DNA îl acuză de luare de mită Medicul Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu (referat propunere arestare)


Medicul Mircea Beuran va fi cercetat în stare de arest la domiciliu! Tribunalul Bucureşti a respins ieri cererea procurorilor DNA de luare a măsurii arestării preventive, hotărârea nefiind una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Mircea Beuran, preşedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, şef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat şi profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, este acuzat de luare de mită.


Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă, prezentul dosar s-a constituit la data de 10 ianuarie, în baza unui denunţ.

Potrivit denunţului, s-a reţinut că medicul Mircea Beuran, şef al Clinicii de Chirurgie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, a primit în ziua de 18 decembrie 2018, de la medicul (....), suma de 10.000 euro, pentru a întreprinde demersurile necesare în vederea scoaterii la concurs a unui post de asistent universitar pe termen determinat în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti şi pentru a o desemna câştigătoare a acestui concurs pe (....), întrucât medicul Beuran Mircea are calitatea de preşedinte al comisiei de concurs.


„În luna decembrie 2018, Beuran Mircea deţinea şi funcţia de şef al Secţiei Chirurgie III din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca). Totodată, din actul de sesizare a reieşit că medicul Beuran Mircea a fost de acord cu propunerea medicului (...) şi a primit suma de 10.000 euro de la aceasta, în scopurile arătate mai sus, numai după ce medicul (...) l-a contactat şi i-a transmis doleanţele denunţătoarei de a deveni asistent universitar în cadrul UMF „Carol Davila” Bucureşti“, se mai arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă.


„Modul de săvârşire a faptei săvârşite de către inculpatul Beuran Mircea, precum şi valoarea folosului urmărit (10.000 de euro) conturează o vădită stare de pericol pentru ordinea publică, având în vedere contextul social şi economic şi justifică privarea de libertate. La aprecierea pericolului concret al faptelor trebuie avută în vedere şi reacţia societăţii la asemenea fapte, prin care a fost criticată de cele mai multe ori corupţia din domeniul public de sănătate. În absenţa unui răspuns ferm al autorităţii judiciare, lăsarea în libertate a inculpatului acuzat de o faptă de o asemenea gravitate poate crea în rândul cetăţenilor un sentiment de neîncredere în organele statului şi temerea că valorile sociale nu pot fi protejate în mod eficient în situaţia unor fapte de acelaşi gen (Î.C.C.J., Decizia penală nr. 210/2004)“, potrivit DNA.


Referatul privind propunerea de arestare preventivă poate fi citit integral accesând secţiunea Documente.



Citeşte şi


„Recunosc comiterea faptelor“
Un cunoscut medic ginecolog a bătut palma cu DNA Constanţa! Date din acordul de recunoaştere a vinovăţiei (document)


Medic ginecolog, prins luând mită pentru a face o cezariană

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Motivare! Chirurgul Mircea Beuran, achitat definitiv pentru luare de mită – „fapta nu există“

12 Jul 2023 1203

Medicul chirurg Mircea Beuran, achitat definitiv pentru luare de mită!

05 Jul 2023 1299

Amânare de pronunțare în cazul chirurgului Mircea Beuran, acuzat de luare de mită

28 Jun 2023 1228

Chirurgul Mircea Beuran, achitat pentru luare de mită – „fapta nu există“! Când va fi luată decizia finală

29 May 2023 1875

Medicul Mircea Beuran, achitat pentru luare de mită! Apelul, amânat pentru luna mai

20 Apr 2023 1699

Medicul chirurg Mircea Beuran, achitat pentru luare de mită! Decizia Curții de Apel

15 Mar 2023 1184

Curtea de Apel București ridică sechestrul DNA în cazul medicului Mircea Beuran

24 Feb 2023 1585

Dosar DNA Unul dintre cei mai cunoscuți medici chirurgi din România, achitat pentru luare de mită! Procurorii contestă. Primul termen în apel, în februarie

24 Jan 2023 5346

Medicul Mircea Beuran, achitat pentru luare de mită! Motivarea judecătorilor

05 Dec 2022 1730

Oficial! Cunoscutul medic Mircea Beuran, achitat! DNA contestă decizia

20 Nov 2022 1474

Oficial Începe judecata medicului Mircea Beuran!

03 Jul 2020 1662

Medicul Mircea Beuran, trimis în judecată de DNA. Tribunalul București a stabilit primul termen

20 Jun 2020 2377

Medicul Mircea Beuran rămâne sub control judiciar!

04 May 2020 2074

DNA Doctorul Mircea Beuran, trimis în judecată pentru luare de mită

29 Apr 2020 1985

Medicul Mircea Beuran va fi cercetat sub control judiciar!

13 Mar 2020 1847