UPDATE. DNA „lansează bomba“ la Constanța! Este vizat fostul comandant al Detașamentului 3 Mobil Jandarmi Ordine Publică

Foto cu rol ilustrativ.
 
 
  • Mr. (r) Gorun Romi, la data faptelor comandant al Detașamentului 3 Mobil Jandarmi Ordine Publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual în formă continuată și uz de fals în formă continuată.
  • Asta în timp ce plt. adj. (r) Leu Marinache și plt. adj. (r) Olteanu Ionuț, la data faptelor comandanți de grupă în cadrul aceluiași Detașament, sunt acuzați de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
 
Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției inculpaților:
 
Mr. (r) Gorun Romi, la data faptelor comandant al Detașamentului 3 Mobil Jandarmi Ordine Publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual în formă continuată și uz de fals în formă continuată,
Plt. adj. (r) Leu Marinache și Plt. adj. (r) Olteanu Ionuț, la data faptelor comandanți de grupă în cadrul aceluiași Detașament, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii militari au reținut următoarea situație de fapt:
 
În perioada iulie – septembrie 2022, la diferite intervale de timp, inculpatul mr. (r) Gorun Romi și-ar fi îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin aceea că, pe de o parte ar fi absentat de la programul de lucru pentru a desfășura activități circumscrise obiectului de activitate al societății comerciale deținute de soția sa, iar pe de altă parte ar fi dispus ca cei doi subofițeri, plt. adj. (r) Leu Marinache și plt. adj. (r) Olteanu Ionuț, în timpul programului de lucru, să desfășoare diferite activități în cadrul aceleiași societăți comerciale menționate ori în interesul personal al inculpatului.
 
Aceste acțiuni ar fi avut drept urmare vătămarea intereselor legitime ale Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul General al Jandarmeriei Române - Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, constând în producerea unei pagube materiale, reprezentând totalul sumelor de bani încasate pe nedrept, cu titlu de drepturi salariale de către cei trei inculpați.
 

Pe parcursul urmăririi penale, prejudiciul produs în dauna Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul General al Jandarmeriei Române - Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, a fost acoperit integral în mod voluntar de către cei trei inculpați.
 
În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:


- pentru inculpatul mr. (r) Gorun Romi o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de un an și 10 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat,

- pentru inculpații plt. adj. (r) Leu Marinache și plt. adj. (r) Olteanu Ionuț câte o pedeapsă de un an și 10 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an și 10 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Militar București.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE

Potrivit declarației de interese completată la data de 28 mai 2021, Romi Gorun a menționat că soția sa administrează SC Sunny Beach A&M SRL.

Conform Termene.ro, platformă consultată la data de 8 iunie 2023, SC Sunny Beach A&M SRL are sediul social pe strada Curcubeului, se ocupă de baruri și alte activități de servire a băuturilor, a avut punct pucru în stațiunea Mamaia, nr. 118, și este controlată de Gorun Mirela, asociat unic și administrator.

Gorun Mirela mai apare și în AIDAMIRIAM SRL cu sediul social pe strada Slt. Constantin Mugureanu și se ocupă baruri și alte activități de servire a bauturilor.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Un fost subofiţer din Inspectoratul de Jandarmi Constanța, acuzat de corupere sexuală a minorilor. Pronunțare amânată
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăr prins cu droguri la Cernavodă. ”Fumez pentru că mă fac o persoană mai bună”

27 Mar 2024 617

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 529

Opt elevi Școlilor Militare de Subofițeri de Jandarmi, în practică la IJJ Constanța

18 Mar 2024 479

Misiunile polițiștilor la finalul săptămânii, în județul Constanța. Constatări

17 Mar 2024 553

Contravenții surprinse de polițiști în județul Constanța. S-a lăsat cu avalanșă de amenzi în week-end (FOTO)

10 Mar 2024 405

Primăria Constanța Unde se pot depune săptămâna aceasta deșeurile voluminoase

27 Feb 2024 765

Știri Constanța Acțiuni ale polițiștilor la Techirghiol și Mihail Kogălniceanu! Au fost aplicate sancțiuni

20 Feb 2024 802

Razie a polițiștilor IPJ Constanța în stațiunea Neptun! Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)

17 Feb 2024 580

Știri Constanța Incident în Portul Turistic Tomis! Au intervenit jandarmii

02 Feb 2024 1215

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihail Kogălniceanu” Constanţa la ora bilanțului pe 2023

26 Jan 2024 628

Tulcea Bărbat din judeţul Constanţa cercetat după ce a huiduit în timpul ceremonialului organizat de Ziua Unirii Principatelor Române

24 Jan 2024 637

Depistat de jandarmi și cercetat pentru trafic de droguri, în Constanța. Bărbatul a fost reținut pentru 30 de zile

20 Jan 2024 757

Jandarmii din Constanța au trecut la sancționări ale protestatarilor

16 Jan 2024 669

Articole pirotehnice interzise și „vitamine” descoperite de jandarmi asupra unui tânăr din Constanța

16 Jan 2024 683

Protestatari amendați la Constanța! Date oficiale de la Inspectoratul Județean de Jandarmi

15 Jan 2024 724