DNA Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD trimis în judecată cu acord de recunoaștere a vinovăției

DNAProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului DRĂGHICI MIRCEA GHEORGHE, cercetat în stare de detenție, la data faptelor trezorier al unui partid, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate, în formă continuată,
- delapidare, în formă continuată.

Mircea Drăghici este fostul trezorier al PSD.  

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut faptul că, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane.

„De menționat este că, din suma de mai sus, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă.
Pe parcursul urmăririi penale s-au depus într-un cont deschis de ANABI pe numele inculpatului, sumele reprezentate de paguba cauzată și cheltuielile judiciare efectuate în etapa urmăririi penale, fiind dispuse măsuri asiguratorii pe acele sume de către procurorii DNA“ - au mai precizat reprezentanții DNA.

 
În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
       - 6 ani închisoare cu executare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii (trezorier partid politic) şi de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.
      

„Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii luate în cauză.
 Menționam că, anterior, inculpatul a mai fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni similare ( comunicat nr 624 /VIII/3 din 25 iulie 2019), fiind condamnat la o pedeapsă de cinci ani închisoare cu executare. https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10502
 Facem precizarea că, referitor la prezentul acord de recunoaștere a vinovăției, această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții DNA.

           
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amânare de pronunțare în dosarul lui Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD!

10 Aug 2022 140

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 București, trimis în judecată de DNA! Detalii

10 Aug 2022 202

DNA a trimis în judecată patru medici! Unul este din Tulcea. Începe procesul

09 Aug 2022 948

DNA a încheiat două acorduri de recunoaștere a vinovăției! Unul dintre inculpați avea acces la informații clasificate „secret“ (DOCUMENTE)

08 Aug 2022 1302

Un tulcean trimis în judecată de DNA Constanța, achitat! Dosarul, în apel

07 Aug 2022 667

DNA „lovește“ din nou! Ofițer de la Brigada de Operațiuni Speciale, trimis în judecată

05 Aug 2022 735

Premieră la DNA Constanța! Sala de judecată se mută în casa unui cetățean din Tulcea!

05 Aug 2022 5512

PUD lansat în consultare publică. Vor să-și facă casă pe o stradă din zona istorică a Constanței. O parte din teren a fost sub sechestrul DNA (DOCUMENTE)

05 Aug 2022 1075

Un ofițer de poliție din Corpul de control al Ministerului de Interne, încătușat de DNA

04 Aug 2022 868

Dosarul unui fost consilier județean, amânat pentru septembrie

03 Aug 2022 625

Un comisar șef din Poliția Transporturi Constanța a recunoscut tot la DNA

02 Aug 2022 2050

Cercetat într-un dosar al DNA Constanța, comisarul şef Mircea Vizitiu, adjunct al inspectorului șef al IPJ, se pensionează!

01 Aug 2022 4362

Fost ofițer din IPJ Constanța, trimis în judecată de DNA! Cercetarea judecătorească, finalizată în cameră preliminară (DOCUMENT)

29 Jul 2022 2813

Surse Fostul șef al Poliţiei Transporturi Constanţa, acord de recunoaștere a vinovăției la DNA

28 Jul 2022 4618

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a recunoscut tot la DNA! Când se va pronunța instanța (DOCUMENT)

28 Jul 2022 615