Doctorița Loredana Chircu, înmormântată la 13 zile după deces. Procurorii lucrează în dosare - moarte suspectă și profanare de cadavre

  • Georgeta Ibraimof, avocata mamei doctoriției, a declarat pentru ZIUA de Constanța, faptul că, la acest moment, rămân în lucru două dosare penale aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța: moarte suspectă și profanare de cadavre.

Loredana Chircu, de 38 de ani, medic specialist în medicină internă, găsită decedată într-o încăpere a spitalului Heka, la data de 25 aprilie 2021, a fost înmormântată sâmbătă, 08 mai 2021, în Cimitirul Municipal din Constanța.
 
După înmormântare, Georgeta Ibraimof, avocata mamei doctoriției, a declarat pentru ZIUA de Constanța, faptul că cele două dosare aflate pe rolul Judecătoriei Constanța vor rămâne fără obiect, însă rămân în lucru alte două cauze penale aflate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța: moarte suspectă și profanare de cadavre.
 
„La acest moment, vorbim despre două dosare penale, care își vor urma cursul: cel de moarte suspectă și cel de profanare de cadavre. Nu știm ce se va întâmpla. Urmărirea penală este confidențială. (...) Trupul neînsuflețit a fost ținut în bune condiții și am înmormântat-o creștinește, așa cum a și dorit. În procesul privind sistarea incinerării (nota redactorului – cauză aflată pe rolul Judecătoriei Constanța), soțul defunctei apucase să depună apel. Evident, acțiunea va rămâne fără obiect. Și celălalt dosar de fond va rămâne fără obiect, deoarece obiectul cauzei era înhumarea. Ca atare, dosarul va rămâne fără obiect. Rămân în lucru cele două dosare penale. Urmează ca Parchetul să-și facă urmărirea penală, care este o procedură secretă“, a mai declarat, pentru ZIUA de Constanța, Georgeta Ibraimof.
 
Amintim că Roxana Elena Doicescu, magistrat în cadrul Judecătoriei Constanța, a arătat în motivarea deciziei prin intermediul căreia a decis suspendarea procedurii de incinerare a trupului Loredanei Chircu, medicul decedat la spitalul Heka, că doctorița și-a dorit să fie înmormântată.
 
În acest sens s-a reținut că în timpul vieţii, când nu era căsătorită, defuncta a încheiat contractul de vânzare cumpărare nr.(...) având ca obiect vânzarea serviciilor și produselor funerare cuprinse în Anexa 1 la contract, respectiv loc de veci la criptă în Cimitirul Municipal Constanța- criptă standard 3 nivele; servicii cimitir (îmbrăcat decedat, îmbălsămare decedat, înhumare decedat in criptă) oficiere slujbă religioasă.
 
Contractul a fost încheiat de defunctă pe numele său, fiind făcută menţiunea că, in lipsa sa, numitei Paizan Marioara îi revin toate drepturile si obligaţiile stabilite prin contract.
 
Prin contractul de vânzare sus arătat defuncta a achiziţionat o criptă cu 3 locuri, ceea ce, în coroborare cu împrejurarea că acest contract a fost încheiat de defunctă personal, conduce la prezumţia rezonabilă că achiziţionarea bunurilor din contract s-a făcut pentru defunctă si familia sa, în cauză nefiind făcută de către pârât dovada contrară.
 
Potrivit certificatului de botez depus de reclamantă defuncta a fost botezată creştineşte, fiind de religie creştin ortodoxă iar din depoziţiile martorilor reiese că defuncta era o persoană credincioasă, mergea la biserică si ţinea post.

 
Astfel, raportat la probele administrate in cauză, analizate mai sus, Judecătoria Constanța a apreciat că reclamanta a făcut dovada voinţei exprimată de defunctă in timpul vieţii si anume aceea de a fi înmormântată.
 

„Chiar si pentru ipoteza in care s-ar aprecia că există dovada unei voinţe exprese a persoanei decedate cu privire la propriile funeralii, instanţa reţine că potrivit Codului civil trebuie să se respecte voinţa soţului care însă trebuie să fie in concordanţă cu apartenenţa confesională a persoanei decedate. Or, in cauză apartenenţa confesională a defunctei-creştin ortodoxă – presupune înmormântarea si nu incinerarea trupului persoanei decedate“, potrivit motivării.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Noi detalii din dosarul morții doctoriței Loredana Chircu, de la spitalul Heka, - „Nu știm unde este cadavrul“
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medic decedat într-un spital privat din Constanța! Procedura de incinerare, suspendată definitiv

04 Jun 2021 1290

Tribunalul Constanța, decizie importantă în dosarul Loredanei Chircu, medicul decedat la spitalul Heka (video)

18 May 2021 7649

Loredana Chircu, doctorița decedată la spitalul Heka, înmormântată la Cimitirul Municipal din Constanța

08 May 2021 9467

Soțul Loredanei Chircu, medicul decedat la spitalul Heka, audiat la sediul IPJ Constanța! (video)

05 May 2021 5086

Incinerarea doctoriței Loredana Chircu, decedată la spitalul Heka, suspendată! Avem motivarea judecătorilor

04 May 2021 3923

Reacția mamei medicului decedat la spitalul Heka, după sentința Judecătoriei Constanța (video)

29 Apr 2021 14458

Judecătoria Constanța a suspendat procedura de incinerare a trupului doctoriței decedate la spitalul Heka

29 Apr 2021 1439

Avocata doctoriței decedate la spitalul Heka solicită sistarea incinerării. Detalii de la Judecătoria Constanța (video)

29 Apr 2021 2665

Conducerea Spitalului Județean Constanța deplânge dispariția fulgerătoare a Loredanei Chircu, medicul decedat în spitalul Heka

26 Apr 2021 2977

Act emis de Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa pentru Heka Hospital. Ce a solicitat Mohamed Zaher

26 Feb 2019 1322

Modificări în firma care deține Heka Hospital din Constanța. Mohamed Zaher nu mai este asociat unic

15 Oct 2018 4480

Spitalul deţinut de Mohamed Zaher, Heka Hospital, în atenţia municipalităţii. Ce act a fost solicitat şi de ce

06 Sep 2018 9051

Heka Hospital, amenajat de Mohamed Zaher pe bulevardul 1 Decembrie, se modifică. Iată ce investiţii se fac!

21 Nov 2017 16064