Doi afacerişti sirieni, condamnaţi definitiv la Constanţa pentru dare de mită


Doi afacerişti sirieni au fost condamnaţi de Tribunalul Constanţa la câte un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită. Decizia instanţei a rămas definitivă prin neapelare. Cei doi oameni de afaceri au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii din DNA Constanţa şi au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor. Mai mult, cei doi au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi au fost de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora.
 
Afaceriştii sirieni au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA Constanţa în dosarul în care procurorii Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Radu Ioan Hristovici, fost funcţionar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, acesta fiind acuzat de două infracţiuni de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că „în datele de 5 mai, respectiv 12 mai 2018, inculpatul Hristovici Radu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la Nasreddin Aswad şi Naim Jabanou suma totală de 5.500 lei (3.000 lei şi 2.500 lei) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităţilor vamale pentru exportul de animale vii în cazul societăţilor comerciale administrate de cei doi oameni de afaceri“.
 
„Banii respectivi au fost remişi de cei doi oameni de afaceri pentru a se proteja de eventuale probleme, cum ar fi întârzierea efectuării operaţiunilor vamale. În cauză a fost dispusă poprirea asigurătoare a veniturilor salariale realizate de inculpat, în limita sumei de 5.500 lei“, potrivit DNA.
 
Dosarul lui Radu Ioan Hristovici a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, instanţă care, aproape de finele lunii trecute, a dispus începerea judecăţii cauzei. Decizia Tribunalului Constanţa a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru data de 17 decembrie.
 
Citeşte şi:
 
Un fost ofiţer DNA a fost condamnat, la Constanţa, la nouă ani de închisoare! (document)

Patru ani de închisoare cu suspendare pentru o femeie din Constanţa, trimisă în judecată de DNA


Cu jalba-n proţap, pe tema retrocedărilor
Sechestru pus greşit pe un teren al Seaview Advertising. Explicaţiile lui Barbu


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procesul vameșului Hristovici, amânat pentru luna viitoare

10 Sep 2020 459

Vameș din Constanța, trimis în judecată de DNA. Azi, un nou termen. Care sunt acuzațiile. Procesul a fost suspendat în martie (video)

12 Aug 2020 1593

Decretul privind instituirea stării de urgență în România a afectat și dosarul vameșului Hristovici

10 Apr 2020 512

Procesul vameșului Ioan Hristovici, amânat pentru luna viitoare

13 Mar 2020 1006

Vameș din Constanța, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. Procesul, amânat (video)

16 Feb 2020 1521

Andrei Bodean, procurorul șef al DNA Constanța, face declarații importante. Este vizat cazul unui vameș acuzat de luare mită (Video)

11 Feb 2020 2023

Vameş constănţean, trimis în judecată pentru corupţie. Dosarul a ajuns la Tribunalul Constanţa

04 Jun 2019 1418

Funcționar în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța. Ce acuzații i se aduc

24 May 2019 910