Doi bărbați din Oltina, bănuiți de tentativă la omor calificat, aproape liberi. S-a constatat neregularitatea rechizitoriului

  • Pe data de 08 iunie 2021, Tribunalul Constanța a dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, deoarece neregularitatea rechizitoriului nr.625/P/2020 din data de 04.03.2021 atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii.
 
Doi bărbați din Oltina, județul Constanța, trimiși în judecată pentru săvârșirea tentativei la infracţiunea de omor calificat, ar putea fi puși în libertate!
 
Și asta pentru că Tribunalul Constanța a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv faţă de inculpaţi cu măsura preventiva a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
 

Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 
Dacă vor fi puși în libertate, cei doi inculpați vor fi obligați, printre altele, să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară şi instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Secţia de politie in a carei raza domiciliaza, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi și să nu depăşească teritoriul judeţului Constanţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanței.
 
De precizat că pe data de 08 iunie 2021, Tribunalul Constanța a dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, deoarece neregularitatea rechizitoriului nr.625/P/2020 din data de 04.03.2021 atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecăţii.
 
Totodată, instanța a atras atenţia persoanelor care au participat la judecata efectuată în şedinţă nepublică asupra obligaţiei de a păstra confidenţialitatea informaţiilor obţinute pe parcursul procesului. Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă.
 
Potrivit anchetatorilor, pe fondul unei situaţii conflictuale şi al consumului de băuturi alcoolice, la data de 22 august 2020, în jurul orelor 22.00, în cursul unei altercaţii ce s-a produs între membrii a două familii din comuna Oltina, judeţul Constanţa, inculpaţii le-ar fi agresat pe cel puţin două persoane vătămate, prin aplicarea de lovituri repetate cu pumnii, picioarele şi obiecte contondente (bastoane telescopice metalice), astfel încât una dintre victimele agresiunii a suferit grave leziuni cranio-cerebrale, care i-au pus viaţa în primejdie, prin şoc hemoragic, iar cealaltă victimă leziuni uşoare.
 

Conform portalului instanțelor de judecată, în prezentul dosar inculpații sunt: Costache George, Costache Cristian Dumitru, Costache Vivian și Constantin Florin.    .
 
Asta în timp ce părțile civile sunt: Deacu Florin, Jianu Marian și Spitalul Clinic Județean de Urgența Constanța.

 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Crimă la Oltina! Medicul de familie a sunat la 112. Sentință finală
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scandal monstru la Oltina! Tribunalul Constanța a dictat zeci de ani de închisoare. Dosarul, în apel

26 Aug 2023 2051

Știri Constanța azi Scene șocante la Oltina, tentativă de omor! Prima condamnare (MINUTA)

07 Aug 2023 1500

Tentativă la omor în Oltina. Procurorii anunță finalul anchetei

05 Mar 2021 2181

Cercetată pentru tentativă de omor O femeie din Oltina şi-ar fi înjunghiat soţul

17 Oct 2015 1474

Vasilică Gheorghe a fost arestat pentru tentativă de omor

16 Oct 2014 1696