Doi copii au murit într-un accident aproape de Palazu Mic. Începe judecata (video)

Judecătoria Constanţa a dispus ieri începerea judecăţii în dosarul în care un tânăr de 22 de ani, din Constanţa, este acuzat de producerea unui accident rutier mortal de pe DN 22, în zona localităţii Palazu Mic (judeţul Constanţa), eveniment rutier în urma căruia doi tineri au decedat.
 
„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 639/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, privind pe inculpatul (…), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul (...), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanţe constând in conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putînd fi atacată la Tribunalul Constanţa.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, aproape de jumătatea lunii aprilie, inculpatul din prezenta cauză a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanţa, iar la un moment dat, ajungând la km 265, între localităţile Cogealac şi Taşaul, zona Palazu Mic din cauza neadaptării vitezei la configuraţia drumului, curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, au rezultat decesul la faţa locului al şoferului şi al pasagerului din spate din al doilea autoturism şi vătămarea corporală uşoară a şoferului primului autoturism şi a pasagerului dreapta din cel de-al doilea autoturism.
 
În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
 
Pe data de 14 februarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au finalizat ancheta specifică în dosarul cauzei şi au dispus trimiterea inculpatului în judecată pentru ucidere din culpă.
 
Pe data de 15 februarie, magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa (instanţă învestită cu soluţionarea cazului) au constatat decăderea procurorului din dreptul de a formula cereri privind măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul. Mai mult decât atât, Judecătoria Constanţa a constatat nulitatea actului făcut în sensul mai sus precizat, peste termen, precum şi imposibilitatea judecătorului de cameră preliminară de a verifica din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii preventive înainte de expirarea duratei acesteia (19.02.2019).
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Tribunalul Constanţa.

 
Ulterior, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au analizat contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi au decis să respingă acţiunea procurorilor, ca nefondată. Hotărârea Tribunalului Constanţa a fost definitivă, iar pe cale de consecinţă inculpatul va fi eliberat din arestul preventiv.
 



 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în Palazu Mic, județul Constanța. Intervine ambulanța

10 Feb 2024 1456

Accident cu trei morți pe DN 22, la intrare în Tariverde! Medicul Ion Cocoloș condamnat în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 6118

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 22

16 Mar 2023 671

Imagini de la fața locului UPDATE. Accident rutier pe DN 22, spre Sibioara. Intervine elicopterul SMURD. Implicate un tir și un autoturism. Șoferul și soția lui, răniți (FOTO+VIDEO)

16 Mar 2023 11908

Accident rutier pe DN22. O mașină a intrat în stâlp!

14 Mar 2023 1941

Accident rutier pe E87, în localitatea Palazu Mic

25 Nov 2021 1546

Tragedie! Cazul liceenilor din Tulcea, uciși la Constanța, explicat de judecători într-o amplă motivare (Document + video)

27 May 2021 2603

Palazu Mic. Coliziune între un tir și un autoturism

26 May 2021 1768

Condamnare definitivă în cazul celor doi liceeni din Tulcea, uciși la Constanța de un tânăr șofer băut

24 Mar 2021 7913

Doi ani de la tragedie! Doi liceeni din Tulcea au murit lângă Palazu Mic. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța

22 Jan 2021 3698

Doi liceeni din Tulcea, uciși la Constanța de un tânăr șofer băut. Prima condamnare, mai multe nemulțumiri (video)

07 Aug 2020 3969

Tragedie rutieră aproape de Palazu Mic. Doi tineri, uciși de un șofer băut. Prima condamnare (video)

24 Jul 2020 2755

UPDATE Accident rutier pe DN 22, lângă Palazu Mic, cu o victimă încarcerată (galerie foto)

14 Jul 2020 2557

Judecata în dosarul accidentului cu doi tineri morți aproape de Palazu Mic a fost suspendată (video)

09 May 2020 4311

Accident cu doi tineri morți aproape de Palazu Mic. S-a stabilit un nou termen în instanță

15 Mar 2020 3225