Doi cunoscuți doctori din Constanța, proces împotriva Colegiului Medicilor. A fost primul termen!

Spital dn Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Este vorba despre dosarul 1195/118/2022, intentat Colegiului Medicilor din România de către medicii Bogdan Ciornei și Ioana Buda, renumiți ginecologi din oraș.
  • Ieri, 9 iunie 2022, magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au stabilit o nouă înfățișare în dosar, cazul fiind amânat pentru luna octombrie, pentru a se depune mai multe documente solicitate de judecători.
 
A început, la Tribunalul Constanța, procesul deschis de doi cunoscuți medici ginecologi din Constanța împotriva Colegiului Medicilor din România – Comisia Superioară de Disciplină!
 
Este vorba despre dosarul 1195/118/2022, intentat Colegiului Medicilor din România de către medicii Bogdan Ciornei și Ioana Buda, renumiți ginecologi din oraș.
 
Ieri, 9 iunie 2022, magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au stabilit o nouă înfățișare în dosar, cazul fiind amânat pentru luna octombrie, pentru a se depune mai multe documente solicitate de judecători.
 
Cazul se află în atenția completului CA12 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Constantina Monica Turcu.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, cei doi reclamanți în cauză sunt dr. Bogdan Ciornei și dr. Ioana Buda, ambii cu domiciliul ales la avocat Paula Albu.
 
Cererea de chemare în judecată a fost înregistrată pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța la data de 23 februarie 2021, iar obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act administrativ Decizia nr. 197/2021“.
 
Precizăm și aici că, la momentul înregistrării dosarului la instanță, dr. Ioana Buda a precizat, pentru ZIUA de Constanța, că este la un curs, la momentul contactării sale telefonice. La solicitarea reporterilor în legătură cu o declarație cu procesul, aceasta a precizat „Nu vă pot declara nimic“.
 
Presa centrală a scris despre raportul întocmit de Colegiul Medicilor din România cu privire la cei doi medici, în urma decesului Teodorei M., în data de 24 ianuarie 2018, la un spital privat din Constanța, datele raportului fiind publicate de cotidianul Libertatea.ro. Potrivit cotidianului central, în raportul CMR ar fi fost identificate o serie de probleme.

 
Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că ancheta penală desfășurată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța este încă în derulare, nefiind finalizată până la acest moment.
 

Legat de cazul Teodorei M., din județul Ialomița, aceasta venit la Constanța să nască la un spital privat din oraș. Acasă, era așteptată de primul copilaș, un băiețel care avea atunci în jur de trei ani.
 
La câteva ore după naştere, tânăra mămică a intrat în stop cardio-respirator. A fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, însă cadrele medicale nu i-au mai putut salva viaţa. Teodora a lăsat în urma sa doi copilaşi ce aveau nevoie de mama lor şi un soţ sfâşiat de durere.
 
Comunicatul unității medicale
 
După incident, reprezentanţii spitalului privat din Constanţa au oferit un punct de vedere referitor la cazul Teodorei.
 
Redăm integral comunicatul venit din partea spitalului:
 
„În data de 24.01.2018, la ora 00:26, a avut loc naşterea pe cale naturală a unui făt viu de sex masculin, cu greutate 2600 gr, Apgar 8-9, cu adaptare neonatală bună. Nou-născutul are stare generală bună şi se află sub supravegherea specialiştilor secţiei de Neonatologie din spitalul nostru. Referitor la evoluţia travaliului şi a naşterii, acestea au decurs normal, sub atenta monitorizare a parametrilor vitali materni şi fetali de către echipa medicală.
 
În situaţia dată, vorbim despre un sindrom hemoragic supra-acut post-partum, determinat de o anomalie placentară rară, complicaţie ce nu poate fi decelabilă antepartum, cu prognostic foarte grav. Sindromul hemoragic este principala cauză de mortalitate maternă conform ghidurilor clinice de Obstetrică-Ginecologie şi statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Hemoragia post-partum este o complicaţie care poate să apară atât în cazul femeilor care nasc natural, cât şi prin operaţie cezariană.
 
Urmare a apariţiei acestei complicaţii severe, echipa medicală a efectuat toate manevrele şi procedurile impuse în acest caz şi s-a decis transferarea pacientei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa din cauza complexităţii şi gravităţii cazului şi nevoii de implicare a unei echipe multidisciplinare.
 
Pe parcursul monitorizărilor prenatale, inclusiv în cadrul episodului de spitalizare actual, au fost discutate cu pacienta modalităţile de naştere, cu prezentarea beneficiilor şi riscurilor aferente fiecăreia, pacienta alegând informat o naştere naturală pe uter cicatricial post-cezariană.
 
Menţionăm că, din punct de vedere medical, pacienta a îndeplinit condiţiile pentru  travaliul de naştere post-cezariană, aşa cum sunt enunţate în literatura de specialitate. Transferul s-a realizat conform procedurii de transfer interclinic, s-a luat legătura cu echipa secţiilor ATI şi Obstetrică-Ginecologie ale SCJU Constanţa, fiind comunicate toate informaţiile şi datele relevante pentru caz, în vederea pregătirii intervenţiei chirurgicale de urgenţă. Echipa Isis Hospital  va continua să încurajeze naşterea naturală, considerând că este dreptul oricărei femei să cunoscă şi să decidă informat modalitatea de a naşte. Suntem alături de familie şi vom oferi întregul nostru sprijin şi suport acesteia“.
 
În paralel însă cu dosarul de la secția de contencios administrativ și fiscal, se așteaptă și rezultatul anchetei penale desfășurate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Opt luni de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În ce stadiu este ancheta (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O firmă din Suceava va livra anvelope pentru autoturismele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța! (DOCUMENT)

16 Sep 2022 1604

Doi cunoscuți medici ginecologi din Constanța, la judecată cu Colegiul Medicilor din România. Când începe procesul!

29 Apr 2022 7308

„Nu vă pot declara nimic“ Dr. Ciornei și dr. Buda, din Constanța, au dat în judecată Colegiul Medicilor din România

25 Feb 2022 17512

#DobrogeaDigitală – Acces universal la informație Fondul de carte rară din patrimoniul Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu” din Constanța

28 Jan 2021 4123

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 noiembrie 2020

18 Nov 2020 1959

De la o compunere de trei pagini, la debutul în literatură Cristian Ciornei şi-a lansat cartea la Medgidia

27 Mar 2016 4683

Schimbări în conducerea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii

02 Mar 2016 1313

LICEUL TEORETIC “N. BĂLCESCU” MEDGIDIA serbează ZIUA DOBROGEI

14 Nov 2015 1758

Comunicat - Trimitere în judecată - tentativă la infracţiunea de violenţă în familie - PT Suceava

26 Oct 2015 936

Delegație din Medgidia la Bruxelles, la invitația europarlamentarului Renate Weber

16 Oct 2015 2154

Comunicat - Arestare preventivă - tentativă la infracţiunea de violenţă în familie - PT Suceava

02 Oct 2015 1370

Procurorii din Suceava iau măsuri împotriva unui bărbat suspect de violență în familie

02 Oct 2015 1433

Nr. unic (nr. format vechi) 20546/212/2015

14 Aug 2015 872

Nr. unic (nr. format vechi) 13594/212/2015

25 May 2015 808

Mărţişor cu spectacole la Medgidia 24 februarie 2015

24 Feb 2015 1193