Doi cunoscuți judecători din Constanța ies la pensie! Unul dintre ei este președinte în Tribunalul Constanța

  • Este vorba despre președintele Secției Penale, judecătorul Lucian Lică, dar și despre magistratul Monica Laura Tănase, tot din cadrul Secției Penale.
  • Cererile de eliberare din funcție ca urmare a pensionării vor fi analizate de Secția pentru Judecători a CSM joi, 22 septembrie 2022, de la ora 10.00.
Doi judecători ai Secției Penale a Tribunalului Constanța sunt pe cale să iasă la pensie, cererile de eliberare din funcție ca urmare a pensionării fiind pe Ordinea de zi a ședinței Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii de mâine, 22 septembrie 2022.
 
Este vorba despre președintele Secției Penale, judecătorul Lucian Lică, dar și despre magistratul Monica Laura Tănase, tot din cadrul Secției Penale.
 
Cererile de eliberare din funcție ca urmare a pensionării vor fi analizate de Secția pentru Judecători a CSM joi, 22 septembrie 2022.
 
Ulterior, acestea vor fi înaintate Președintelui României, pentru semnarea decretelor privind eliberarea din funcția de judecător, ca urmare a pensionării.
 
Judecătorul Lucian Lică este magistratul care, în primă instanță, a dictat în total 60 de ani de închisoare în dosarul cunoscut generic drept Păgubiții Vectra, la finele anului 2015.
 
Totodată, printre cei care s-au prezentat în fața judecătorului, de-a lungul timpului, în calitate de inculpați în diverse cauze se numără fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, Ioan (Giovanni) Becali, Mircea Băsescu fratele fostului președinte Traian Băsescu, sau chiar fostul primar Radu Mazăre, dar și alții.
 
În prezent, magistratul Lucian Lică a fost desemnat să judece dosarul care îl vizează pe fostul prefect al județului Constanța Adrian Viorel Nicolaescu, după ce judecătorul Gabriel Mustață, desemnat inițial să analizeze dosarul, a formulat o cerere de abținere, solicitarea fiindu-i admisă.
 
La rândul său, și magistratul Monica Laura Tănase i-a privit ca inculpați, în diferite cauze, pe Radu Mazăre, pe Simona Căpățână (soția lui Dănuț Căpățână, fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Constanța), dar și pe foști șefi ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
 

Ședința Secției pentru Judecători a CSM în care vor fi analizate cele două propuneri privindu-i pe magistrații constănțeni este programată să se desfășoare începând cu ora 10.00.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Interviu online cu judecătorul Lucian Lică, preşedintele Secţiei penale a Tribunalului Constanţa, muzician, scriitor și artist plastic

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 386

Apel respins în procesul dintre Bestfoam SRL și Comisariatul Județean Constanța

18 Apr 2024 307

Pronunțare amânată în procesul dintre Silo Port SRL și Comisariatul Județean Constanța

18 Apr 2024 350

​Proces amânat între un hotel din județul Vâlcea și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

18 Apr 2024 306

Consilierul local din Medgidia Samir Menan, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 337

Firmă nouă pe strada Avram Iancu din Constanța! Iată cu ce se ocupă

18 Apr 2024 414

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 1868

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 2066

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 442

Justiție Constanța Firma care administrează Cimitirul Municipal Constanța a câștigat în instanță procesul cu primăria!

16 Apr 2024 715

Este oficial! Procurorii Andrei Bodean și Constantin Conortos pleacă de la DNA Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța

16 Apr 2024 693

„Regret tragedia provocată!“ Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

16 Apr 2024 699

UPDATE Demonstrație în memoria victimelor accidentului de la 2 Mai, la Judecătoria Constanța (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 856

LIVE Text Vlad Matei Pascu, la Tribunalul Constanța. Instanța a rămas în pronunțare (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 1075

Justiție Constanța Soluția magistraților în procesul dintre Profi Rom Food SRL și Comisariatul Regional Pentru Protecția Consumatorului Regiunea Sud-Est

15 Apr 2024 414