Doi foști angajați ai Departamentului de Informații din MAI își caută dreptatea la Curtea de Apel Constanța


Judecătorii Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal din Curtea de Apel Constanța au fost învestiți să soluționeze cererile a doi foști angajați ai Departamentului de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne privind, printre altele, obligarea instituției să emită actele prin care să recalculeze drepturile salariale prin echivalarea salariului funcției de bază în raport de salariul minim brut pe economie.
 
Până în prezent, Curtea de Apel Constanța nu a stabilit primul termen de judecată. De precizat că acest dosar (29463/3/2019) s-a aflat și pe rolul Tribunalului Constanța, instanță care recent a respins cererilor foștilor salariați ai Departamentului de Informații și Protecție Internă din MAI.   
 
Prin cererea înregistrată, reclamanții (în prezent pensionari), în contradictoriu cu pârâta Direcția Generală de Protecție Internă - Departamentul de Informații și Protecție Internă, au solicitat instanței sa dispună:
 
l. Obligarea pârâtei să emită actele prin care să recalculeze salariul de bază și sporurile de care beneficiază fiecare dintre reclamanți la nivelul maxim al acestor drepturi salariale existent în cadrul categoriei profesionale, respectiv instituției pârâte, pentru fiecare funcție, grad, treaptă, clasă și gradație, începând cu data de 9.04.2015 până la încetarea raportului de serviciu cu drept de pensie pentru fiecare reclamant și obligarea pârâtei să plătească reclamanților diferențele de drepturi salariale dintre sumele primite și sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indice le de inflație până la data plății efective precum și la calculul și plata daunelor- interese moratorii sub forma dobânzii legale penalizatoare aferentă acestor drepturi bănești până la data plății efective;
 
2. Obligarea pârâtei să emită actele prin care să recalculeze drepturile salariale prin echivalarea salariului funcției de bază în raport de salariul minim brut pe economie conform dispozițiilor legale pentru perioada 1.07.2015 până la încetarea raporturilor de muncă cu drept de pensie pentru fiecare reclamant, defalcate pentru fiecare lună a perioadei și obligarea pârâtei să plătească reclamanților diferențele de drepturi salariale dintre sumele primite și sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflație până la data plății efective precum și la calculul și plata daunelor- interese moratorii sub forma dobânzii legale penalizatoare aferentă acestor drepturi bănești până la data plății efective;
 
3. Obligarea pârâtei să emită actele (anexele) cu drepturile salariale recalculate conform capetelor 1 și 2 din cerere și să comunice aceste acte (anexe) Casei Sectoriale de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).
 
Așa cum arătam și mai sus, dosarul se află acum la Curtea de Apel Constanța. Urmează ca în perioada următoare să fie stabilit primul termen de judecată în faza recursului.
 
Citește și

 
Sondaj de opinie ZIUA de Constanța 86% dintre respondenți vor eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților

Casa Județeană de Pensii Constanța. Audiențe suspendate temporar. Care sunt punctele de lucru vizate

Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Apărării Naționale, obligată la revizuirea unei pensii
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.