Justitie

Doi liceeni din Tulcea, uciși la Constanța de un tânăr șofer băut. Prima condamnare, mai multe nemulțumiri (video)

  • Pe data de 15 februarie 2019, magistraţii au constatat decăderea procurorului din dreptul de a formula cereri privind măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat.
  • Mai mult decât atât, instanța a constatat nulitatea actului făcut în sensul mai sus precizat, peste termen, precum şi imposibilitatea judecătorului de cameră preliminară de a verifica din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii preventive înainte de expirarea duratei acesteia.
  • Pe cale de consecinţă, inculpatul a fost eliberat din arestul preventiv.


Magistrații de la Judecătoria Constanța au decis, aproape de jumătatea lunii trecute, condamnarea unui tânăr, de 22 de ani, din Constanţa, la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanţe.


Cel în cauză este acuzat de producerea accidentului mortal, de jumătatea lunii ianuarie 2019, de lângă Palazu Mic, eveniment soldat cu decesul a doi liceeni din Tulcea.


Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la instanța superioară, respectiv Curtea de Apel Constanța, atât de către inculpat, cât și de celelalte părți din dosar.


În urma contestațiilor, dosarul va merge la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.


Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, aproape de jumătatea lunii ianuarie 2019, inculpatul, un tânăr de 22 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe DN 22, dinspre Tulcea către Constanţa, iar la un moment dat, ajungând la km 265, între localităţile Cogealac şi Taşaul, zona Palazu Mic din cauza neadaptării vitezei la configuraţia drumului, curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism. În urma impactului, au rezultat decesul la faţa locului al şoferului şi al pasagerului din spate din al doilea autoturism şi vătămarea corporală uşoară a şoferului primului autoturism şi a pasagerului dreapta din cel de-al doilea autoturism.

În urma testării cu aparatul alcooltest a conducătorului auto, a rezultat o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe data de 14 februarie 2019, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au finalizat ancheta specifică în dosarul cauzei şi au dispus trimiterea inculpatului în judecată pentru ucidere din culpă.Pe data de 15 februarie 2019, magistraţii din cadrul Judecătoriei Constanţa (instanţă învestită cu soluţionarea cazului) au constatat decăderea procurorului din dreptul de a formula cereri privind măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat. Mai mult decât atât, Judecătoria Constanţa a constatat nulitatea actului făcut în sensul mai sus precizat, peste termen, precum şi imposibilitatea judecătorului de cameră preliminară de a verifica din oficiu legalitatea şi temeinicia măsurii preventive înainte de expirarea duratei acesteia (19.02.2019).

Decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la Tribunalul Constanţa.

Ulterior, magistraţii de la Tribunalul Constanţa au analizat contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi au decis să respingă acţiunea procurorilor, ca nefondată. Hotărârea Tribunalului Constanţa a fost definitivă, iar pe cale de consecinţă, inculpatul a fost eliberat din arestul preventiv.
Citește și:

Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, rănit la Constanţa
Accident cu doi morți pe DN 22C. Militar condamnat definitiv. Cererea de reanalizare a dosarului, respinsă (video)


UPDATE - S-a deschis dosar pentru ucidere din culpă Crimă sau accident?
Misiune dificilă pentru criminaliști la Mangalia. Bărbat mort după ce ar fi căzut de la etajul III

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie rutieră aproape de Palazu Mic. Doi tineri, uciși de un șofer băut. Prima condamnare (video)

24 Jul 2020 1144

UPDATE Accident rutier pe DN 22, lângă Palazu Mic, cu o victimă încarcerată (galerie foto)

14 Jul 2020 1073

Judecata în dosarul accidentului cu doi tineri morți aproape de Palazu Mic a fost suspendată (video)

09 May 2020 2928

Accident cu doi tineri morți aproape de Palazu Mic. S-a stabilit un nou termen în instanță

15 Mar 2020 2189

Doi copii au murit aproape de Palazu Mic. Dosarul, în instanţă. Procesul a fost amânat (video)

10 Feb 2020 1261

Accident cu doi morţi la Palazu Mic! Dosarul, în atenţia judecătorilor (video)

06 Dec 2019 942

Doi tineri morţi într-un accident lângă Palazu Mic. Procesul a început cu o amânare (video)

16 Sep 2019 1118

Accident grav pe DN 22, lângă Palazu Mic. Doi tineri au murit. S-a stabilit primul termen în proces (video)

09 Aug 2019 3122

Accident rutier cu două victime, în Palazu Mic, pe DN22

26 Jul 2019 899

Doi copii au murit într-un accident aproape de Palazu Mic. Începe judecata (video)

26 Mar 2019 1724

Accident mortal la Palazu Mic! Tribunalul Constanţa a luat o decizie finală (video)

13 Mar 2019 1603

Eliberat din arest dintr-o eroare? Procurorii au cerut control judiciar pentru tânărul de 22 de ani acuzat de producerea tragediei de la Palazu Mic (video)

08 Mar 2019 1342

Verdict uluitor în cazul celor doi tineri morţi pe DN 22, zona Palazu Mic Inculpatul, eliberat din arest dintr-o eroare?! (video)

19 Feb 2019 1797

Doi tineri au murit pe DN 22, zona Palazu Mic (Constanţa). Procurorii anunţă finalul anchetei (video)

16 Feb 2019 1933

Accident mortal lângă Palazu Mic. Judecătorii au luat o decizie definitivă

24 Jan 2019 3114