Doi magistrați de la Curtea Supremă, la pensie! Ce dosare au judecat de la Constanța (GALERIE FOTO)

Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului.
 
  • Săndel Lucian Macavei a făcut parte din completul care a decis achitarea definitivă a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului.
  • Simona Daniela Encean au respins propunerea de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul edil al municipiului Constanţa, şi a lui Avraham Morgenstern, formulate de procurorii DNA în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
  • Tot Encean a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de procurorul Andrei Bodean, în prezent procuror șef al  Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Luni, 09 mai 2022, la sediul Înaltei Cuţi de Casaţie şi Justiţie din Bucureşti va avea loc şedinţa publică de tragere la sorţi pentru desemnarea unui membru titular al Completul de 5 Judecători – Penal 2 – 2018, în locul judecătoarei Simona Daniela Encean, eliberată din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 02 mai 2022.
 
De asemenea, tot luni se va desemna un membru titular al Completul de 5 Judecători – Penal 3 – 2018, în locul judecătorului Săndel Lucian Macavei, care va fi eliberat din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 15 mai 2022.
 
În trecut, potrivit datelor noastre,  judecătoarea Simona Daniela Encean a analizat cererea prin intermediul căreia s-a contestat pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
Mai mult, Encean  a judecat și dosarul celor trei lucrători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Constanţa - Serviciul Antidrog, acuzaţi de săvârşirea unor fapte de corupţie.
 
În ianuarie 2019, Simona Daniela Encean a majorat pedeapsa aplicată lui Ionuţ Corneliu Pripişi, fostul şef al Corpului de Control al Primăriei Municipiului Constanţa, de la şase luni la opt luni de închisoare cu suspendare.
 
O nouă condamnare pentru Ionuţ Pripişi, fost director din Primăria Constanţa
 
În septembrie 2014, Simona Daniela Encean, alături de două colege de la Curtea Supremă, l-au condamnat definitiv pe Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, la cinci ani de închisoare. Afaceristul fusese judecat iniţial de Adriana Ispas, fostul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, care i-a aplicat, pentru cumpărare de influenţă, 3,4 ani de închisoare.
 

În luna aprilie 2014, Silvia Cerbu şi Simona Daniela Encean au respins propunerea de arestare preventivă a lui Radu Ştefan Mazăre, fostul edil al municipiului Constanţa, şi a lui Avraham Morgenstern, formulate de procurorii DNA în Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“.
 
Tot în perioada respectivă, Encean a menţinut o soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) primită de procurorul Andrei Bodean, în prezent procuror șef al  Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa.

 
NUP pentru procurorul Andrei Bodean. Soluţia, menţinută de judecătoarea care a respins arestarea lui Radu Mazăre
 
În 2017, Săndel Lucian Macavei a făcut parte din completul care a decis ca Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky să rămână sub control judiciar.
 
Tot în cauză acelaşi complet de cinci judecători din Curtea Supremă a admis cererea formulată de Radu Ştefan Mazăre şi a dispus sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 215, alin. 1, lit. c) din Codul de procedură penală, art. 82, alin. 1 şi alin. 3 şi art. 83, alin. 2 din Legea nr. 253/2013, art. 10 din Legea nr.218/2002.
 
Cinci judecători de la Înalta Curte sesizează Curtea Constituţională, la cererea lui Radu Mazăre
 
În 2013, Macavei a închis definitiv un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa și dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din CJC”,
 
Procese „grele” cu legături la Constanţa
Ei sunt judecătorii care i-au trimis la închisoare pe inculpaţii din dosarul „Bani pentru şefi din CJC”

 
În 2020, Săndel Lucian Macavei a făcut parte din completul care a decis achitarea definitivă a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, în dosarul în care a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată!
 
Patru judecători au decis achitarea lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
UPDATE
IPS Teodosie a fost achitat definitiv (minută)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În complet intră un nou judecător! Radu Mazăre contestă pedeapsa primită în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

10 Oct 2019 2396

Complet de trei judecători pentru Radu Mazăre! Ce s-a decis ieri la Curtea Supremă

28 Sep 2019 5457

O nouă condamnare pentru Ionuţ Pripişi, fost director din Primăria Constanţa

29 Jan 2019 4873

Cererea de recurs în casaţie, admisă în principiu Procurorii DNA, nemulţumiţi de condamnarea primită de Ionuţ Pripişi, fost director din Primăria Constanţa

23 Oct 2018 1514

Şeful Parchetului Judecătoriei Constanţa şi luptătorul Alexandru Filip, audiaţi la Curtea Supremă (document)

23 May 2015 9565

Strămutarea cerută de Mustaţă, respinsă de judecătoarele care au spus NU arestării lui Radu Mazăre (rechizitoriu+document)

10 Feb 2015 2730

NUP pentru Bodean şi libertate pentru Mazăre şi Morgenstern Cine-i judecă pe ofiţerii BCCO Constanţa (document)

09 Dec 2014 2915

Poliţist, condamnat definitiv de trei judecătoare ale Curţii Supreme

14 Oct 2014 2443

Încătuşarea lui Mazăre şi NUP-ul lui Bodean Afaceristul Dinel Staicu, condamnat definitiv de Curtea Supremă (document)

26 Sep 2014 2822

NUP pentru procurorul Andrei Bodean. Soluţia, menţinută de judecătoarea care a respins arestarea lui Radu Mazăre

13 May 2014 3782

Fraţii Radu şi Alexandru Mazăre au probleme cu declaraţiile de avere Curtea Supremă a României şi libertatea primarului Constanţei (documente)

18 Apr 2014 3700