Justitie

Doi magistrați s-au abținut Ce decizie a luat Curtea Supremă în procesul intentat de o dobrogeancă Direcției Medicale a MAI

 

 
  • Procesul a pornit de la o contestație formulată de o tânără din Tulcea împotriva unui diagnostic care, practic, îi interzice să urmeze o carieră în poliție.
  • Diagnosticul fusese stabilit de Direcția Medicală a MAI, dar Curtea de Apel Constanța a stabilit, de două ori deja, că acesta a fost contrazis de expertiza medicală din proces.
  • Curtea Supremă a respins cererea Direcției Medicale de reexaminare a taxei de timbru judiciar.
După două abțineri formulate de judecători, Curtea Supremă de Justiție a decis să respingă cererea Direcției Medicale a MAI de reexaminare a taxei de timbru pe care instanța din Constanța a stabilit-o pentru recursul privind cariera în poliție a unei tinere dobrogence.
Spus pe scurt, procesul are la bază o contestație formulată de o tânără din Tulcea împotriva unui diagnostic stabilit de Direcția Medicală a Ministerului Afacerilor Interne care, practic, îi interzice să urmeze o carieră în poliție.
Până la acest moment, tânăra a câștigat de două ori procesul, la Curtea de Apel Cosntanța, însă Direcția Medicală a MAI a contestat hotărârile judecătorilor constănțeni.
De asemenea, Direcția Medicală a MAI s-a arătat nemulțumită și de modul în care Curtea de Apel Constanța a fixat taxa de timbru pentru cel de-al doilea recurs, așa încât s-a plâns Curții Supreme de Justiție.
Două cereri de abținere
La finele săptămânii trecute, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să respingă această plângere venind din partea Direcției Medicale, astfel că taxa de timbru a fost lăsată așa cum fusese stabilită de Curtea de Apel Constanța.

Totuși, pentru a se ajunge la această decizie, două judecătoare din cadrul Curții Supreme au formulat cerere de abținere în cauză.
Concret, este vorba despre magistratul Mariana Constantinescu și, respectiv, Florentina Dinu. Ambele cereri de abținere au fost admise de instanța supremă.
Ulterior, un nou complet a analizat cererea privind reexaminarea taxei de timbru, hotărând că aceasta a fost corect stabilită de Curtea de Apel Constanța.
În continuare, urmează să se stabilească data la care va fi analizat recursul propriu-zis declarat de Direcția Medicală a MAI împotriva hotărârii instanței constănțene prin care tânăra câștiga practic, pentru a doua oară, dreptul de a-și urma studiile la școala de poliție.
Colegele au chemat diriginta
După cum arătam în edițiile anterioare, în cererea iniţială de chemare în judecată, tânăra reclamantă arăta că toată încurcătura a pornit de la o ceartă pe care a avut-o cu tatăl său, cu care, de altfel, avea o relaţie foarte bună. În actele depuse la instanţă se arată că, în urma unei discuţii în familiei, pentru a atrage atenţia tatălui său, aspiranta la uniforma de poliţist s-a zgâriat la încheietura mâinii.
După ce aceasta a ajuns în dormitorul comun, colegele ei au chemat diriginta şi aşa a început o anchetă.
Internată în spital, fata a catalogat zgârietura de la mână drept o copilărie, însă medicii de specialitate au stabilit că aceasta s-ar fi automutilat: în actul medical a fost menţionat incidentul drept o „autoagresiune în antecedente“.

 Aşa cum am menţionat, tânăra a contestat acest act medical în instanţă şi a primit de două ori câştig de cauză de la judecătorii Curţii de Apel Constanţa, care au constatat că diagnosticul iniţial nu a fost confirmat în cadrul expertizei efectuate în cauză.

În această situație, rămâne de văzut care va fi decizia definitivă pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în acest dosar.

Citește și:

Carieră în Poliţie, aproape pierdută din cauza unei „copilării“
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune comună a Poliției Române și Cfr Călători, pentru siguranța transporturilor

28 Oct 2020 264

Descoperirea plagiatorilor de la Academia de Poliție se lasă cu urmări Universitățile somate să opereze toate modificările necesare în Registrul matricol unic

28 Oct 2020 970

Închisoare cu executare pentru o femeie care a vandalizat și incendiat o mașină de poliție din Constanța

27 Oct 2020 882

Coronavirus Tulcea Acțiuni desfășurate de polițiști. Au fost aplicate amenzi

26 Oct 2020 566

Bărbatul infectat cu HIV, care a mușcat un polițist la Medgidia, condamnat de Tribunalul Argeș

26 Oct 2020 461

Un constănțean a condus sub influența alcoolului. A fost oprit de polițiști

20 Oct 2020 761

Acțiuni ale polițiștilor de la Transporturi, la Constanța

19 Oct 2020 678

Un bărbat a fost decapitat în apropiere de Paris. Autoritățile investighează un posibil caz de terorism

16 Oct 2020 767

Dorian Popa a ajuns la Poliție! Ce s-a întâmplat cu celebrul constănțean

15 Oct 2020 1226

Doi bărbați din Constanța, prinși cu pește braconat

12 Oct 2020 4653

50 de polițiști de la Transporturi Constanța, implicați într-o acțiune de amploare. Iată rezultatele

10 Oct 2020 1215

Constanța Activități preventive desfășurate de polițiști. Despre ce au discutat cu vârstnicii

08 Oct 2020 536

IPJ Tulcea Tânăr, prins la volan fără permis de conducere

08 Oct 2020 630

Cazul copiilor luați de polițiști din curtea Școlii 29 din Constanța. Corpul de Control al MAI a finalizat ancheta

07 Oct 2020 5052

Garda de Coastă se înnoiește cu 20 de autospeciale Duster și Logan

07 Oct 2020 472