Doi magistrați s-au abținut Ce decizie a luat Curtea Supremă în procesul intentat de o dobrogeancă Direcției Medicale a MAI

 

 
  • Procesul a pornit de la o contestație formulată de o tânără din Tulcea împotriva unui diagnostic care, practic, îi interzice să urmeze o carieră în poliție.
  • Diagnosticul fusese stabilit de Direcția Medicală a MAI, dar Curtea de Apel Constanța a stabilit, de două ori deja, că acesta a fost contrazis de expertiza medicală din proces.
  • Curtea Supremă a respins cererea Direcției Medicale de reexaminare a taxei de timbru judiciar.
După două abțineri formulate de judecători, Curtea Supremă de Justiție a decis să respingă cererea Direcției Medicale a MAI de reexaminare a taxei de timbru pe care instanța din Constanța a stabilit-o pentru recursul privind cariera în poliție a unei tinere dobrogence.
Spus pe scurt, procesul are la bază o contestație formulată de o tânără din Tulcea împotriva unui diagnostic stabilit de Direcția Medicală a Ministerului Afacerilor Interne care, practic, îi interzice să urmeze o carieră în poliție.
Până la acest moment, tânăra a câștigat de două ori procesul, la Curtea de Apel Cosntanța, însă Direcția Medicală a MAI a contestat hotărârile judecătorilor constănțeni.
De asemenea, Direcția Medicală a MAI s-a arătat nemulțumită și de modul în care Curtea de Apel Constanța a fixat taxa de timbru pentru cel de-al doilea recurs, așa încât s-a plâns Curții Supreme de Justiție.
Două cereri de abținere
La finele săptămânii trecute, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să respingă această plângere venind din partea Direcției Medicale, astfel că taxa de timbru a fost lăsată așa cum fusese stabilită de Curtea de Apel Constanța.

Totuși, pentru a se ajunge la această decizie, două judecătoare din cadrul Curții Supreme au formulat cerere de abținere în cauză.
Concret, este vorba despre magistratul Mariana Constantinescu și, respectiv, Florentina Dinu. Ambele cereri de abținere au fost admise de instanța supremă.
Ulterior, un nou complet a analizat cererea privind reexaminarea taxei de timbru, hotărând că aceasta a fost corect stabilită de Curtea de Apel Constanța.
În continuare, urmează să se stabilească data la care va fi analizat recursul propriu-zis declarat de Direcția Medicală a MAI împotriva hotărârii instanței constănțene prin care tânăra câștiga practic, pentru a doua oară, dreptul de a-și urma studiile la școala de poliție.
Colegele au chemat diriginta
După cum arătam în edițiile anterioare, în cererea iniţială de chemare în judecată, tânăra reclamantă arăta că toată încurcătura a pornit de la o ceartă pe care a avut-o cu tatăl său, cu care, de altfel, avea o relaţie foarte bună. În actele depuse la instanţă se arată că, în urma unei discuţii în familiei, pentru a atrage atenţia tatălui său, aspiranta la uniforma de poliţist s-a zgâriat la încheietura mâinii.
După ce aceasta a ajuns în dormitorul comun, colegele ei au chemat diriginta şi aşa a început o anchetă.
Internată în spital, fata a catalogat zgârietura de la mână drept o copilărie, însă medicii de specialitate au stabilit că aceasta s-ar fi automutilat: în actul medical a fost menţionat incidentul drept o „autoagresiune în antecedente“.

 Aşa cum am menţionat, tânăra a contestat acest act medical în instanţă şi a primit de două ori câştig de cauză de la judecătorii Curţii de Apel Constanţa, care au constatat că diagnosticul iniţial nu a fost confirmat în cadrul expertizei efectuate în cauză.

În această situație, rămâne de văzut care va fi decizia definitivă pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în acest dosar.

Citește și:

Carieră în Poliţie, aproape pierdută din cauza unei „copilării“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța face declarații despre cazul vârstnicei agresate în Tomis Nord

29 Mar 2024 174

UPDATE Șocant în Constanța! O femeie agresată de un bărbat în cartierul Tomis Nord (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1288

Polițiștii IPJ Constanța, continuă acțiunile în școlile din Constanța și Năvodari

29 Mar 2024 228

Șofer beat și drogat depistat în trafic în satul Ciobănița, județul Constanța

29 Mar 2024 247

Știri Constanța Bărbat arestat pentru trafic internațional de droguri. Iată ce au constatat politștii

29 Mar 2024 332

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 1376

În Constanța Un tânăr s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat

28 Mar 2024 396

Acțiuni ale polițiștilor în zona școlilor și mall-urilor din Constanța

27 Mar 2024 503

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 547

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1310

Perioada pentru înscrierile la concursul pentru încadrarea în structurile IPJ Constanța, prelungită

26 Mar 2024 491

Oficial de IPJ Constanța, vizavi de cazul elevei agresate de un cadru didactic - VIDEO

26 Mar 2024 754

Arestare în Tulcea! Femeie acuzată de viol și pornografie infantilă

25 Mar 2024 688

IPJ Constanța Ziua Poliției Române. Mesajul transmis de chestorul de poliție Dumitru Bîltag

25 Mar 2024 484

Încălcări grave ale legii în trafic, la Mircea Vodă, județul Constanța Motivele pentru care șoferului unei autoutilitare s-a ales cu dosar penal

24 Mar 2024 527