Justitie

Doi poliţişti au omis să anunţe că au primit 200 de lei de la un şofer. Condamnări cu suspendare

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au acordat un nou termen în dosarul în care doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia, acuzaţi de luare de mită, au fost condamnaţi în primă instanţă la câte doi ani de închisoare cu suspendare. Noul termen a fost stabilit pentru data de 29 noiembrie.
 
De menţionat că, pe lângă cei doi ani de închisoare cu suspendare, Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, le-a aplicat inculpaţilor pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66, lit. a Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), lit. b Cod penal (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) şi lit. g Cod penal (dreptul de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii), pe o durată de doi ani.
 
Conform Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Constanţa, aproape de jumătatea lunii august, un echipaj format din doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia a oprit un autoturism, ca urmare a săvârşirii de către conducătorul auto a unei contravenţii la regimul rutier. Pentru a nu lua măsurile legale faţă de acesta, cei doi i-ar fi solicitat bani. Conducătorul auto a sesizat fapta la linia telefonică Telverde, acţiunea de prindere în flagrant fiind organizată în aproximativ 30 de minute de la apelul telefonic.
 
Conform celor consemnate la dosare, poliţiştii susţin că şoferul prins pe picior greşit le-ar fi dat câte o sută de lei din proprie iniţiativă, nicidecum la solicitarea lor.
 
În faţa anchetatorilor, unul dintre cei doi poliţişti a declarat că, de comun acord cu colegul său, au luat câte o sută de lei, stabilind ca cel care va ajunge primul la sediul Poliţiei din Mangalia să anunţe despre faptul că li s-au dat acei bani.
 
Celălalt poliţist a spus, printre altele, că nici el şi nici colegul lui nu s-au gândit să anunţe telefonic organele competente cu privire la primirea banilor.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi poliţişti din Mangalia acuzaţi de luare de mită, condamnaţi definitiv

08 Feb 2019 5497

Doi poliţişti din Mangalia sunt acuzaţi de luare de mită. Judecătorii le-au revocat controlul judiciar

03 Aug 2018 3301

Doi poliţişti din Mangalia, condamnaţi pentru luare de mită. Oamenii legii au contestat pedepsele

22 Jun 2018 1132

Condamnare în primă instanţă Închisoare cu suspendare pentru doi poliţişti din Mangalia acuzaţi de luare de mită

06 Jun 2018 1417

Mangalia. Doi poliţişti acuzaţi de luare de mită au fost condamnaţi

05 Jun 2018 3927

Doi polițiști din Mangalia, acuzați de luare de mită. Urmează pronunțarea

07 May 2018 755

Poliţiştii Mihai Dobrescu şi Ionuţ Popîrţac, acuzaţi de luare de mită, rămân sub control judiciar

14 Feb 2018 1120

UPDATE. Doi poliţişti din Mangalia, încătuşaţi. Sunt suspectaţi de luare de mită

11 Aug 2017 3138