Doi polițiști din Constanța au fost mușcați de doi bărbați infectat cu virusul HIV

  • Deținutul are 36 de ani, cu domiciliul în București, și are la activ cinci condamnări.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au obținut ieri arestarea preventivă a unui bărbat, de 36 de ani, din București, infectat cu virusul HIV, care a mușcat un polițist de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța.

Oficial de la instanță 

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Dispune arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 zile - cu începere de la data de 12.10.2020 si până la data de 10.11.2020, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiției către Baroul Constanta a sumei de 313 lei pentru avocat, cu titlul de onorariu apărator din oficiu. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în cameră de consiliu azi“.

Inculpatul nu se află pentru prima dată în atenția magistraților.
 

Cum s-a petrecut totul

 
Duminică, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în apropierea stației CF Medgidia, au fost solicitați de șeful de tren să îi acorde sprijin, întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecție și fără bilet.
 
Persoana în cauză, la vederea polițiștilor, a devenit recalcitrantă, a refuzat să își decline identitatea, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii la sediul Postului de poliție TF Medgidia.
 
La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent, luându-se măsura imobilizării.
 
În momentul în care a fost încătușat, în jurul orei 15.00, bărbatul a încercat să îi lovească pe polițiști, reușind să îl muște pe unul dintre ei de antebrațul stâng, partea superioară.

 
În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză a fost eliberat din penitenciarul Poarta Albă, în cursul zilei respective.
 

Totodată, s-a stabilit și faptul că acesta este infectat cu virusul HIV.
 
În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Starea polițistului este una bună, stabilă. Acesta nu a necesitat îngrijiri medicale de specialitate.
 
Deținutul are 36 de ani, cu domiciliul în București. El are la activ cinci condamnari. Ultima condamnare, pentru furt calificat, de un an și zece luni de închisoare cu executare, a fost decisă de Tribunalul Argeș și a fost ispășită integral la Penitenciarul Poarta Albă.
 

Un alt caz asemănător

 
Nu este pentru prima dată când un polițist din cadrul IPJ Constanța este atacat de un bărbat infectat cu virusul HIV!
 
La data de 18 aprilie 2018, un bărbat s-a prezentat, în vederea audierii sale în calitate de persoană vătămată, la postul de poliţie din Siliştea, judeţul Constanţa, însoţit de un alt cetăţean. Cei doi au fost introduşi în biroul şefului de post, unde se mai afla o femeie.
 
După ce le-a solicitat să stea pe câte un scaun, şeful de post a observat că suspectul avea în buzunarul vestei cu care era îmbrăcat un telefon mobil cu camera video orientată către înainte, cu care părea că filmează ceea ce se discută în birou. La acel moment, şeful de post i-a atras atenţia suspectului că nu are voie sau dreptul să filmeze, după care i-a solicitat să pună telefonul pe birou, urmând să-l recupereze la finele audierilor.
 
Suspectul a refuzat să facă acest lucru, însă a băgat telefonul într-un buzunar al pantalonilor. În secundele următoare, şeful de post s-a dezbrăcat de geaca de piele cu care era îmbrăcat şi s-a îndreptat către cuier, moment în care a împins uşa de acces, fără a o închide. În acel moment, suspectul a luat un creion metalic cu care şi-a aplicat rapid câteva lovituri în mâna dreaptă, provocându-şi astfel o rană deschisă care a sângerat.
 

Arest la domiciliu

 
Ulterior, suspectul s-a dus glonţ către şeful de post, care se afla cu spatele către suspect, şi l-a lovit de două-trei ori în spate, în zona umărului drept, după care a frecat vârful creionului metalic de cămaşa uniformei cu care era îmbrăcat poliţistul, încercând astfel să-i provoace o rană deschisă. În actele magistraţilor se mai arată că, în timp ce îl lovea pe poliţist, suspectul ar fi strigat: „O să-ţi dau sângele meu şi ţie, să ai SIDA şi tu, să vezi cum e!“
 
Având în vedere boala de care suferă bărbatul, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a solicitat şi a obţinut ca suspectul să fie plasat în stare de arest la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, de la data de 4 mai la data de 2 iunie, inclusiv. Inculpatului i-a fost impusă obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte (…), jud. Constanţa - domiciliul mamei sale, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.
 
Ulterior, inculpatul a fost trimis în judecată, iar Tribunalul Constanța, instanță investită cu soluționarea cazului, a decis condamnarea acestuia la pedeapsa de un an şi două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 

Obligații

 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) sa se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare ce depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlarea mijloacelor de existenţă.
 
„Impune inculpatului ca, pe durata termenului de supraveghere, să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală pentru afecţiunea de care suferă, în unităţile sanitare. (…) Impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei/Consiliului Local Poarta Albă sau în cadrul Primăriei/Consiliului Local Medgidia, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate inculpatul nu poate presta această muncă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanța a rămas definitivă.
 
Citește și
 
Caz fără precedent în Poliţia din Constanţa! Judecătorii şi-au motivat decizia
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist de la Rutiera Constanța mușcat în misiune! Altul, lovit cu capul în zona nasului. Dosarul, în apel

20 Aug 2023 1104

Constanța. Scandal monstru într-o mașină de Poliție! Șofer condamnat cu executare

30 Jul 2023 2222

Polițist de la Rutiera Constanța, mușcat de deget, în misiune! Prima decizie a judecătorilor

24 May 2023 1023

Constanța. Un șofer a mușcat de deget un polițist de la Rutieră! Anunțul procurorilor

17 May 2023 2282

Un polițist din Constanța, mușcat de un bucureștean infectat cu HIV! Libertatea inculpatului va fi decisă zilele acestea

03 Jan 2023 1479

Polițist din Alba, mușcat de un bărbat care făcea scandal

06 Jun 2022 1197

Înalta Curte, decizie definitivă în cazul polițistului din Constanța mușcat de un bucureștean infectat cu HIV

12 Apr 2022 1749

Polițistul din Constanța mușcat de un bucureștean infectat cu HIV, apărat de judecători (MOTIVARE)

14 Jan 2022 2609

Bucureșteanul infectat cu HIV care a mușcat un polițist din Constanța a fost condamnat definitiv!

26 Oct 2021 5320

Judecătorii din Constanța nu-i dau drumul bucureșteanului, infectat cu HIV, acuzat că a mușcat un polițist

10 Sep 2021 2634

„Colonelul“ care a făcut circ în trenul Constanța – București menținut în arest

13 Aug 2021 2510

Circ în trenul Constanța – București! Un deținut de la Poarta Albă și-a tatuat grade de colonel pe umeri! Polițist mușcat. Dosarul, în apel

26 Jul 2021 47678

243 lei daune materiale şi 5000 lei daune morale Polițistul constănțean mușcat de un bucureștean infectat cu HIV va fi despăgubit

07 Jul 2021 2211

Bucureșteanul infectat cu HIV care a mușcat un polițist din Constanța, nemulțumit de procurorul care participă la ședințele de judecată

01 Jun 2021 2789

Picioare în burtă și lovituri în testicule Judecătorii din Constanța i-au anulat toate interdicțiile tinerei care a bătut patru polițiști și trei agenți de securitate

24 May 2021 5993