Doi polițiști din Constanța au fost mușcați de doi bărbați infectat cu virusul HIV

  • Deținutul are 36 de ani, cu domiciliul în București, și are la activ cinci condamnări.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au obținut ieri arestarea preventivă a unui bărbat, de 36 de ani, din București, infectat cu virusul HIV, care a mușcat un polițist de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța.

Oficial de la instanță 

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Dispune arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 zile - cu începere de la data de 12.10.2020 si până la data de 10.11.2020, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiției către Baroul Constanta a sumei de 313 lei pentru avocat, cu titlul de onorariu apărator din oficiu. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în cameră de consiliu azi“.

Inculpatul nu se află pentru prima dată în atenția magistraților.
 

Cum s-a petrecut totul

 
Duminică, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, în apropierea stației CF Medgidia, au fost solicitați de șeful de tren să îi acorde sprijin, întrucât în tren se află o persoană fără mască de protecție și fără bilet.
 
Persoana în cauză, la vederea polițiștilor, a devenit recalcitrantă, a refuzat să își decline identitatea, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii la sediul Postului de poliție TF Medgidia.
 
La coborârea din tren, bărbatul a devenit violent, luându-se măsura imobilizării.
 
În momentul în care a fost încătușat, în jurul orei 15.00, bărbatul a încercat să îi lovească pe polițiști, reușind să îl muște pe unul dintre ei de antebrațul stâng, partea superioară.

 
În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză a fost eliberat din penitenciarul Poarta Albă, în cursul zilei respective.
 

Totodată, s-a stabilit și faptul că acesta este infectat cu virusul HIV.
 
În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Starea polițistului este una bună, stabilă. Acesta nu a necesitat îngrijiri medicale de specialitate.
 
Deținutul are 36 de ani, cu domiciliul în București. El are la activ cinci condamnari. Ultima condamnare, pentru furt calificat, de un an și zece luni de închisoare cu executare, a fost decisă de Tribunalul Argeș și a fost ispășită integral la Penitenciarul Poarta Albă.
 

Un alt caz asemănător

 
Nu este pentru prima dată când un polițist din cadrul IPJ Constanța este atacat de un bărbat infectat cu virusul HIV!
 
La data de 18 aprilie 2018, un bărbat s-a prezentat, în vederea audierii sale în calitate de persoană vătămată, la postul de poliţie din Siliştea, judeţul Constanţa, însoţit de un alt cetăţean. Cei doi au fost introduşi în biroul şefului de post, unde se mai afla o femeie.
 
După ce le-a solicitat să stea pe câte un scaun, şeful de post a observat că suspectul avea în buzunarul vestei cu care era îmbrăcat un telefon mobil cu camera video orientată către înainte, cu care părea că filmează ceea ce se discută în birou. La acel moment, şeful de post i-a atras atenţia suspectului că nu are voie sau dreptul să filmeze, după care i-a solicitat să pună telefonul pe birou, urmând să-l recupereze la finele audierilor.
 
Suspectul a refuzat să facă acest lucru, însă a băgat telefonul într-un buzunar al pantalonilor. În secundele următoare, şeful de post s-a dezbrăcat de geaca de piele cu care era îmbrăcat şi s-a îndreptat către cuier, moment în care a împins uşa de acces, fără a o închide. În acel moment, suspectul a luat un creion metalic cu care şi-a aplicat rapid câteva lovituri în mâna dreaptă, provocându-şi astfel o rană deschisă care a sângerat.
 

Arest la domiciliu

 
Ulterior, suspectul s-a dus glonţ către şeful de post, care se afla cu spatele către suspect, şi l-a lovit de două-trei ori în spate, în zona umărului drept, după care a frecat vârful creionului metalic de cămaşa uniformei cu care era îmbrăcat poliţistul, încercând astfel să-i provoace o rană deschisă. În actele magistraţilor se mai arată că, în timp ce îl lovea pe poliţist, suspectul ar fi strigat: „O să-ţi dau sângele meu şi ţie, să ai SIDA şi tu, să vezi cum e!“
 
Având în vedere boala de care suferă bărbatul, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a solicitat şi a obţinut ca suspectul să fie plasat în stare de arest la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, de la data de 4 mai la data de 2 iunie, inclusiv. Inculpatului i-a fost impusă obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte (…), jud. Constanţa - domiciliul mamei sale, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.
 
Ulterior, inculpatul a fost trimis în judecată, iar Tribunalul Constanța, instanță investită cu soluționarea cazului, a decis condamnarea acestuia la pedeapsa de un an şi două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 

Obligații

 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) sa se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe schimbarea locuinţei şi orice deplasare ce depăşeşte 5 zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă;
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlarea mijloacelor de existenţă.
 
„Impune inculpatului ca, pe durata termenului de supraveghere, să se supună măsurilor de control, tratament sau îngrijire medicală pentru afecţiunea de care suferă, în unităţile sanitare. (…) Impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei/Consiliului Local Poarta Albă sau în cadrul Primăriei/Consiliului Local Medgidia, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate inculpatul nu poate presta această muncă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanța a rămas definitivă.
 
Citește și
 
Caz fără precedent în Poliţia din Constanţa! Judecătorii şi-au motivat decizia
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist mușcat de gât până la sânge! Inculpatul a luat cu suspendare. Ce despăgubiri va primi omul legii

30 Nov 2020 567

Un polițist din Tulcea, mușcat de gât în timpul unei misiuni. Cum s-a salvat omul legii. Prima condamnare

14 Nov 2020 994

Răspuns negativ pentru bucureșteanul care a mușcat un polițist la Medgidia

10 Nov 2020 436

Polițist din Constanța, mușcat de un bărbat infectat cu HIV. Ce au decis azi judecătorii

03 Nov 2020 871

Bărbatul infectat cu HIV, care a mușcat un polițist la Medgidia, află azi dacă va fi pus în libertate

03 Nov 2020 656

Bărbatul infectat cu HIV, care a mușcat un polițist la Medgidia, condamnat de Tribunalul Argeș

26 Oct 2020 581

Judecătorii au decis libertatea bărbatului infectat cu HIV, care a mușcat un polițist la Medgidia

16 Oct 2020 1310

Bucureșteanul infectat cu HIV, care a mușcat un polițist din Constanța, nu suportă arestul!

13 Oct 2020 1158

Constanța Bărbatul care a muşcat un poliţişt după ce a fost prins, în tren, fără bilet şi fără mască, arestat preventiv

12 Oct 2020 999

Constanţa A fost reținut bărbatul care a muşcat un poliţişt după ce a fost prins, în tren, fără bilet şi fără mască. Abia scăpase din penitenciar

12 Oct 2020 1102

Polițist constănțean, mușcat de un bărbat eliberat astăzi din închisoare. Fostul deținut, infectat cu HIV

11 Oct 2020 1260

Constanţa. Poliţist muşcat în misiune. Inculpatul merge la puşcărie

27 Sep 2019 955

Poliţist constănţean muşcat de deget în misiune! Închisoare cu suspendare pentru agresor

07 Aug 2019 1871

Dosarul în care un bărbat din Constanţa a fost condamnat pentru ultraj se rejudecă. Un poliţist a fost muşcat

08 Apr 2019 1648

Poliţist constănţean muşcat de deget în timpul unei misiuni

11 Jan 2019 1116