Doi șoferi, condamnați definitiv după o tragedie rutieră în județul Constanța! (FOTO+VIDEO)

 
 
  • Tragedia a avut loc pe DN 2A, în 2017. Cei doi conducători auto sunt acuzați de ucidere din culpă și de vătămare corporală din culpă.
  • Conducătorul unui Gof a intrat în coliziune cu o semiremorcă, care era tractată de un cap tractor, ansamblul de vehicule fiind condus de celălalt inculpat, în acelaşi sens, şi care ieşise din alveola de parcare situată în acea zonă fără să acorde prioritate de trecere autoturismului.
 
Sentință definitivă a judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța într-un dosar penal deschis după producerea unui grav accident rutier! Tragedia a avut loc pe DN 2A, în iulie 2017, iar în cauză doi șoferi implicați în accident au fost condamnați definitiv miercuri, 24 mai 2023.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
În actul de sesizare, procurorii arată, printre altele, că la data de 24.07.2017, inculpatul B.E. a condus un autoturism marca Volkswagen, model Golf, pe DN 2A.
 
În momentul în care a ajuns a ajuns la km. 168, spun magistrații, conducătorul auto a intrat în coliziune cu semiremorca marca Schmitz, care era tractată de capul tractor marca Volvo, ansamblu de vehicule care era condus de inculpatul S.C., în acelaşi sens, şi care ieşise din alveola de parcare situată în acea zonă fără să acorde prioritate de trecere autoturismului.
 


În urma producerii accidentului, mai multe persoane au suferit leziuni corporale.
 
Ulterior, una dintre victime a decedat.
 

În primă instanță, șoferul autoturismului Volkswagen, model Golf, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei și a stabileşte un termen de supraveghere de trei ani.
 
Judecătoria a încetat procesul penal pornit împotriva acestui șofer pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prin intervenirea prescripţiei răspunderii penale.

 
Șoferul autotrenului a luat doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Și față de acesta, instanța a încetat procesul penal pornit pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prin intervenirea prescripţiei răspunderii penale.
 
Judecătoria Constanța a admis în parte acţiunile civile exercitate de părţile civile și a dispus acordarea a aproximativ 570.000 de lei și 300.000 de euro cu titlul de daune.
 
Decizia Judecătoriei nu a fost una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Miercuri, 24 mai 2023, judecătorii Curții de Apel Constanța au redus cuantumul pedepsei aplicate inculpatului B.E. (șoferul autoturismului Volkswagen) pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă (...) la 2 ani închisoare. De asemena, instanța a redus și cuantumul termenului de supraveghere stabilit pentru inculpat de la 2 ani.
 
Mai departe, Curtea de Apel a redus cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile (B.D.) de la 150.000 euro la 130.000 euro (daune acordate acesteia în calitate de persoană vătămată) şi B.A. de la 150.000 euro la 70.000 euro ( daune acordate acesteia în calitate de persoană vătămată).
 
Curtea a mai obligăt părţile responsabile civilmente Societatea de Asigurare şi Reasigurare City Insurance SA prin Lichidator Judiciar CITR Filiala Cluj SPRL şi SC Carpatica Asig SA prin lichidator judiciar provizoriu, Casa de Insolvenţă Transilvania Filiala Cluj, la plata sumelor acordate cu titlu de despăgubiri civile (daune materiale și daune morale) părţilor civile B.D., B.A., B.G., V.E., V.F. şi V.I., fiecare dintre părţile responsabile civilmente suportând aceste despăgubiri în proporţie de câte 50% fiecare.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tragedie în Portul Constanța! Sentință definitivă. Compania Socep SA, bună de plată
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident cu victime în zona sensului giratoriu de la Mihail Kogălniceanu. Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

31 Mar 2024 1241

UPDATE Trei mașini implicate într-un accident rutier între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

31 Mar 2024 2800

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1022

O fetiță de 8 ani, rănită Accident rutier între două autoturisme în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța

14 Mar 2024 1221

FOTO+VIDEO. Un motociclist şi pasagerul, decedați! Dublă tragedie pe DN 2A, lângă Dorobanțu, în 2019. Dosarul, amânat la Curtea de Apel Constanța

12 Feb 2024 2323

Știri Constanța Informații de ultimă oră despre șoferul care a provocat accidentul mortal de pe DN2A

07 Feb 2024 1673

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de pe DN2A! Șoferul autoturismului nu avea permis de conducere (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 2254

Îngrozit de impactul mortal produs între Mihail Kogălniceanu și Constanța Cum a descris șoferul de tir momentul impactului tragic de pe DN 2A (VIDEO)

06 Feb 2024 4812

Viteza a curmat două vieți, pe DN 2A! Imagini de impact din bordul autoturismului unde doi bărbați au murit (VIDEO)

06 Feb 2024 3717

Știri Constanța Accident rutier la Ovidiu! Unul din șoferii implicați, băut

03 Feb 2024 1191

Oficial de la IPJ Constanța Dosar de cercetare penală pentru „șoferița” care a produs un accident rutier, lângă Ovidiu, județul Constanța

01 Feb 2024 1625

INFOTRAFIC A fost reluat traficul în județul Constanța pe podul rutier de la Ovidiu, blocat după un accident rutier

01 Feb 2024 1137

IGPR InfotraficTrafic oprit pe DN 2A

01 Feb 2024 401

UPDATE Accident rutier cu șase victime pe DN 2A!

27 Jan 2024 998

Știri Constanța azi Microbuz răsturnat pe DN2A. Primele detalii de la IPJ Constanța despre accident! (VIDEO)

31 Dec 2023 1898