Doliu în Forţele Navale! Octavian Plopeanu, de la Divizionul 164 Forţe Navale pentru Operaţii Speciale, a pierit într-un grav accident (video)

Octavian Plopeanu, de 41 de ani, militar de la Grupul Naval de Forţe pentru Operaţii Speciale, care se afla în concediu de odihnă, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală, pe DN 2A, la ieşirea din localitatea Stupina, şi-a pierdut viaţa într-un accident.
 
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, ieri-dimineaţă, în jurul orei 7.45, un bărbat de 41 de ani a condus un autoturism pe DN 2A, dinspre Hârşova către Constanţa. În momentul în care a ajuns la kilometrul 150, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul direcţiei către stânga, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani.
 
În urma impactului, au rezultat decesul la faţa locului a conducătorului auto de 41 de ani (Octavian Plopeanu) şi vătămarea corporală uşoară a celui de-al doilea conducător auto şi a unei femei, pasageră în al doilea autoturism, de 58 de ani.
 
Maistrul militar Octavian Plopeanu avea 41 de ani, era absolvent al Şcolii de Maiştri Militari de Marină „Amiral Ioan Murgescu”, promoţia 2004, şi era încadrat la Divizionul 164 Forţe Navale pentru Operaţii Speciale din anul 2007. Acesta a executat trei misiuni în TO Afganistan, era căsătorit şi avea un copil.
 
Octavian Plopeanu a absolvit, în 2004, Şcoala de Maiştri Militari, specialitatea Motoare şi Instalaţii Electrice Navale. De asemenea, el a absolvit în 2010 Facultatea de Marină Civilă, specializarea Electromecanică, din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“. În 2009 a primit de la Liga Maiştrilor Militari Marini Medalia Jubiliară, însoţită de diplomă de recunoştinţă.
 
Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea Statului Major al Forţelor Navale a anunţat că îşi exprimă regretul pentru pierderea unui profesionist al Forţelor Navale pentru Operaţii Speciale şi este alături de familia îndoliată.
 

 

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Odihnește-te în pace, camarade!” Mesaje de condoleanțe pentru Octavian, maistrul militar care și-a pierdut viața în cumplitul accident de la Stupina

02 Feb 2019 5900

Octavian este scafandrul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de la Stupina, judeţul Constanţa

01 Feb 2019 13879