Dosar penal pentru dare de mită, după moțiunea împotriva Guvernului Cîțu. Un parlamentar, urmarit penal

Un deputat din Parlamentul României este urmărit penal de procurorii DNA pentru dare de mită. Potrivit DNA, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

„Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus“ - au precizat procurorii DNA.

Redăm oficial comunicatul DNA: 

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții
 
ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și
BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societății de Transport Public Timișoara,
în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
 
La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.
Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.
 
Suspecților Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicolae Răzvan Despa, specialist DNA, trimis în judecată. Când ar putea fi pus în libertate (DOCUMENT)

30 Nov 2021 523

Oficial! Începe judecata în dosarul penal al lui Halep Mihai. Acuzațiile DNA

26 Nov 2021 865

Peste 3.500 de certificate false de vaccinare. Asistentă medicală de la DSP Satu Mare, reținută pentru luare de mită

25 Nov 2021 497

Modernizarea Secției de pediatrie Ioan Lazăr, fostul manager al Spitalului Județean Piatra Neamț, trimis în judecată de DNA (RECHIZITORIU)

25 Nov 2021 413

Accident mortal la Hanul Morilor! Un tir a intrat frontal într-un Matiz. Șoferul mașinii nu a avut nicio șansă. Prima condamnare

25 Nov 2021 8558

Practician în insolvență, trimis în judecată de DNA Constanța Gheorghe Sorin Predescu cere să fie reabilitat!

25 Nov 2021 425

Despăgubiri de mii de euro în Dosarul Portul, ancheta DNA „demontată“ de Curtea Supremă! Pe cine a nemulțumit sentința

25 Nov 2021 2293

DNA solicită încuviințarea percheziției informatice într-un dosar penal ce vizează un deputat din Parlamentul României

24 Nov 2021 505

Ancheta DNA Cum ar fi primit mită cei doi inspectori de la ANAF Constanța, Mihai Bușu și Stere Anagnoste (DOCUMENT)

23 Nov 2021 1239

Directorul general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA SA, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție

22 Nov 2021 565

Fostul şef al Serviciului Permise şi Înmatriculări Teleorman şi alţi doi foşti şefi din cadrul instituției, urmăriţi penal de DNA pentru comiterea mai multor fapte de luare de mită

19 Nov 2021 567

Acord de recunoaștere a vinovăției, la DNA Averea şi interesele lui Alexandru Mezei, directorul Căpităniei Zonale Constanța din ANR (documente)

19 Nov 2021 1655

Ce au scris procurorii DNA în referatul de arestare a colegului lor Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul direcției (document)

18 Nov 2021 1461

Surse Omul de afaceri,Nicolae Badea, trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar de fraude cu fonduri europene

18 Nov 2021 544

Gabriel Oprea, achitat în dosarul DIPI privind folosirea unui autoturism de lux

18 Nov 2021 452