Dosar sprijinit de Direcția Operațiuni Speciale! DNA Constanța l-a trimis în judecată pe Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor!

  • În cauză, procurorii au beneficiat de suportul tehnic al Direcției Generale Anticorupție și de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Dosar cu greutate instrumentat de Serviciul Teritorial Anticorupție Constanța al DNA, trimis pe rolul instanței!

Procurorii anticorupție au anunțat, în urmă cu scurt timp, trimiterea în judecată a lui Petre Neacșa, director în Ministerul Transporturilor la momentul anchetării faptelor de către DNA!

Cazul a fost trimis spre soluționare Tribunalului București, Petre Neacșa fiind în prezent sub control judiciar. Acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA Constanța sunt de luare de mită.

Anchetatorii au solicitat instanței să mențină măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Dosarul a fost instrumentat de magistratul Gabriela Stanciu, din cadrul DNA Constanța, și de procurorul-șef al structurii anticorupție de la malul mării, magistratul Andrei Bodean.

Redăm, în continuare, comunicatul oficial remis ZIUA de Constanța de către Direcția Națională Anticorupție:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 648/VIII/3 din 07 iulie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus disjungerea dosarului și trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului NEACȘA PETRE, la data faptei, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în contextul în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) și Regia Autonoma "Administratia Fluviala a Dunarii de Jos" au achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA) și două drage fluviale, inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la un om de afaceri, beneficiar al contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei.
Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi în scopul de a favoriza interesele omului de afaceri: de a asigura, prin intermediul Direcției pe care o conducea, fondurile necesare achiziționării ambarcațiunilor respective precum și de a oferi acestuia diverse informații legate de proiectele de achiziții.


În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de suportul tehnic al Direcției Generale Anticorupție și de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.


Facem precizarea că trimiterea în judecată reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un ofițer din IPJ Constanța, condamnat într-un dosar DNA, va fi reabilitat!

21 May 2022 658

Mihai Bușu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, condamnat într-un dosar DNA! Unde va desfăşura cele 90 de zile de muncă în folosul comunităţii

19 May 2022 1042

Fonduri europene Un fost primar din județul Constanța, trimis în judecată de DNA, condamnat. Apelul, în septembrie

13 May 2022 1258

Acuzații oficiale Geronimo Răducu Brănescu, fostul șef al ANSVSA și DSV Constanța, deferit instanței de procurorii Anticorupție!

12 May 2022 545

Închisoare cu executare într-un dosar al DNA Constanța! Ce pedeapsă a primit un tulcean

12 May 2022 579

ZIUA LIVE De ce trebuie eliberată din funcţie, secretarul municipiului Constanța, Mirabela Călin?

11 May 2022 1100

Dosarul care a cutremurat Ministerul Transporturilor. Cine a bătut palma cu DNA Constanța!

11 May 2022 5625

Parchetul General are termen șase luni să-l ancheteze pe șeful DNA Constanța!

11 May 2022 12347

Tensiuni între afaceriștii din București pentru un proiect din Mangalia! DNA a intrat pe fir, iar cazul a ajuns în instanță

07 May 2022 4571

Asociația Elevilor din Constanța „Anchetă mușamalizată, DNA legalizează mita!”

06 May 2022 909

A fost președintele ANPC audiat la DNA pentru contractul de gestionare a spațiilor verzi din Constanța? Ce spune Horia Constantinescu

05 May 2022 1717

Judecătorii au luat o nouă decizie în dosarul privind cadastrarea județului Constanța

04 May 2022 852

Radu Mazăre, cerere de strămutare la Curtea de Apel Constanța

04 May 2022 1326

Un primar și un fost primar din Constanța, trimiși în judecată de DNA! Dosarul se va rejudeca

03 May 2022 11552

Achitare într-un dosar al DNA Constanţa! Apelul, amânat

02 May 2022 969