Dosarul 2 Mai Se cere schimbarea încadrărilor juridice în cazul lui Vlad Pascu! „Inculpatul a transformat autoturismul într-o armă a crimei“ (VIDEO)

 
 
  • „Inculpatul prin nerespectarea celor mai importante reguli de circulaţie, respectiv circulând cu o viteză cu mult peste cea legală într-o curbă deosebit de periculoasă, trecând peste linia continuă şi conducând sub influența substanţelor psihoactive, fără a încerca evitarea producerii accidentului, fără a acționa sistemul de frânare și fără a încerca să evite lovirea pietonilor, a transformat autoturismul într-o armă a crimei, fiindu-i indiferente urmările grave previzibile, şi anume, uciderea ori/şi vătămarea unor persoane“, potrivit cererii de schimbare a încadrărilor juridice.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
 
Judecătoria Mangalia va analiza vineri, 31 mai 2024, cererea lui Pascu Matei Vlad, din București, de înlocuire a măsurii preventive prin intermediul căreia solicită înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia, aceasta va putea fi contestată la Tribunalul Constanța.
 
Ședința de judecată este programată să înceapă după ora 13.00.
 
Pascu Matei Vlad este judecat în dosarul accidentului de la 2 Mai, din județul Constanța, din data de 19 august 2023, eveniment soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei.
 
Recent, Judecătoria Mangalia a fost investită – potrivit datelor noastre – cu o cererea prin intermediul căreia se solicită schimbarea încadrărilor juridice reținute în sarcina lui Vlad Pascu, din ucidere din culpă în omor calificat și din vătămare corporală din culpă în infracțiunea de tentativă la omor.
 
Cererea în cauză este formulată de familia lui Olariu Sebastian, decedat în accident, rudele îndoliate fiind reprezentate conventional de către Cabinet Avocat „Ganea Daniela”, prin avocat titular Ganea Daniela.
 

Fragmente din cererea de schimbare a încadrărilor juridice
 
În cererea de schimbare a încadrărilor juridice se arată, printre altele, că „datele cauzei nu relevă nicio probă care să dovedească că inculpatul a avut o minimă atitudine de preîntâmpinare activă a producerii rezultatului vătămător şi că ar fi fost posibil ca acesta să evalueze în mod uşuratic posibilităţile de evitare a rezultatului“.

 
„O viteză de aproape trei ori mai mare decât cea legală“
 
„De asemenea, nu se poate aprecia că inculpatul a evaluat greşit acest factor obiectiv, respectiv viteza, intrucat o persoană nu trebuie să fie un specialist în circulaţie rutieră sau în drept pentru a-şi putea da seama că impactul cu un obstacol, autoturism/pieton ar avea consecinţe letale, iar continuarea rulării cu o viteză de aproape trei ori mai mare decât cea legală, reprezintă acceptarea producerii acelui rezultat“, potrivit cererii de schimbare a încadrărilor juridice.
 
„Cocktail de substante interzise“
 
„Dacă se mai adaugă şi faptul că inculpatul conducea sub influenţa unui cocktail de substante interzise, este cu atât mai clară prevederea şi acceptarea producerii rezultatului mortal al acelei fapte. Pe de altă parte, atitudinea indiferentă a inculpatului şi acceptarea uciderii unor persoane şi chiar a propriei persoane nu a fost una singulară, ci a caracterizat şi acţiunile anterioare ale inculpatului, când doar norocul a făcut să nu producă alte victime“, conform sursei. 
 
„A transformat autoturismul într-o armă a crimei“
 
„Concluzionând, inculpatul prin nerespectarea celor mai importante reguli de circulaţie, respectiv circulând cu o viteză cu mult peste cea legală într-o curbă deosebit de periculoasă, trecând peste linia continuă şi conducând sub influența substanţelor psihoactive, fără a încerca evitarea producerii accidentului, fără a acționa sistemul de frânare și fără a încerca să evite lovirea pietonilor, a transformat autoturismul într-o armă a crimei, fiindu-i indiferente urmările grave previzibile, şi anume, uciderea ori/şi vătămarea unor persoane“, se mai arată în cererea de schimbare a încadrărilor juridice.
 
Dosarul se află în atenția completului de judecată prezidat de judecătoarea Berevoescu Carmen-Claudia, preşedintele Judecătoriei Mangalia.
 
Noul termen a fost fixat pentru data de 7 iunie 2024.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Surse Berevoescu Carmen Claudia, șefa Judecătoriei Mangalia, noul judecător al Dosarului 2 Mai

 
Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța nu mai pleacă de la Judecătoria Mangalia la 1 iunie 2024
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecătoria Mangalia a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a lui Vlad Pascu, din ucidere din culpă în omor calificat

14 Jun 2024 515

Decizie definitivă! Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, scapă de controlul judiciar!

12 Jun 2024 536

Judecătoria Mangalia Amânare, în Dosarul 2 Mai, asupra cererii de schimbare a încadrării juridice pentru - 14 iunie

07 Jun 2024 445

Dosarul 2 Mai Decizie definitivă pentru Vlad Pascu! Rămâne în detenție

06 Jun 2024 881

Vlad Pascu contestă în instanță sancțiunea primită de la Penitenciarul Poarta Albă, după ce ar fi împrumutat unui coleg mașina de tuns, care ar fi fost transformată în aparat de tatuat (VIDEO)

06 Jun 2024 1126

Dosarul 2 Mai Vlad Pascu, așteptat joi la Tribunalul Constanța! Cere să fie eliberat din arest

05 Jun 2024 784

Oficial Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

04 Jun 2024 804

Dosarul tragediei de la 2 Mai Judecătoria Mangalia îl menține în arest pe Vlad Pascu! (MINUTĂ)

03 Jun 2024 578

Judecătoria Mangalia Vlad Pascu rămâne în arest! (MINUTĂ)

31 May 2024 705

FOTO+VIDEO Judecătoria Mangalia, în pronunțare în dosarul lui Vlad Pascu! Ce a declarat tânărul acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai

31 May 2024 1069

Dosarul 2 Mai Vlad Pascu a ajuns la Judecătoria Mangalia (FOTO+VIDEO)

31 May 2024 759

Dosarul 2 mai Judecătoria Mangalia analizează azi cererea lui Pascu Matei Vlad de eliberare din arestul preventiv!

31 May 2024 764

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța nu mai pleacă de la Judecătoria Mangalia la 1 iunie 2024

28 May 2024 765

FOTO+VIDEO Vlad Pascu, judecat pentru tragedia de la 2 Mai, cere să fie eliberat din arest! Când va fi analizată solicitarea tânărului bucureștean

23 May 2024 1059

Imagini de la Judecătoria Mangalia Vlad Pascu a ajuns la termenul de judecată (FOTO+VIDEO)

23 May 2024 1221