Dosarul Beirut s-ar putea rejudeca! George Karam ar putea scăpa de condamnare


Dosarul restaurantului Beirut s-ar putea rejudeca! Joia trecută, pe rolul Secţiei penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrată o contestaţie în anulare, primul termen fiind stabilit pentru 14 aprilie 2020.


Acţiunea, care este o cale de atac extraordinară împotriva unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, va fi soluţionată, așa cum precizam și mai sus, de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. În cazul în care Curtea de Apel Constanţa va admite această contestaţie în anulare, dosarul restaurantului Beirut s-ar putea rejudeca!


În luna noiembrie 2019, Curtea de Apel Constanţa a anunţat condamnările finale în dosarul restaurantului Beirut:


George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, a fost condamnat, la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare. Câteva zile mai târziu, George Karam a fost dat în urmărire!


SC Middle East Parteners SRL – amendă penală în valoare de 840.000 de lei.

Pavel Constantin - condamnare 7 ani şi 9 luni şi 20 zile închisoare cu executare.


Jurcă Dumitru - condamnare 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

SC Tinel Cristi SRL – amendă penală în valoare de 653.333,33 de lei.

Zdru Mihaela - condamnare doi ani şi patru luni de închisoare


Nirlu Sultana - amenda administrativă în cuantum de 1000 de lei.

Nirlu Gheorghe - un an de închisoare.

Coroianu Florentina Gica – un an şi o lună de închisoare.

Curtea de Apel Constanţa a mai dispus acordarea sumei de aproximativ un milion de euro cu titlul de daune morale și materiale. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.


Amintim că restaurantul a fost distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. În ceea ce priveşte partea civilă, Judecătoria Constanţa a acordat în primă instanţă despăgubiri de aproape opt milioane de euro, ceea ce reprezintă o premieră în Justiţia din Constanţa, având în vedere că infracţiunile sunt din culpă. Așa cum menţionam și mai sus, azi, Curtea de Apel Constanţa a micșorat daunele de la opt la un milion de euro.


Dosarul a fost soluţionat definitiv de judecătorii Valentina Boc și Marius Ungureanu, de Curtea de Apel Constanţa.
 

Filmul evenimentelor


Reamintim că, la data de 5 aprilie 2014, la ora 22.40, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ a fost anunţat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 de izbucnirea incendiului la restaurantul Beirut, aflat pe bulevardul Tomis, din municipiul Constanţa.


Patru minute mai târziu (22.44), la faţa locului au ajuns trei autospeciale de stins incendii de la Detaşamentul Constanţa Oraş. Deoarece la sosirea forţelor de intervenţie incendiul era generalizat, au fost chemate în sprijin autospeciale din alte subunităţi ale ISU „Dobrogea“, însumând un număr de nouă autospeciale de intervenţie şi trei ambulanţe SMURD.


Reprezentanţii ISU au arătat că „misiunea pompierilor s-a dovedit a fi îngreunată de vizibilitatea redusă cauzată de fumul dens, de condiţiile meteorologice nefavorabile (vânt extrem de puternic), precum şi de existenţa unei cantităţi mari de materiale combustibile la interior. Din nefericire, în urma incendiului s-au înregistrat şapte victime, dintre care trei au decedat şi patru au fost intoxicate cu fum. Cele patru persoane intoxicate au primit îngrijiri medicale de specialitate, una dintre ele fiind transportată la Bucureşti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie“.


Pompierii au fost obligaţi să ocolească zona restaurantului Beirut, pe bulevardul Mamaia, pentru că strada Tudor Vladimirescu era blocată de maşini. Acestea au fost parcate „după ureche“ de cei care participau la un concert susţinut în Legendary Pub, local distrus, de asemenea, de incendiul mai sus precizat.


Rudele tinerelor moarte în incendiul de la restaurantul Beirut au criticat intervenţia la faţa locului a pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“ al Judeţului Constanţa. Magistraţii din Bucureşti au menţinut decizia procurorilor militari, care au dispus clasarea dosarului, după ce au ajuns la concluzia că nu există probe din care să reiasă cele reclamate de către rudele îndoliate.


Citește și:

Exclusiv! Verdict final în dosarul Beirut! George Karam, fostul patron al restaurantului, condamnat definitiv

Oficial de la Poliţia Română! George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, pe lista „persoanelor urmărite“
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cererea de rejudecare, respinsă Pedepsele aplicate după tragedia de la Beirut, din Constanța, rămân neschimbate

20 Apr 2021 522

Cererea lui George Karam de punere în libertate, respinsă. Se așteaptă decizia judecătorilor din Cluj

30 Dec 2020 653

Judecătoria Gherla ar putea decide azi libertatea lui George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa

06 Nov 2020 1345

George Karam cere să fie eliberat! Totul s-ar putea decide azi

30 Jul 2020 586

Judecătoria Gherla a amânat pentru luna viitoare cererea de eliberare a lui George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa

27 Jun 2020 1113

Se cere rejudecarea dosarului Beirut! Procesul, amânat pentru luna august

18 Jun 2020 833

Judecătorii din Constanța analizează azi cererea de rejudecare a dosarului Beirut!

06 May 2020 1078

Fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa Cererea de eliberare a lui George Karam, analizată în iunie

28 Apr 2020 706

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, condamnat definitiv la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, cere să fie eliberat

11 Apr 2020 2288

Un alt teren deținut de fostul patron al restaurantului Beirut din Constanța, George Karam, scos la mezat de un executor judecătoresc (document)

14 Mar 2020 3141

Se cere rejudecarea dosarului Beirut! Ce s-a decis ieri la Curtea de Apel Constanţa

12 Feb 2020 2164

Probleme peste probleme George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, executat silit (document)

20 Jan 2020 5903

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, a fost depistat

20 Dec 2019 2347

Oficial de la Poliția Română! George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, pe lista „persoanelor urmărite“

22 Nov 2019 2110

Oficial! George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, dat dispărut. Ieri a fost condamnat cu executare

20 Nov 2019 1992