Dosarul Beirut, tragedia care a cutremurat Constanţa! S-au schimbat încadrările juridice

Curtea de Apel Constanţa a dispus schimbarea încadrărilor juridice a infracţiunilor reţinute în sarcina a două inculpate (Florentina Gica Coroianu şi Mihaela Zdru) în dosarul restaurantului Beirut, distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014.
 
Ieri, instanţa a a decis, conform datelor oficiale, pentru inculpata Florentina Gica Coroianu schimbarea încadrării juridice din: şase infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma participaţiei improprii, constând în aceea că a determinat cu intenţie pe (…) să completeze în fals, fără vinovăţie, în mod repetat, în perioada aprilie - decembrie 2011, rubrici din fişele de instruire individuală privind securitatea şi sănătatea în muncă şi din fişele individuale de instructaj în domeniul situaţiilor de urgenţă ale salariatelor (…),  şi 11 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, constând în aceea că în perioada martie 2011- iunie 2013, în realizarea aceleiaşi rezoluţii, cu intenţie, a executat menţiuni nereale în fişele individuale de instructaj privind securitatea şi sănătatea în muncă ale salariatelor (…), precum şi fişele individuale de instructaj în domeniul situaţiilor de urgenţă ale salariatelor (…), în infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în formă continuată.
 
În continuare, potrivit minutei judecătoreşti, pentru inculpata Mihaela Zdru instanţa a dispus schimbarea încadrării juridice din: 11 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătura privată, în forma de participaţie penală a complicităţii, constând în aceea că în perioada martie 2011 - iunie 2013, împreună cu alte persoane, a ajutat pe inculpata Coroianu Florentina să efectueze menţiuni false în 11 fişe de instruire individuală în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă, din 6 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma de participaţie penală a complicităţii, constând în aceea că în perioada aprilie - decembrie 2011, împreună cu alte persoane, a ajutat pe inculpata Coroianu Florentina să determine şi să obţină menţiuni false realizate fără vinovăţie de (…) în 6 fişe de instruire individuală în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă, 5 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma de participaţie penală a complicităţii, constând în aceea că în perioada iunie 2013 - noiembrie 2013, împreună cu alte persoane, a ajutat pe inculpata Sultana Nirlu să efectueze menţiuni false în 5 fişe de instruire individuală în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă, 18 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma de participaţie penală a complicităţii, constând în aceea că în perioada iunie 2013 - noiembrie 2013, împreună cu alte persoane, a ajutat pe inculpatul Nirlu Gheorghe să efectueze menţiuni false în 5 fişe de instruire individuală în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă, în infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în forma complicităţii, comisă în formă continuată.
 
În primă instanţă, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea Florentinei Gica Coroianu la un an şi o lună de închisoare cu suspendare. Asta în timp ce Mihaela Zdru a luat doi ani şi cinci luni de închisoare cu suspendare.   
 
George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la zece ani de detenţie. În cauză au mai fost condamnate şi alte persoane.
 
Restaurantul Beirut a fost distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014! Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu. În ceea ce priveşte partea civilă, instanţa a acordat despăgubiri de aproape opt milioane de euro, ceea ce reprezintă o premieră în Justiţia din Constanţa, având în vedere că infracţiunile sunt din culpă.  
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cererea de rejudecare, respinsă Pedepsele aplicate după tragedia de la Beirut, din Constanța, rămân neschimbate

20 Apr 2021 936

O nouă cerere de rejudecare a dosarului Beirut!

27 Jan 2021 1005

Cererea lui George Karam de punere în libertate, respinsă. Se așteaptă decizia judecătorilor din Cluj

30 Dec 2020 986

Oficial! S-a cerut rejudecarea dosarului Beirut! Iată decizia judecătorilor

17 Dec 2020 1170

Judecătoria Gherla ar putea decide azi libertatea lui George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa

06 Nov 2020 1620

Colectiv – Cinci ani de la tragedie. Victimele de la Constanța. Ce se întâmplă cu dosarul

30 Oct 2020 2294

Se cere rejudecarea dosarului Beirut! Procesul, amânat pentru luna august

18 Jun 2020 1080

Fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa Cererea de eliberare a lui George Karam, analizată în iunie

28 Apr 2020 949

Dosarul restaurantului Beirut, redeschis azi de judecători

10 Sep 2019 1606

Slujbă de pomenire în faţa fostului restaurant Beirut. Au trecut cinci ani de la moartea celor trei fete în incendiu

05 Apr 2019 2076

Experţii au revenit la locul tragediei Ce se întâmplă acum la restaurantul Beirut din Constanţa (galerie foto+video)

19 Nov 2018 2872

Dosarul restaurantului Beirut din Constanţa a primit al 17-lea termen

03 Nov 2018 1638

Cum arată acum restaurantul Beirut din Constanţa! Schimbare majoră a locului în care au murit trei tinere! (galerie foto+video)

27 Oct 2018 3952

Trei tinere au murit Judecătorii din Bucureşti anunţă soluţia momentului într-un dosar care a cutremurat Constanţa

30 May 2018 3401

Imagini incredibile. Cum arată restaurantul Beirut din Constanța, mistuit de un devastator incendiu în urmă cu patru ani. Trei tinere au ars de vii (fotoreportaj+video)

05 Apr 2018 6363