Dosarul celor trei comandori de la Aviație, la final. Când va avea loc pronunțarea

 
  • Oricare va fi decizia Tribunalul Militar Bucureşti, aceasta va putea fi contestată la instanța superioadă.
 
Judecătorii de la Tribunalul Militar Bucureşti au finalizat cercetarea specifică în dosarul celor celor trei comandori de la Aviație trimişi în judecată de DNA pentru o promovare aparent trucată.
 
Pronunțarea va avea loc pe data de 05 octombrie 2021.
 
Oricare va fi decizia Tribunalul Militar Bucureşti, aceasta va putea fi contestată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea situație de fapt:
 
În contextul unui concurs desfășurat în perioada 12.09.2019 – 28.10.2019, pentru ocuparea funcției de comandant al Detașamentului Aeromedical și comandant al Punctului de Operare Aeromedical București din cadrul Inspectoratului General de Aviație, inculpatul Ungureanu Cătălin, președinte al comisiei de concurs, i-ar fi transmis subiectele de examen inculpatului Lupescu Nicolae-Lucian, în preziua concursului, pentru a-i asigura promovarea.
 
Candidatul Lupescu Nicolae-Lucian ar fi beneficiat și de ajutorul inculpatului Tudor Radu, subordonat al acestuia care, anterior desfășurării examenului, i-ar fi înlesnit, prin asumarea verificării corectitudinii răspunsurilor, celui dintâi, asigurarea promovării examenului menționat.
 
Obținerea frauduloasă a subiectelor de concurs și a răspunsurilor aferente i-ar fi asigurat inculpatului Lupescu Nicolae-Lucian promovarea concursului și obținerea unui folos necuvenit, constând în ocuparea și exercitarea fără drept a prerogativelor funcției de comandă la nivelul Detașamentului Aeromedical - structură din cadrul Inspectoratului General de Aviație având competențe singulare și exclusive în coordonarea și efectuarea misiunilor aeromedicale specifice Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare la nivel național.
 
 

Totodată, inculpatul Lupescu Nicolae-Lucian ar fi încasat, în perioada de 25 noiembrie 2019 – 26 iunie 2020, cu titlu de folos necuvenit, drepturi salariale corelative în sumă de 2.116 lei, aferente ocupării respectivei funcții de conducere.
 
Cătălin Ungureanu, comandor, la data faptelor împuternicit adjunct (pentru zbor) al inspectorului general al Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, bănuit de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii de foloase necuvenite.

 
Lupescu Nicolae-Lucian, comandor, la data faptelor, împuternicit comandant al Detașamentului Aeromedical din cadrul Inspectoratului General de Aviație, iar în prezent ofițer specialist în cadrul Serviciului cooperare aeronautică internațională al aceluiași Inspectorat General, suspectat de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii de foloase necuvenite.
 
Tudor Radu, locotenent-comandor, ofițer pilot de aeronave în cadrul Detașamentului Aeromedical al Inspectoratului General de Aviație, acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii de foloase necuvenite.
 
 PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Final de proces în cazul generalului (r) Gherghe, fostul adjunct al serviciului de informații din Armata României
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Militar Bucureşti a schimbat încadrarea juridică în dosarul comandorilor de la Aviație

27 Aug 2021 532

Trei comandori din cadrul Aviației MAI, trimiși în judecată de DNA. Azi, pronunțarea

06 Aug 2021 1322

Acuzații oficiale! Trei comandori de la Aviație, trimişi în judecată de DNA. A fost stabilit un nou termen

28 Jun 2021 1417