Dosarul în care Elena Udrea a luat opt ani de închisoare, în primă instanță, amânat pentru la anul. Când a fost stabilit noul termen


 
  • Dosarul se află în atenția completului alcătuit din magistrații: Rodica Cosma, Anca Mădălina Alexandrescu și Laura Mihaela Soane, de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
  • Același complet judecă și celebrul dosar privind retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu - Constanța.
 
 
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au stabilit ce de al șaselea termen în dosarul penal în care Elena Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, a fost condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare.
 
Cauza (privind finanțarea campaniei electorale din 2009) a fost amânată de magistrații Curții Supreme pentru anul viitor (20 ianuarie 2022), potrivit Termene.ro.
 
Oricare va fi decizia Curții Supreme, aceasta va fi definitivă!
 
Dosarul a fost soluționat de judecătorii de la Curtea de Apel București prin aplicarea următoarelor condamnări:
 
Elena Udrea - opt ani de închisoare.
 
Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, a luat cinci ani de închisoare.
 
Ioan Silviu Wagner, fostul director al Oil Teminal, - trei ani de închisoare cu suspendare. În privința lui Ioan Silviu Wagner, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Magistrații au stabilit ca pe durata termenului de încercare fostul director Oil Teminal să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului (...) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.

 
De asemenea, Curtea de Apel București a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Oil Terminal SA şi i-a obligat în solidar pe inculpații Silviu Ioan Wagner și Ioana Băsescu la plata sumei de 119.000 lei către aceasta“.
 

În continuare, Victor Tarhon, fostul președinte al CJC, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, - patru ani de închisoare.
 
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
 
Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
Dosarul se află în atenția completului alcătuit din magistrații: Rodica Cosma, Anca Mădălina Alexandrescu și Laura Mihaela Soane, de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Același complet judecă și celebrul dosar privind retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu - Constanța.
 
În primă instanță, Crinuța Nicoleta Dumitrean (fost președinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților și al Comisiei Centrale de Despăgubiri), a luat 6 ani și 3 luni închisoare. În cazul inculpatei, magistrații au decis confiscarea sumei de „400.000 euro primită de aceasta cu titlu de mită sau echivalentul în lei a acestei sume la cursul de schimb al B.N.R. la data executării măsurii“.
 
Omul de afaceri Horia Simu a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare. Alin Horațiu Dima (al cărui nume apare și în Dosarul Retrocedărilor din Constanța) a luat 9 ani si 8 luni inchisoare (contopire cu pedeapsa din Dosarul retrocedărilor din Constanța). Cătălin Florin Teodorescu, Oana Vasilescu, Dragoș George Bogdan au luat câte trei ani cu suspendare. Asta în timp ce Florentina Savu a luat patru ani de închisoare. Cei patru anterior menționați au fost membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor. ​Marko Atilla Gabor a luat cinci ani de închisoare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
40 de ani de închisoare într-o retrocedare celebră din Constanța. Judecătorii încearcă, din 2016, să afle adevărul în dosarul Anadalchioi
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elena Udrea așteptată azi la Curtea Supremă!

20 Jan 2022 684

Dorin Cocoş, fostul soț al Elenei Udrea, condamnat la un an de închisoare pentru spălare de bani în dosarul Microsoft

29 Dec 2021 821

Judecător român la CEDO. Unul dintre candidați, legături cu Dobrogea! Pe cine a condamnat (DOCUMENT)

11 Dec 2021 1439

Printre condamnați, Elena Udrea, Ioana Băsescu și fostul șef Oil Terminal Un judecător a vrut să se abțină în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

17 Nov 2021 14014

Conalsim Prest, contract cu CN ACN Constanța. În firmă este fratele lui Gheorghe Nastasia, condamnat alături de Elena Udrea

21 Oct 2021 2179

Dosarul Elenei Udrea, amânat pentru luna viitoare. Printre condamnați, Ioana Băsescu și Ioan Wagner, fostul director Oil Teminal

14 Oct 2021 1925

Dosarul „Gala Bute”, amânat până în noiembrie. Elena Udrea cere anularea sentinţei

15 Jun 2021 1040

Curtea Supremă, anunț important! Sunt vizați Elena Udrea, Ioana Băsescu, Ioan Silviu Wagner și Victor Tarhon

10 May 2021 2406

Surse. Dosarul Microsoft Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, trimis în judecată de DNA

05 May 2021 1112

Condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare Elena Udrea face noi declarații. A luat în colimator DNA

12 Apr 2021 1777

Panama Papers Afaceristul Villy Sorin Oprea, trimis în judecată la Constanța. Date din ancheta procurorilor

07 Apr 2021 3089

Opt ani de închisoare, în primă instanță, pentru Elena Udrea. Dosarul a ajuns la Înalta Curte

02 Apr 2021 1756

„Mecanisme infracţionale“ Motivare. Opt ani pentru Elena Udrea! Cu suspendare pentru fostul șef al OIL Terminal

25 Mar 2021 2356

Oficial! Elena Udrea și procurorii DNA , nemulțumiți după prima decizie în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

17 Mar 2021 1203

Opt ani de închisoare în primă instanță Elena Udrea vrea să-și trateze anumite probleme de sănătate în străinătate!

12 Mar 2021 778