Dosarul „Micul Regat“ se va judeca la anul! Cine a fost condamnat şi cine achitat în primă instanţă

Curtea de Apel Constanţa a stabilit cel de-al doilea termen de judecată în apelul dosarului „Micul Regat“, cauză în care mai mulţi copii ar fi fost abuzaţi la grădiniţa mai sus precizată.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 1 februarie 2018.
 
Amintim că, în prezenta cauză, procurorii au dispus trimiterea în judecată a următoarelor persoane: Eliza Pufleanu, directorul centrului educaţional, suspectată de complicitate la infracţiunea de purtare abuzivă, Georgiana Vierescu şi Alina Cristina Arma, îngrijitoare, Victoria Larissa Hercuş şi Irina Petre, educatoare, dar şi Cristina Manolache, director educativ, bănuite de purtare abuzivă.
 
În primă instanţă, judecătoarea Mara Isabella Iacob, din Judecătoria Constanţa, a dispus condamnarea Cristinei Alina Armă, pentru purtare abuzivă în formă continuată, la pedeapsa de un an de închisoare, cu suspendare condiţionată. Georgiana Vierescu a luat, pentru purtare abuzivă în formă continuată, un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Mai departe, Larissa Victoria Hercuş a fost condamnată pentru purtare abuzivă în formă continuată la pedeapsa de un an şi cinci luni de închisoare cu suspendare condiţionată. Irina Petre a luat, pentru purtare abuzivă în formă continuată, un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Cristina Manolache a fost condamnată, pentru purtare abuzivă în formă continuată, la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare condiţionată. Eliza Pufleanu a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la purtare abuzivă, săvârşită în formă continuată.
 
De asemenea, instanţa a admis în parte acţiunile civile formulate în cauză şi a dispus obligarea în solidar a inculpatelor Larissa Victoria Hercuş şi Georgiana Vierescu şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie „Micul Regat“, în solidar cu inculpatele, la plata către partea civilă (…), prin reprezentant legal (…) (), a sumei de 2.000 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 2.000 de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
„Obligă în solidar pe inculpatele Hercuş Larissa Victoria şi Vierescu Georgiana şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie «Micul Regat» în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă (…), prin reprezentant legal (…) (), a sumei de 2.000 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 2.000 de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii. Obligă în solidar pe inculpatele Petre Irina şi Manolache Cristina şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie „Micul Regat“ în solidar cu inculpatele la plata către partea civilă (…), prin reprezentant legal (…) (), a sumei de 1.500 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 1.500 de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii.
 
Obligă pe inculpata Petre Irina şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie «Micul Regat» în solidar cu inculpata la plata către partea civilă (…), prin reprezentant legal (…) (), a sumei de 1.000 de lei cu titlu de daune materiale şi a sumei de 1.000 de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii. Obligă pe inculpata Manolache Cristina şi pe partea responsabilă civilmente Centrul de Educaţie şi Dezvoltare Timpurie «Micul Regat» în solidar cu inculpata la plata către partea civilă (…), prin reprezentant legal (…) (), a sumei de 1.000 de euro cu titlu de daune morale, echivalent în lei, calculat la cursul BNR din ziua plăţii. Respinge ca neîntemeiate celelalte pretenţii materiale solicitate în cauză de părţile civile“, se mai arată în decizia instanţei.
 
Decizia judecătoarei Mara Isabella Iacob a fost contestată şi de inculpatele condamnate, dar şi de părinţii copiilor care ar fi fost agresaţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul „Micul Regat“ va fi redeschis!

04 Nov 2017 1963

Dosar „Micul Regat” a primit cel de al 38-lea termen de judecată

02 Jun 2017 2445

Dosarul „Micul Regat“ va fi redeschis azi de Mara Isabella Iacob

09 Mar 2017 2044

Dosar „Micul Regat”. Nu este gata expertiza INEC

09 Feb 2017 1845

Un nou termen în dosarul „Micul Regat“ ori „Grădiniţa groazei“. Copiii, cu mandate de aducere la instanţă

22 Jul 2016 2573

Copiii care ar fi fost abuzaţi la grădiniţa „Micul Regat“, vor fi aduşi în faţa instanţei cu mandat

11 Jul 2016 7663

A fost audiat un părinte Şedinţă secretă în dosarul Centrului educaţional „Micul Regat“, la Judecătoria Constanţa

05 Dec 2015 1977

UPDATE 1 Părinţi audiaţi în dosarul Centrului educaţional „Micul Regat“

04 Dec 2015 1818

EXCLUSIVITATE Copiii care ar fi fost bruscaţi şi chiar loviţi la „Micul Regat“ vor fi aduşi în faţa judecătorilor pentru audiere

02 Oct 2015 2232

Litoral Tv Audieri în dosarul ,, Micul Regat”

09 Sep 2014 2182

Avocatul părinţilor copiilor maltrataţi la grădiniţa „Micul Regat“ din Constanţa Dosarul este deschis de şase luni

03 Jun 2014 2528