Dosarul morții tânărului din Mangalia a ajuns la Tribunalul Constanța. Ce urmează să decidă judecătorii


Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului minor Daniel S., de 15 ani, din Mangalia, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Victima lui Daniel a fost Andrei I., un tânăr de 13 ani, tot din Mangalia, care a fost declarat decedat pe data de 12 martie.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au reţinut în sarcina inculpatului că, la data de 01 februarie, orele 13.30, în timp ce se afla pe bulevardul1 Decembrie din municipiul Mangalia, pe fondul unei stări tensionate preexistente, i-a aplicat mai multe lovituri persoanei vătămate minore, de 13 ani, cu pumnii şi picioarele, producându-i leziuni care i-au provocat în final decesul, iar agresiunea a stârnit revolta persoanelor prezente, care au intervenit de îndată pentru prinderea autorului agresiunii, acordarea primului ajutor şi sesizarea organelor de poliţie.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța și a primit numărul unic 1708/118/2020. În perioada imediat următoare, judecătorii de la tribunal vor stabili primul termen în faza camerei preliminare, procedură nepublică, în cadrul căreia se va analiza competența și legalitatea sesizării instanței, precum și legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală.
 
După producerea neplăcutului eveniment, Judecătoria Mangalia a admis, pe data de 2 februarie, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia și a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu față de băiatul de 15 ani, pe o durată de 30 de zile, de la data de 02.02.2020 până la data de 02.03.2020 inclusiv.
 
„Impune inculpatului obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza. Impune inculpatului să respecte următoarele obligații pe durata arestului la domiciliu: a) să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii. Atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive“, potrivit minutei judecătorești.
 
Ulterior, dosarul a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. La data de 13 februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor, din infracțiunile de vătămare corporală și tulburarea ordinea și tulburarea ordinii și liniștii publice, în infracțiunile de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice și au formulat cerere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv, față de inculpat.
 
La data de 17 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis cererea procurorului și a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv față de inculpatul minor, pe o perioadă de 30 de zile.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de inculpatul minor la Curtea de Apel Cnstanța, instanță care a respins cererea procurorilor de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestul preventiv. Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă. 

 
Precizăm că trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie. 
 

Citește și
 
Arest la domiciliu pentru inculpat
Iată de ce s-a respins propunerea de arestare preventivă în cazul morții lui Andrei, din Mangalia!


Surse. Procurorii au finalizat ancheta în cazul morții lui Andrei, de 14 ani, din Mangalia. Urmează trimiterea în judecată
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șah Tudor Henry Edward, de la CSM Constanța, performanță deosebită în Spania. Colegii săi, pe podium la Mangalia (GALERIE FOTO)

28 Jan 2023 670

Condamnare definitivă! Cum motivează judecătorii sentința în cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

07 Jan 2023 3943

2022 Retrospectiva dosarelor care au marcat justiția din Constanța!

30 Dec 2022 1021

Condamnare definitivă în cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

27 Dec 2022 5700

Micii sportivi de la CS Năvodari, trei medalii de aur la etapa din Snagov a proiectului național „Șah în școală” (GALERIE FOTO)

25 Nov 2022 904

Decizie definitivă în cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia

15 Oct 2022 1593

Se schimbă completul de judecată! Cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia, primul termen în apel - 06 octombrie 2022

31 Aug 2022 852

Tânărul acuzat de moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia, menținut în arest la domiciliu

17 Aug 2022 1060

Cazul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia, a ajuns la Curtea de Apel! S-a stabilit primul termen

12 Jul 2022 1388

Nemulțumiri după prima condamnare în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia!

08 Jul 2022 1703

Cum motivează judecătorii din Constanța prima condamnare în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia!

29 Jun 2022 1126

Prima condamnare în dosarul privind moartea lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia!

23 Jun 2022 4144

Câți pacienți cu Covid 19 sunt internați în Secțiile ATI din Spitalele din județul Constanța

11 May 2022 794

Niciun pacient nu este internat în secțiile de terapie intensivă suport COVID de pe raza județului Constanța

10 May 2022 736

Oficial de la DSP Constanța Câți pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă suport COVID de pe raza județului Constanța

09 May 2022 905