Justitie

Dosarul „Motorina“, termen azi la Tribunalul Constanța Se cere arestarea mai multor șoferi de autocisterne

  • Din cercetări, a reieșit faptul că, 7 bărbați (șoferi ai unor autocisterne), în timpul deplasării cu încărcătura de combustibil către destinație, s-ar fi abătut de la traseu, mai exact ar fi oprit în incinta societății comerciale în cadrul căreia își desfășurau activitatea, unde, cu ajutorul agentului de pază și al mecanicului, ar fi descărcat produsul petrolier în recipiente de diferite capacități, acestea fiind depozitate în magaziile societății cu scopul comercializării.


Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa va solicita azi Tribunalului Constanța arestarea preventivă a celor opt inculpați (șoferi pe autocisterne de transport carburant) cercetați pentru furt de motorină și benzină.
 
Decizia de azi a Tribunalului va fi definitivă.
 
De precizat că cererea procurorilor privind arestarea celor opt inculpați a fost analizată și de Judecătoria Constanța, instanță care a respins toate propunerile de arestare. Inculpații au fost puși în libertate. Doi dintre ei au fost plasați sub control judiciar.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpați trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
Amintim că urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict un bărbat, șofer pe o autocisternă de transport carburant, în timp ce ar fi sustras 50 de litri de produs petrolier cu miros specific de benzină.
 
Din cercetări, a reieșit faptul că, 7 bărbați (șoferi ai unor autocisterne), în timpul deplasării cu încărcătura de combustibil către destinație, s-ar fi abătut de la traseu, mai exact ar fi oprit în incinta societății comerciale în cadrul căreia își desfășurau activitatea, unde, cu ajutorul agentului de pază și al mecanicului, ar fi descărcat produsul petrolier în recipiente de diferite capacități, acestea fiind depozitate în magaziile societății cu scopul comercializării.
 
În continuare, polițiștii au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Constanța.
 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor: 515 litri produs petrolier cu miros specific de benzină, 1.576 de litri produs petrolier cu miros specific de motorină, mai multe sigilii, o pompă electrică de transfer, mai multe recipiente goale, 14.000 de lei și 2.000 de euro.
 
Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 13.780 de lei.

 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Motorina! Hotărâre finală în cazul șoferilor acuzați de furt de motorină și benzină

18 Sep 2020 1144

Dosarul din Constanța cu un prejudiciu de 31 de milioane de euro care nu mai apucă să se fie judecat

17 Sep 2020 1108

Oficial! Procurorii spun că au descoperit la Constanța o rețea care vindea motorină și benzină „la negru“. Ce s-a decis în instanță

14 Sep 2020 1470

Sorin Blejnar şi fostul şef al SIPI Constanţa, achitaţi în dosarul „Motorina“. Radu Nemeş, condamnat

16 Apr 2019 1941

Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina". Decizia ÎCCJ este definitivă

15 Apr 2019 827

Instanţa supremă a finalizat dezbaterile în dosarul ''Motorina''. Printre cei judecați în dosar este și fostul şef al DGIPI Constanţa

27 Mar 2019 929

Un procuror de la DIICOT şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României

27 Mar 2019 692

Dosarul Motorina a primit un nou termen. DNA acuză un prejudiciu de aproximativ 56 de milioane de euro

04 Feb 2019 1504

Dosarul Motorina, redeschis azi la Înalta Curte

17 Dec 2018 1575

Dosarul Motorina, amânat pentru decembrie

29 Nov 2018 1450

Legături cu Dosarul Motorina Constanţa. Patru oameni de afaceri au fost condamnaţi. Judecătorii vorbesc despre un prejudiciu imens (document)

15 Nov 2018 3939

Cel mai tânăr judecător de la Înalta Curte face un pas înapoi! Andrei Claudiu Rus părăseşte completul care judecă Dosarul Motorina

15 Aug 2018 2171

Trei judecători de la Înalta Curte analizează azi dosarul „Motorina“. DNA acuză - prejudiciu de zeci de milioane de euro

07 Aug 2018 1753

Fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, la ÎCCJ

13 Sep 2016 1977

A judecat „Dosarul motorina“. Prejudiciu - 56 de milioane de euro Mariana Constantinescu, delegată vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti

16 Oct 2015 1720