Dosarul pensiilor speciale ale foștilor parlamentari de Constanța, declinat de magistrații de la Curtea de Apel către Tribunal⦁ Magistrații de la Curtea de Apel Constanța s-au pronunțat în dosarul nr. 2866/118/2021
⦁ Mai mulți foști parlamentari constănțeni au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021
⦁ La termenul din 06.10.2021, magistrații au decis să admită excepţia necompetenţei materiale și să decline competenţa de soluţionare a cauzei, în favoarea Tribunalului Constanţa - Secţia 1 civilă
⦁ Printre foștii parlamentari reclamanți îi regăsim pe Gheorghe Ariton, Tudor Baltă, Stelian Duțu, Teodor Mircea Iustian, Marin Anton Mangiurea, Ștefan Mihu, Nicolae Moga sau Dumitru MoinescuMagistrații de la Curtea de Apel Constanța s-au pronunțat în dosarul nr. 2866/118/2021, înregistrat pe rolul secției a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, al cărui obiect este anulare act administrativ.

Asta după ce, mai mulți foști parlamentari constănțeni au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021.

Vă reamintim, pensiile respective au fost abrogate la începutul acestui an.

La termenul din 06.10.2021, magistrații au decis să admită excepţia necompetenţei materiale și să decline competenţa de soluţionare a cauzei, în favoarea Tribunalului Constanţa - Secţia 1 civilă. „Constată ivit conflictul negativ de competenţă şi înaintează dosarul în vederea soluţionării acestuia către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei".


Printre foștii parlamentari reclamanți îi regăsim pe Gheorghe Ariton, Tudor Baltă, Florea Buga, Stelian Duțu, Amet Hogea, Teodor Mircea Iustian, Marin Anton Mangiurea, Ștefan Mihu, Nicolae Moga, Dumitru Moinescu, Ilie Neacșu, Rușid Feuzia, Vergil Șerbu, Ioan Turlacu sau Vasile Gudu.
Pe rolul instanțelor se mai află și alte cauze similare deschise și de alți foști deputați și senatori, vezi secțiunea „citește și".


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Ce se mai întâmplă cu dosarele prin care foștii parlamentari constănțeni vor să încaseze în continuare indemnizație pentru limita de vârstă

Foștii parlamentari Duțu, Baltă, Hașotti, Moga, Moinescu și Mihu cer în instanță repunerea în plată a pensiilor speciale

Foștii parlamentari de Constanța își dau întâlnire la Curtea de Apel. Vor să încaseze în continuare indemnizație pentru limita de vârstă
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru vineri, 03 decembrie 2021. O zi dinamică pentru una dintre zodii

03 Dec 2021 389

Se reschide urmărirea penală a lui Ion Iliescu în legătură cu moartea a patru persoane în timpul Mineriadei

02 Dec 2021 669

Clinica rusă de oftalmologie Omicron vrea să interzică utilizarea numelui pentru noua tulpină a coronavirusului

02 Dec 2021 424

Imobiliarii de la Sputnik au dat în judecată Primăria Constanța

01 Dec 2021 688

Medicul Diana Cârjaliu află abia anul viitor dacă poate continua lucrările la vila din Palazu Mare

01 Dec 2021 672

Juristul ISU „Dobrogea“ nu renunță la procesul intentat chestorului Bogdan Despescu și lui Marcel Vela, fostul ministru de Interne (DOCUMENT)

30 Nov 2021 1636

Magistrații îl obligă pe primarul Chițac să-l repună pe funcție pe directorul DGAS, Emil Mereuță și să-i plătească toate drepturile cuvenite. Decizia nu este definitivă!

27 Nov 2021 653

Dosarul privind concesiunea Portului Turistic Tomis va fi soluționat de Înalta Curte

27 Nov 2021 428

CSM Aplicație gratuită pentru facilitarea accesului cetăţenilor la hotărârile instanţelor de judecată

26 Nov 2021 505

Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus închiderea procedurii insolvenţei pentru RAJDP. Ce se va întâmpla cu Regia?

26 Nov 2021 417

Fostul primar din Mereni dat în judecată pentru răspundere patrimonială

24 Nov 2021 682

După ce a reușit anularea unei licitații la CNSC, Bonello Proiect cheamă în judecată Primăria Constanța

24 Nov 2021 588

Mai mulți funcționari din Prefectura Constanța și-au dat în judecată angajatorul

24 Nov 2021 1269

Cazul procurorului condamnat, la Constanța, pentru ucidere din culpă, merge la Curtea Supremă (minută)

22 Nov 2021 480

Constanța Altfel pierde la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul intentat imobiliarilor de la Cambela Prod

19 Nov 2021 898