Dosarul privind cadastrarea județului Constanța, amânat pentru luna octombrieTribunalul Constanța a acordat un nou termen în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

Conform portalului instanțelor de judecată, dosarul a fost amânat pentru data de 04.10.2022.

Cauza este judecată de completul prezidat de Monica Laura Tănase, judecător în cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța.

Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.  

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, „în perioada iulie 2007 - aprilie 2013, inculpații Constantinescu Nicușor Daniel și Cenușă Titi, în calitățile menționate mai sus, prin acțiuni concertate, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziție publică «Documentație cadastrală și înscriere în Cartea Funciară a rețelei de drumuri publice de interes local din județul Constanța și realizarea soluțiilor geospațiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere»“.
 

„Inculpații Constantinescu Nicușor Daniel și Cenușă Titi au coordonat acțiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferențial, lucrările de cadastrare a drumurilor județene și comunale din județul Constanța către o societate controlată de omul de afaceri Ichim Ioan, precum și cu fraudarea bugetului județului Constanța. Frauda în dauna bugetului județului Constanța s-a realizat prin efectuarea, de către președintele Consiliului Județean, în mod coordonat, a unor plăți nelegale în valoare totală de 11.621.345,49 de lei, o parte fiind efectuate direct în contul firmei administrate de inculpatul Ichim Ioan (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor județene).
 
Restul plăților au fost făcute din bugetul Consiliului Județean Constanța în mod indirect, prin alocări bugetare către un număr de 45 de comune, care, la rândul lor, au procedat la virarea sumelor de bani în contul aceleiași societăți comerciale (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor comunale). Lucrările aparent efectuate, care oricum nu aveau nicio utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontat pentru lucrări neefectuate (fictive)“, conform DNA.

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de Primăria Constanța. Când începe procesul

08 Nov 2022 3712

Dosarul în care omul de afaceri Sorin Strutinsky a fost condamnat definitiv s-ar putea rejudeca!

23 Oct 2022 847

Schimbări în lumea afacerilor din Constanța! S-a probat fuziunea a două firme din oraș! Detalii

11 Sep 2022 2053

Probleme cu exectarea silită, pentru fostul președinte CJC Nicușor Constantinescu. Apelul, perimat – spune Tribunalul Constanța!

10 Sep 2022 1392

Ginerele lui Nicușor Constantinescu ridică un bloc pe malul Lacului Siutghiol

02 Sep 2022 1238

Expertize pentru terenurile afaceristului Secărea, din strada Belvedere, din Constanța. Rapoartele întârzie, experții ar putea fi amendați

08 Aug 2022 1704

Primăria Constanța, atac direct, în instanță, la Mazăre și Nicușor! Ce sumă cere municipalitatea

16 Jul 2022 2700

Creditorii Xenoti SRL, firma ce deține Hotelul Flora, din Mamaia, convocați în adunare. Care este ordinea de azi (DOCUMENTE)

06 Jul 2022 1331

Prescripție sau achitare! Curtea de Apel a suspendat judecata în dosarul lui Nicușor Constantinescu

28 Jun 2022 954

Nicușor Constantinescu, achitat în primă instanță! Final de proces, la Curtea de Apel, în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Constanța

25 Jun 2022 994

Trei mașini aparținând Conpress Group SRL, vândute la licitație (DOCUMENT)

07 Jun 2022 1321

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat într-un dosar DNA! Decizia finală se va lua azi

27 May 2022 1506

20 de ani de când Constanța are o zi proprie și un drapel al său! (DOCUMENT)

21 May 2022 734

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 1257

Care este ordinea de zi Creditorii Ideea Contrast SRL, convocați în adunare! Asociați, Constantinescu, Mazăre, Strutinsky și Săvulescu (DOCUMENT)

20 May 2022 1310