Dosarul Radu Mazăre - Decebal Făgădău a ajuns la Curtea de Apel. După șase luni de la prima decizie în cameră preliminară

 
 
  • Aproape de finele lunii octombrie 2020, Constantin Conortos, procuror în cadrul DNA Constanța, a dispus trimiterea în judecată, alături de alte persoane, a foștilor pimari Radu Mazăre și Decebal Făgădu.
 
 
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze contestațiile formulate, în faza camarei preliminare, a dosarului (508/36/2021) în care Constantin Conortos, procuror DNA Constanța, i-a trimis în judecată, alături de alte persoane, pe foștii primari ai municipiului Constanța, Decebal Făgădău și Radu Ștefan Mazăre
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 04 ianuarie 2022, conform portalului instanțelor de judecată. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Aproape de finele lunii octombrie 2020, Constantin Conortos, procuror în cadrul DNA Constanța, a dispus trimiterea în judecată, alături de alte persoane, a foștilor pimari Radu Mazăre și Decebal Făgădu.
 
Prin decizia nr. 220/2021, din 25 mai 2021, magistratul investit cu soluționarea cauzei, Ştefania Pârlogea, judecător în cadrul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa, a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriu, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi, pe cale de consecință, a dispus începerea judecăţii cauzei – dosar 6727/118/2020/a1 
 
Decizia judecătoarei Ştefania Pârlogea a fost contestată de inculpați, la instanța superioară, respectiv la Curtea de Apel Constanța.
 
La aproximativ șase luni de la dispunerea începerii judecăţii cauzei, contestațiile inculpațiilor au fost înregistrate la Curtea de Apel Constanța, pe data de 04 noiembrie 2021, conform portalului instanțelor de judecată.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 04 ianuarie 2022.

 
Acuzații 
 

Decebal Făgădău este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Asta în timp ce Radu Mazăre este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
În prezenta cauză au mai fost trimiși în judecată următoarele persoane: Constantin Nicoleta, la data presupusei fapte șef al Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Dinescu Fulvia Antonela, la data presupusei fapte director executiv adjunct al Direcției administrației publice locale din cadrul Primăriei municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Tănase Luiza Elena, la data presupusei fapte arhitect șef al municipiului Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și Munteanu Mariana, la data presupuselor fapte inspector în cadrul Primăriei municipiului Constanța – Direcția de urbanism, pentru săvârșirea infracțiunilor de: fals intelectual în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Viorel Ionescu, arhitect, pentru infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și afaceristul Florin Cârstocea, pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Societatea comercială Perla Majestic SA, condusă de omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia, are calitatea de parte vătămată.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că „cei șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă“.
 
Potrivit info-sud-est.ro, este vorba despre complexul Riviera Residence, care aparține omului de afaceri Florin Cârstocea, prin societatea RHC City Crown.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Dosar DNA
Ședință secretă la Tribunalul Constanța în cazul celor zece terenuri din domeniul privat al municipiului vândute „la prețuri diminuate“

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 706

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1320

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1300

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1510

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 914

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 933

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 799

Justiție Constanța Marți, 12 decembrie 2023, primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

12 Dec 2023 1273

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 9932

Fostul primar, Decebal Făgădău, tătic pentru a treia oară Maria s-a născut pe 2 decembrie!

03 Dec 2023 3415

Răsturnare de situație Apele Române pierd, la București, terenul pentru care fusese amendat Decebal Făgădău când era primar! (MINUTA)

23 Nov 2023 1054

Judecător nou pentru dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia! (RECHIZITORIU)

16 Oct 2023 4060

FOTO și VIDEO Cum arată la 1 octombrie 2023 strada Ștefan cel Mare din Constanța. Cât a costat proiectul și firmele care au efectuat lucrările

01 Oct 2023 2335

UPDATE. Știri justiție Constanța Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis

13 Sep 2023 1022

Decebal Făgădău, achitat în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța (DOCUMENT)

12 Sep 2023 1237