Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. Hotărârea Tribunalului Constanța!

  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
 
Judecătorii Secției Penale a Tribunalului Constanța au decis să revoce controlul judiciar dispus față de B. F., unul dintre acuzații din Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia, care, recent, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA Suceava, structura de parchet care anchetează cazul.
 
Tribunalul Constanța a decis să revoce măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de suspect prin ordonanța procurorului nr. 24/P/2021 din data de 8 aprilie 2022.
 
Decizia Tribunalului poate fi contestată la instanța superioară în termen de trei zile de la comunicare.
 
În paralel, aceeași Secție Penală a Tribunalului va analiza, la finele lunii noiembrie, și acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de suspect cu procurorii DNA Suceava, prin acord propunându-se o pedeapsă de doi ani, zece luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.
 
Amintim, alături de B. F., și C. M. a încheiat un acord similar cu DNA Suceava, tot în legătură cu Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia.
 
În cazul acesteia, s-a propus o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.
 
Tribunalul Constanța va analiza mâine, 9 noiembrie 2022, legalitatea măsurii preventive dispusă față de aceasta de către procurori.
 
Potrivit prevederilor Codului de procedură penală în legătură cu acordul de recunoaștere a vinovăției, în prezența avocaților, cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora.

 
Așa cum precizam în edițiile anterioare, surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că cele două acorduri sunt disjunse din dosarul „mamă“ privind vaccinările false din Mangalia.
 

Aceleași surse au explicat că acuzațiile pe care procurorii le aduc celor doi suspecți sunt de complicitate la trafic de influență, aderare sau constituire de grup infracțional organizat, cumpărare de influență, instigare la fals informatic.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.   
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Fost ministru al Justiției, urmărit penal pentru vătămare corporală din culpă (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2023 579

Se va înființa o nouă fermă de porci, la Negru Vodă. Când are loc dezbaterea publică

26 Jan 2023 669

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța (VIDEO)

26 Jan 2023 624

Marinarii militari vor sărbători Ziua Unirii Principatelor Române. Ce evenimente sunt organizate la Constanța

20 Jan 2023 766

Constanța Șoferi fără permis, condamnați la închisoare cu executare. Ce pedepse au primit

18 Jan 2023 667

Unanimitate la Secția pentru Procurori a CSM pentru noul șef al anchetatorilor din Mangalia! Ce alt magistrat constănțean a întrunit unanimitatea voturilor

18 Jan 2023 544

Anunț de la CNAIR! Semnarea a două protocoale pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere cu autoritățile locale din Mangalia și Galați

17 Jan 2023 822

„Negocierile sunt în desfășurare” Conducerea Damen Shipyards Mangalia, clarificări despre situația din șantierul de la malul mării

17 Jan 2023 1511

Județul Constanța Două șoferițe s-au ales cu dosare penale. Ce nereguli au depistat agenții de la Rutieră

17 Jan 2023 6655

Cine va fi șeful procurorilor din Mangalia

16 Jan 2023 945

Vaccinări false la Mangalia, acuză anticorupția Suspectul a bătut palma cu DNA, Tribunalul a amânat verdictul! (DOCUMENT)

16 Jan 2023 794

Dia Litoral SRL, undă verde de la Mediu pentru investiția din Saturn

14 Jan 2023 757

Primăria Mangalia va amenaja un spațiu de parcare în centrul municipiului

14 Jan 2023 661

Terenuri și clădiri ale Șantierului Naval Mangalia urmează să fie vândute (DOCUMENT)

14 Jan 2023 714

Poliția, în acțiuni la Constanța și Mangalia! Valoarea amenzilor aplicate de oamenii legii

13 Jan 2023 633