Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia. Se așteaptă un prim verdict. Anticorupția a propus o pedeapsă cu suspendare

Percheziții la Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Procurorii DNA Suceava au propus o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava așteaptă verdictul Tribunalului Constanța cu privire la un acord de recunoaștere a vinovăției, convenit într-un dosar desprins din cauza cunoscută generic drept Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia.
 
Este vorba despre acordul încheiat cu M.C., suspectă în cauză, analizat recent de Secția Penală a Tribunalului Constanța, judecătorii anunțând că verdictul va fi pronunțat la data de 19 decembrie 2022.
 
Anterior analizării acordului de recunoaștere a vinovăției, Tribunalul Constanța a decis menținerea controlului judiciar dispus de către procurorii anticorupție față de suspectă.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în cazul său, procurorii DNA Suceava au propus o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe un termen de încercare de trei ani.
 
Legat de acest caz, surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că cele două acorduri sunt disjunse din dosarul „mamă“ privind vaccinările false din Mangalia.
 
Aceleași surse au explicat că acuzațiile pe care procurorii le aduc sunt de complicitate la trafic de influență, aderare sau constituire de grup infracțional organizat, cumpărare de influență, instigare la fals informatic.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Oricare va fi decizia Tribunalul Constanța ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv Curtea de Apel Constanța.
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Judecătorii au amânat analizarea acordului de recunoaștere a vinovăției desprins din Dosarul vaccinărilor false din Mangalia
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Se cere intrarea în faliment a Șantierului din Mangalia! Laurențiu Gobeajă, lider de sindicat - „Această știre reprezintă un șoc!“

29 May 2024 696

Curtea de Apel Constanța amână pronunțarea în dosarul lui Cristian Radu, primar din Mangalia, pentru după alegeri! (RECHIZITORIU)

29 May 2024 404

Firme Constanța Administratorii de la Șantierul Naval 2 Mai SA ar urma să aibă mandat de patru ani! A fost convocată AGA

29 May 2024 332

Specialiștii DLAF desfășoară o acțiune de control cu privire la un proiect la Mangalia. Ce spune primarul Cristian Radu?

29 May 2024 445

Damen Holding cere falimentul Damen Shipyards Mangalia SA (Șantierul Mangalia)

29 May 2024 1524

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța nu mai pleacă de la Judecătoria Mangalia la 1 iunie 2024

28 May 2024 585

Cumpărări directe Constanța Goldterm Mangalia SA închiriază vehicule industriale cu șofer (DOCUMENT)

27 May 2024 539

Imobiliare Constanța Acord de Mediu pentru Lago Neptun SRL! Va construi un turn de 11 etaje în sudul litoralului

27 May 2024 651

Cod Portocaliu de ploi în Dobrogea, la început de săptămână. Vezi prognoza de la malul mării, în următoarele zile (FOTO+VIDEO)

27 May 2024 830

Firme Constanța Schimbare de sediu social la Coco Best Instal SRL

27 May 2024 443

Festivalul Tinereții, în perioada 26 august - 1 septembrie Organizația de Management al Destinației Mangalia – „Hai să te bucuri de aventura muzicală a verii!“

27 May 2024 378

Sute de contracte publice la Constanța! Ce afaceri are Hideg Cătălin, cel care i-ar fi denunțat la DNA pe generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, foști șefi în SRI (DOCUMENTE)

26 May 2024 5252

Liga Navală Română „Ziua apelor”, la Mangalia, județul Constanța

26 May 2024 693

IPJ Constanța investighează distrugerea de afișe electorale în Medgidia

26 May 2024 432

Ședință CJ Constanța Proiect de hotărâre pentru trecerea unui imobil din proprietate publică a Municipiului Mangalia în proprietatea domeniului public al UAT Județul Constanța (DOCUMENT)

26 May 2024 884