„Dovezi temeinice de îndreptare“ Judecătoria Medgidia pune în libertate un acuzat din Dosarul Retrocedărilor. Procurorii se opun!

  • Este vorba despre consilierul juridic Cristian Talpău, condamnat, prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, la patru ani de închisoare.
  • Cazul său a ajuns recent pe masa judecătorilor de la Tribunalul Constanța, după ce Judecătoria Medgidia a apreciat că acesta a dat „dovezi temeinice de îndreptare“ și că poate fi eliberat condiționat, pentru bună purtare.
 
Emoții mari pentru unul dintre acuzații din Dosarul Retrocedărilor din Constanța!
 
Cazul său a ajuns recent pe masa judecătorilor de la Tribunalul Constanța, după ce Judecătoria Medgidia a apreciat că acesta a dat „dovezi temeinice de îndreptare“ și că poate fi eliberat condiționat, pentru bună purtare.
 
Cei care s-au împotrivit acestei decizii au fost procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, care au făcut contestație împotriva hotărârii Judecătoriei.
 
Este vorba despre consilierul juridic Cristian Talpău, condamnat, prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție, la patru ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
Precizările judecătorilor
 
În dosarul 7493/256/2021, magistrații Judecătoriei Medgidia, în completul P5lc, prezidat de magistratul Ionuț Dediu, au decis să admită propunere de eliberare condiționată a lui Cristian Talpău.
 
În Hotărâre nr. 2146/2021, document citat pe Jurindex, judecătorii au arătat că „având în vedere că persoana condamnată a dat dovezi temeinice de îndreptare, ca atare i se poate oferi șansa de a fi redat societății, iar pedeapsa pe care a executat-o până acum trebuie să fie un foarte serios semnal de alarmă, care să-l țină pe acesta departe de sfera ilicitului penal, ca atare se poate considera că a dobândit suficiente valori morale si sociale necesare pentru a deveni o persoană utilă societății“.
 
Totodată, instanța a mai arătat că aceasta „are convingerea că în prezent persoana condamnată s-a îndreptat și se poate integra cu ușurință în societate prin lăsarea sa în libertate, iar din conduita condamnatului pot fi sintetizate repere care să formeze ideea însușirii de către acesta a unui complex de valori sociale necesare subzistenței în societate“, potrivit hotărârii citate pe www.rolii.ro.

 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost atacată însă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, astfel că acum dosarul a ajuns la Tribunalul Constanța, instanță care va avea ultimul cuvânt în legătură cu libertatea lui Cristian Talpău.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Un fost consilier juridic, condamnat în dosarul Retrocedărilor din Constanța, nu va fi eliberat condiționat
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mazăre şi moştenitorii Pe cine caută Tribunalul Constanţa în procesul pentru casa fostului primar

21 Jan 2022 9609

Ultima oră! Dosarul Retrocedărilor. Beneficiar de top, pus în libertate!

18 Jan 2022 1359

Zgârie-nori la Poarta 2? Hotărârea prin care CLC a anulat PUD-ul imobilului, atacată la Tribunalul Constanța. Terenul apare în Dosarul Retrocedărilor (DOCUMENTE)

17 Jan 2022 2700

Ultima oră! Dosarul Retrocedărilor. Statul Român, autorizat să intervină în uraganul imobiliar „dezlănţuit“ în Capitală! Sunt vizate aproape 50 de terenuri

14 Jan 2022 1177

Tribunalul Constanța, explicații de specialitate legate de Dosarul Retrocedărilor, într-un proces anume

13 Jan 2022 646

Al cui rămâne Portul Tomis? (DOCUMENTE)

10 Jan 2022 3847

Oficial. Ministerul Justiției, despre cunoscutele extrădări legate de Constanța!

10 Jan 2022 774

Primarul Constanței, Dosarul Retrocedărilor și „exces de putere“. Explicațiile judecătorilor (DOCUMENT)

08 Jan 2022 1250

Dosarul Retrocedărilor. Ce s-a ales de „urganaul financiar“ lansat de Primăria Constanța

07 Jan 2022 1283

Ultima oră! Dosarul Retrocedărilor, pretenții de 2,8 milioane de dolari! Ce a decis Tribunalul Constanța

06 Jan 2022 800

Pretenții în Dosarul Retrocedărilor din Constanța. Pronunțare amânată de patru ori

05 Jan 2022 1567

Anul Nou începe cu pronunțări legate de Dosarul Retrocedărilor! Sunt peste 2,8 milioane de dolari în joc!

22 Dec 2021 1256

Dosarul Retrocedărilor! Un al treilea suspect condamnat, pe cale să părăsească penintenciarul

15 Dec 2021 1492

Plângerile pentru terenuri Alte două companii din Constanța, încurcate de sentința din Dosarul Retrocedărilor

11 Dec 2021 1319

Se cer peste 2,8 milioane de dolari, pentru Dosarul Retrocedărilor! Verdictul, amânat

07 Dec 2021 788