Justitie

Eduard Stelian Martin, asociat în societatea Polaris M Holding, eliberat din arest

Omul de afaceri Eduard Stelian Martin, asociat în societatea Polaris M Holding, eliberat din arest. Decizia este definitivă. Tot în libertate a fost pus şi Banaga Marcel Daniel, preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Polaris M Holding.

Cei doi au fost plasaţi sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de azi, până la data de 4 ianuarie inclusiv.

Obligaţii - să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; - să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea
locuinţei; - să se prezinte la secţia poliţie în raza căreia domiciliază inculpaţii, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. - să nu exercite (inclusiv în fapt), personal sau prin persoane interpuse, funcţia de administrator sau/şi director, membru în consiliu de administraţie, consilier la funcţiile menţionate, la nicio societate comercială.

Pe timpul controlului judiciar, cei doi nu au voie să depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; - să nu se apropie de inculpaţii şi martorii din prezentul dosar şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale.

Oficial de la DNA

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: „În perioada 2006 – prezent, principala sursă de venituri a societăţii Polaris M Holding a reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu Municipiul Constanţa. Pentru executarea serviciilor de salubrizare, societatea Polaris M Holding a încasat tarife supraevaluate (împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată - vezi comunicat nr. 1934/VIII/3 din 9 decembrie 2015). Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzătoare (societatea Polaris M Holding încasa sume importante de la Primăria mun. Constanţa - în jur de 1 milion de euro lunar - în vreme ce cheltuielile reale aferente salubrizării prestate erau mult mai mici). Menţinerea unei astfel de situaţii ar fi dus la achitarea, către bugetul de stat, a unor taxe foarte mari (TVA şi impozit pe profit). În consecinţă, asociaţii şi conducerea societăţii Polaris M Holding au decis să înregistreze cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligaţiilor societăţii Polaris M Holding către bugetul de stat şi, totodată, să transfere din societatea Polaris M Holding sume importante de bani.
 
Concret, în perioada decembrie 2006 - februarie 2017, în calitate de asociat al societăţii Polaris M Holding şi ulterior şi administrator al acestei societăţi, inculpatul Martin Eduard Stelian a decis ca societatea să încheie relaţii comerciale fictive cu alte nouă firme (dintre care şase firme controlate de asociaţii societăţii Polaris M Holding) şi să înregistreze în contabilitatea societăţii Polaris M Holding facturile emise pentru servicii fictive prestate de aceste societăţi. Cheltuielile fictive înregistrate au vizat presupuse achiziţii de studii şi consultanţă ori presupusa plată a unor chirii pentru maşini şi utilaje. Prin aceste activităţi, societatea Polaris M Holding s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878,53 de lei (18.982.418,04 lei TVA şi 13.665.460,50 de lei impozit pe profit). În aceeaşi perioadă, inculpatul Banaga Marcel Daniel, în calitate de administrator, ulterior preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii Polaris M Holding, şi apoi consilier al administratorului Martin Eduard Stelian, a pus în aplicare decizia asociaţilor societăţii, între care şi Martin Eduard Stelian, ca societatea să încheie relaţii comerciale fictive cu cele nouă firme.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eduard Stelian Martin rămâne în arest!

06 Dec 2017 1131

Hotărâre definitivă în cazul omului de afaceri Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding

06 Nov 2017 3441

Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding, rămâne în arest

12 Oct 2017 2420

Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding, află azi dacă iese din arest

11 Oct 2017 1659

Mâine se decide libertatea lui Eduard Martin, administratorul Polaris M. Holding. Cine va lua decizia definitivă

10 Oct 2017 1207

Administratorul Polaris M. Holding, Eduard Martin, a fost arestat preventiv. Decizia nu este definitivă

05 Oct 2017 2454

Oficial de la DNA despre reţinerea lui Eduard Martin, administratorul Polaris M Holding. Ce acuzaţii i se aduc

04 Oct 2017 1265

Deputaţi de Constanţa, absenţi nemotivat PSD îşi adjudecă locurile de pe podium (galerie foto)

18 Mar 2016 2634

Cum au votat deputaţii de Constanţa Legea pentru eutanasierea câinilor vagabonzi

10 Sep 2013 2071

Iată pe unde se vor plimba aleşii de Constanţa Au fost constituite grupurile parlamentare de prietenie cu alte state

21 Apr 2013 1706

Întâlniri ale candidaţilor Eduard Martin şi Alexandru Mazăre. Iată cu cine

20 Nov 2012 995

Uups! Polaris-ul lui Martin continua colaborarea cu serviciile secrete

01 Jul 2010 810

Mazare si Martin vor europarlamentari de 18 ani

27 Feb 2009 1169

Parlamentarii PSD Mazare, Antonescu si Martin au inceput audientele

28 Jan 2009 824

Judetul Constanta are in Parlament zece deputati si patru senatori

03 Dec 2004 749