Electrocentrale Constanța SA, la judecată cu Municipiul Constanța prin Primar pentru un teren de nouă hectare. Excepție invocată

  • Este vorba despre dosarul 1734/118/2022, caz în care instanța a rămas astăzi în pronunțare pe excepția privind necompetența materială a Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța.
  • Dacă excepția se va admite, au explicat pentru ZIUA de Constanța surse apropiate cazului, dosarul va fi declinat Secției I Civile a aceleiași instanțe.
 
S-au invocat excepții în procesul în care compania Electrocentrale Constanța SA a dat în judecată municipalitatea pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenului de aproape nouă hectare, din spatele termocentralei!
 
Este vorba despre dosarul 1734/118/2022, caz în care instanța a rămas astăzi în pronunțare pe excepția privind necompetența materială a Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța.
 
Dacă excepția se va admite, au explicat pentru ZIUA de Constanța surse apropiate cazului, dosarul va fi declinat Secției I Civile a aceleiași instanțe.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, este vorba despre un demers în instanță al Electrocentrale Constanța SA, în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local al Municipiului Constanța.
 
Dosarul are ca obiect revendicarea dreptulului de proprietate al societății Electrocentrale Constanța SA asupra terenului proprietate privată situat în bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 123, din municipiul Constanța, fiind vorba despre suprafețele de teren din spatele termocentralei.
 
Acțiunea este promovată în temeiul art. 563 Cod civil, în contradictoriu cu UAT Constanța și Consiliul Local Municipal Constanța. Potrivit textului de lege amintit, „proprietarul unui bun are dreptul de a-l revendica de la posesor sau de la o altă persoană care îl deține fără drept. El are, de asemenea, dreptul la despăgubiri, dacă este cazul“.
 
Teren de 87.508,55 mp
 
„Terenul este în suprafață totală de 87.508,55 mp și se află în patrimoniul societății debitoare“, spun surse oficiale.

 
În același context, surse apropiate cazului au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că terenul în cauză, ce aparține Electrocentrale Constanța SA ar fi fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Legal Constanța.
 

În acest context, reprezentanții Electrocentrale Constanța SA s-au adresat instanței de judecată, pentru soluționarea situației create.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi ulterior atacată la instanța superioară.
 
Compania Electrocentrale Constanța SA se află în insolvență, fiind depus Planul de reorganizare al societății.
 
Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.
 
Dacă se va admite excepția necompetenței materiale a Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța, procesul va continua la Secția I Civilă a instanței.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Nouă hectare de teren de pe bulevardul Aurel Vlaicu, din Constanța, motiv de judecată. Cine sunt părțile
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Falimentul RADET Constanța, amânat pentru anul 2024! În ce stadiu este dosarul în care se cere tragerea la răspundere pentru situației regiei

07 Oct 2023 2536

Fondatorul societății este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal Tandemul Neacșu - Crețu-Sârbu la „panoul de comandă” al Termocentrale Constanța SRL până în 2024

20 Sep 2023 874

Știri justiție Constanța Lipsește expertiza în procesul dintre Electrocentrale Constanța SA și Consiliul Local Constanța

12 Sep 2023 635

Electrocentrale Constanța SA, proces pe nouă hectare de teren! Judecătorii verifică dacă e gata expertiza

10 Sep 2023 753

Firme din Constanța Ce decizii au adoptat administratorii Termocentrale Constanța SRL, după preluarea activelor CET Palas ?

01 Sep 2023 949

Societatea se află în insolvență Mai multe active ale Electrocentrale Constanța SA, scoase la licitație de lichidatorul judiciar

13 Aug 2023 1155

Schimbarea la față a Constanței, amânată sine die!

30 Jul 2023 1665

Știri Constanța azi Electrocentrale Constanța SA, la judecată cu Consiliul Local, pentru nouă hectare de teren! Procesul, amânat

27 Jul 2023 918

CLM aprobă organigrama Termocentrale Constanța SRL care va prelua activele funcționale ale CET Palas va avea peste 250 de angajați (DOCUMENT)

28 Jun 2023 2057

Termocentrale Constanța SRL are un auditor statutar. Directorul Monica Neacșu, împuternicită să înregistreze mențiunile la ONRC

24 Jun 2023 1318

Se cere tragerea la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! S-a fixat ziua pronunțării

12 Jun 2023 1654

Al patrulea împrumut acordat pentru Termoficare Constanta SRL de la înființare! Restanțele de plată către Electrocentrale Constanța SA se apropie de 80 de milioane de lei(DOCUMENTE)

15 Feb 2023 1580

Chimcomplex SA a bătut plama cu Electrocentrale Constanța SA. Le vinde sute de tone de sodă și acid clorhidric tehnic de sinteză (DOCUMENTE)

14 Feb 2023 1204

Cât plătește Electrocentrale Constanta SA pentru servicii de pază a bunurilor și protecția personalului?

24 Jan 2023 1293

RADET Constanța, în faliment! Noul termen al dosarului, în aprilie

14 Jan 2023 2089