Electrocentrale Constanța SA, la judecată cu Municipiul Constanța prin Primar pentru un teren de nouă hectare. Excepție invocată

  • Este vorba despre dosarul 1734/118/2022, caz în care instanța a rămas astăzi în pronunțare pe excepția privind necompetența materială a Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța.
  • Dacă excepția se va admite, au explicat pentru ZIUA de Constanța surse apropiate cazului, dosarul va fi declinat Secției I Civile a aceleiași instanțe.
 
S-au invocat excepții în procesul în care compania Electrocentrale Constanța SA a dat în judecată municipalitatea pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenului de aproape nouă hectare, din spatele termocentralei!
 
Este vorba despre dosarul 1734/118/2022, caz în care instanța a rămas astăzi în pronunțare pe excepția privind necompetența materială a Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța.
 
Dacă excepția se va admite, au explicat pentru ZIUA de Constanța surse apropiate cazului, dosarul va fi declinat Secției I Civile a aceleiași instanțe.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, este vorba despre un demers în instanță al Electrocentrale Constanța SA, în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local al Municipiului Constanța.
 
Dosarul are ca obiect revendicarea dreptulului de proprietate al societății Electrocentrale Constanța SA asupra terenului proprietate privată situat în bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 123, din municipiul Constanța, fiind vorba despre suprafețele de teren din spatele termocentralei.
 
Acțiunea este promovată în temeiul art. 563 Cod civil, în contradictoriu cu UAT Constanța și Consiliul Local Municipal Constanța. Potrivit textului de lege amintit, „proprietarul unui bun are dreptul de a-l revendica de la posesor sau de la o altă persoană care îl deține fără drept. El are, de asemenea, dreptul la despăgubiri, dacă este cazul“.
 
Teren de 87.508,55 mp
 
„Terenul este în suprafață totală de 87.508,55 mp și se află în patrimoniul societății debitoare“, spun surse oficiale.

 
În același context, surse apropiate cazului au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că terenul în cauză, ce aparține Electrocentrale Constanța SA ar fi fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Legal Constanța.
 

În acest context, reprezentanții Electrocentrale Constanța SA s-au adresat instanței de judecată, pentru soluționarea situației create.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi ulterior atacată la instanța superioară.
 
Compania Electrocentrale Constanța SA se află în insolvență, fiind depus Planul de reorganizare al societății.
 
Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.
 
Dacă se va admite excepția necompetenței materiale a Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța, procesul va continua la Secția I Civilă a instanței.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Nouă hectare de teren de pe bulevardul Aurel Vlaicu, din Constanța, motiv de judecată. Cine sunt părțile
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța a eliberat un document de urbanism pentru Electrocentrale Constanța. Va desființa instalații

04 Jun 2024 562

Electrocentrale Constanța SA, proces cu municipalitatea pentru anularea unei HCL din 2001, prin care mai multe trenuri au fost preluate de primărie. Decizia Tribunalului (MINUTA)

25 Apr 2024 480

Terenuri trecute în domeniul privat al municipiului Electrocentrale Constanța SA cere anularea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța din 2001! Instanța s-a retras pentru deliberări (DOCUMENT)

10 Apr 2024 663

Compania Forex SRL, din Constanța, cu mai multe contracte publice, a intrat în faliment! (MINUTĂ)

05 Apr 2024 945

LIVE VIDEO-TEXT Primăria Constanța a semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului CET (FOTO+VIDEO)

06 Mar 2024 1831

Electrocentrale Constanța a achiziționat documentații tehnice de la companie înființată în 2023. Despre ce este vorba?

29 Feb 2024 652

DNA intră tare în sectorul energetic! Afaceriști reținuți. Ecobescu Adrian Dorin, șeful Termoelectrica Bucuresti Sud și Chircă Iosif, șeful Electrocentrale Rovinari, sub control judiciar

09 Feb 2024 1018

Statul Român prin Ministerul Energiei a aprobat mutarea sediului social al societăţii Electrocentrale Constanța SA!

19 Jan 2024 640

Judecătorii amână procesul pentru terenul din spatele CET Constanța. Lipsește expertiza

09 Jan 2024 686

Electrocentrale Constanța SA, acțiune în revendicare contra Consiliului Local. Tribunalul așteaptă, luni, expertiza

05 Jan 2024 838

Se pregătește terenul pentru construcția noului CET Electrocentrale Constanța vrea să obțină avize și autorizații pentru dezmembrarea și dezafectarea echipamentelor și instalațiilor grupurilor energetice

03 Jan 2024 3155

Electrocentrale Constanța versus Ministerul Energiei. Dosare pe masa magistraților

08 Dec 2023 865

Falimentul RADET Constanța, amânat pentru anul 2024! În ce stadiu este dosarul în care se cere tragerea la răspundere pentru situației regiei

07 Oct 2023 3729

Fondatorul societății este municipiul Constanța prin Consiliul Local Municipal Tandemul Neacșu - Crețu-Sârbu la „panoul de comandă” al Termocentrale Constanța SRL până în 2024

20 Sep 2023 1577

Știri justiție Constanța Lipsește expertiza în procesul dintre Electrocentrale Constanța SA și Consiliul Local Constanța

12 Sep 2023 862