Electrocentrale Constanța SA, la judecată cu Municipiul Constanța prin Primar pentru un teren de nouă hectare. Excepție invocată

  • Este vorba despre dosarul 1734/118/2022, caz în care instanța a rămas astăzi în pronunțare pe excepția privind necompetența materială a Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța.
  • Dacă excepția se va admite, au explicat pentru ZIUA de Constanța surse apropiate cazului, dosarul va fi declinat Secției I Civile a aceleiași instanțe.
 
S-au invocat excepții în procesul în care compania Electrocentrale Constanța SA a dat în judecată municipalitatea pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenului de aproape nouă hectare, din spatele termocentralei!
 
Este vorba despre dosarul 1734/118/2022, caz în care instanța a rămas astăzi în pronunțare pe excepția privind necompetența materială a Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța.
 
Dacă excepția se va admite, au explicat pentru ZIUA de Constanța surse apropiate cazului, dosarul va fi declinat Secției I Civile a aceleiași instanțe.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, este vorba despre un demers în instanță al Electrocentrale Constanța SA, în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar și Consiliul Local al Municipiului Constanța.
 
Dosarul are ca obiect revendicarea dreptulului de proprietate al societății Electrocentrale Constanța SA asupra terenului proprietate privată situat în bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 123, din municipiul Constanța, fiind vorba despre suprafețele de teren din spatele termocentralei.
 
Acțiunea este promovată în temeiul art. 563 Cod civil, în contradictoriu cu UAT Constanța și Consiliul Local Municipal Constanța. Potrivit textului de lege amintit, „proprietarul unui bun are dreptul de a-l revendica de la posesor sau de la o altă persoană care îl deține fără drept. El are, de asemenea, dreptul la despăgubiri, dacă este cazul“.
 
Teren de 87.508,55 mp
 
„Terenul este în suprafață totală de 87.508,55 mp și se află în patrimoniul societății debitoare“, spun surse oficiale.
 
În același context, surse apropiate cazului au explicat, pentru ZIUA de Constanța, că terenul în cauză, ce aparține Electrocentrale Constanța SA ar fi fost intabulat în patrimoniul municipiului Constanța în baza unor hotărâri ale Consiliului Legal Constanța.
 
În acest context, reprezentanții Electrocentrale Constanța SA s-au adresat instanței de judecată, pentru soluționarea situației create.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi ulterior atacată la instanța superioară.
 
Compania Electrocentrale Constanța SA se află în insolvență, fiind depus Planul de reorganizare al societății.
 
Electrocentrale Constanţa deține în patrimoniu centrala CET Palas și este principala sursă de alimentare cu energie termică a consumatorilor casnici (cca. 55.000 de apartamente), instituțiilor publice și a agenților economici racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța.
 
Dacă se va admite excepția necompetenței materiale a Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța, procesul va continua la Secția I Civilă a instanței.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Nouă hectare de teren de pe bulevardul Aurel Vlaicu, din Constanța, motiv de judecată. Cine sunt părțile
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Electrocentrale Constanţa, decizie importantă la Tribunal!

29 Sep 2022 878

RADET Constanța, în faliment! Se cere tragerea la răspundere a fostelor organe de conducere! Anunțul tribunalului

15 Sep 2022 2765

Constituire de garanție din necunoașterea legii! Cum vrea Termoficare Constanța SRL să scape de punerea în aplicare a unei decizii dictate de magistrați?

08 Sep 2022 1135

O companie din Ilfov, care a asigurat paza obiectivelor CNAIR și a Primăriei Tîrgu Mureș, va păzi și DGAS Constanța

21 Aug 2022 723

Proces pentru un teren de 90.000 de metri pătrați, în Constanța! Caz trimis la Secția I Civilă a Tribunalului

21 Jul 2022 895

Electrocentrale Constanta SA a bătut palma cu o firmă din Galați. Detalii din contract (DOCUMENT)

21 Jun 2022 547

Mai multe bunuri mobile (deșeuri) aparținând Electrocentrale Constanța SA, valorificate! (DOCUMENT)

21 Jun 2022 973

Liviu Popa, declarații importante Cine ar putea fi tras la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET Constanța! Listă

09 Jun 2022 1956

Planul de reorganizare al Electrocentrale Constanța, aprobat!

06 Jun 2022 966

Consiliul Local Municipal înființează un nou SRL care va prelua activele Electrocentrale Constanța SA și centralele de bloc (DOCUMENT)

28 May 2022 1699

Nouă hectare de teren de pe bulevardul Aurel Vlaicu, din Constanța, motiv de judecată. Cine sunt părțile

24 May 2022 1770

Care este ordinea de azi Comitetul creditorilor al Electrocentrale Constanța SA, convocat în ședință (DOCUMENT)

13 Apr 2022 1106

Planul de reorganizare al Electrocentrale Constanța SA, depus la tribunal

11 Apr 2022 1313

Primăria Constanta ar putea fi trasă la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET! (DOCUMENT)

31 Mar 2022 1830

RADET Constanța, în faliment! Cum arată Tabelul suplimentar rectificat al creanțelor (DOCUMENT)

30 Mar 2022 1506