Elena Udrea, opt ani de închisoare Victor Tarhon, fostul șef al CJ Tulcea, și Silviu Wagner, fostul director Oil Teminal, nemulțumiți de condamnări

  • Prima decizie în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.
  • Elena Udrea – opt ani de închisoare, Ioana Băsescu, cinci ani, Gheorghe Nastasia, șase ani de închisoare, Victor Tarhon – patru ani de închisoare, Ioan Silviu Wagner – trei ani cu suspendare, Dan – Cătălin Andronic – achitat.


Claudia Jderu, judecător în cadrul Curții de Apel Bucureşti, s-a pronunțat marți, 02 martie 2021, în primă instanță, în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

În prezenta cauză, Elena Gabriela Udrea, fost deputat în Parlamentul României, bănuită de cinci infracțiuni de spălare de bani, a primit opt ani de închisoare. Asta în timp ce Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului președinte al României, acuzată de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul și instigare la spălare de bani (2 fapte), a primit cinci ani de închisoare. Nastasia Gheorghe, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, bănuit de luare de mită, a fost condamnat la șase ani de închisoare.

Asta în timp ce Victor Tarhon, la data faptei președintele Consiliului Județean Tulcea, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, suspectat de luare de mită, a primit patru ani de închisoare.

Ioan Silviu Wagner, fostul director Oil Teminal, bănuit de abuz în serviciu dacă funcționarul a urmărit obținerea unui folos pentru sine sau pentru altul, a fost condamnat la trei ani cu suspendare.

În privința lui Ioan Silviu Wagner, instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe durata unui termen de încercare de cinci ani. Magistrații au stabilit ca pe durata termenului de încercare fostul director Oil Teminal să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune Constanţa conform programului stabilit de acesta; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă. Atrage atenţia inculpatului (...) privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. Dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare.

De precizat că instanța a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Oil Terminal SA şi i-a obligat în solidar pe inculpații Silviu Ioan Wagner și Ioana Băsescu la plata sumei de 119.000 lei către aceasta“.

Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

De precizat că Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia Curții de Apel București a fost contestată, în ziua pronunțării, de Ioan Silviu Wagner și de Gheorghe Nastasia. Ieri, 03 martie 2021, a fost înregistrată contestația lui Victor Tarhon, fostul președinte al Consiliului Județean Tulcea.



Citește și

Trei ani de închisoare cu suspendare pentru fostul director Oil Teminal, Ioan Silviu Wagner

Elena Udrea, condamnată la opt ani de închisoare. Ioana Băsescu a primit cinci ani. Decizia nu este definitivă

Patru ani de închisoare pentru Victor Tarhon, fostul președinte al CJ Tulcea
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

DNA cere condamnarea definitivă a Ioanei Băsescu și Elenei Udrea în baza deciziei CJUE

10 Aug 2023 2016

Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

08 Jun 2023 1252

Elena Udrea pierde ultima şansă de a scăpa de închisoare în dosarul "Gala Bute". Decizia este definitivă

31 Oct 2022 1470

Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor. Ce au decis astăzi magistrații de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

23 Sep 2022 1334

Elena Udrea, primele declarații după ce instanţa bulgară a decis să o extrădeze în România. „Copilului o să-i spun o minciună“

10 Jun 2022 1633

UPDATE Judecătorii Curții de Apel de la Sofia au decis. Elena Udrea va fi extrădată în România

10 Jun 2022 1676

Autoritățile bulgare au hotărât că Elena Udrea rămâne în arest

08 Jun 2022 1351

Elena Udrea, pe Facebook- „Cum au luat acești judecători o decizie atât de ilegală? Ramâne să aflăm ce s-a întamplat de fapt pe 7 aprilie“

22 May 2022 1536

O nouă amânare în procesul de extrădare a Elenei Udrea

18 May 2022 1324

Prima reacție a iubitului Elenei Udrea după condamnarea acesteia la închisoare. "Cum ar trebui să îi explic fiicei mele de ce mama ei nu e astăzi lângă ea?"

11 Apr 2022 1998

Când a părăsit țara Elena Udrea. Anunțul Poliției Capitalei

07 Apr 2022 1330

DNA a cerut anul trecut interdicţie pentru Elena Udrea de a părăsi ţara. Judecătorii de la două instanţe au refuzat

07 Apr 2022 1184

6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute Elena Udrea nu a fost găsită acasă de polițiști. A fost dată în urmărire internațională!

07 Apr 2022 1659

Elena Udrea - 6 ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute

07 Apr 2022 1595

Oficial! Elena Udrea și procurorii DNA , nemulțumiți după prima decizie în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

17 Mar 2021 1809