Eliberat, de urgență, din penitenciar! Cum și-a anulat pedeapsa un croitor din Bulgaria condamnat pentru trafic de droguri la Constanța!


 
  • În motivarea cererii de rejudecare, petentul condamnat a aratat că ar fost condamnat definitiv la Constanța și că judecata s-a realizat în lipsa sa, deoarece acesta este stabilit de mai mulți ani în Olanda, iar citarea sa a fost realizată la o locuință, unde nu mai stătea.
 
Un cetățean bulgar, de aproximativ 39 de ani, croitor de meserie, condamnat definitiv la Constanța, în iulie 2021, la închisoare cu executare, pentru introducere în țară de droguri de risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu, a obținut în instanță rejudecarea dosarului.
 
Cel în cauză fusese încarcerat în Penitenciarul Rahova.
 
Tribunalul Constanța a admis cererea de redeschidere a procesului penal, formulată de condamnat referitoare la procesul penal în care a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea unor drepturi, pentru infracţiunea prev de art. 3 alin. 1 din Legea nr 143/2000, şi la pedeapsa de 3 luni închisoare pentru infracţiunea prev de art. 4 alin 1 din Legea nr 143/2000.
 
Instanța a constatat sentinţa penală a Tribunalului Constanţa prin care a fost condamnat ca fiind desfiinţată de drept.
 
Magistrații din Constanța a dispus punerea de îndată în libertate a condamnatului din executarea mandatului de executare a pedepsei nr 617 din 15 07 2021.
 
În continuare, tribunalul a dispus rejudecarea cauzei din faza camerei preliminare, înregistrarea dosarului de cameră preliminară dar și plasarea inculpatului sub control judiciar.
 
În motivarea cererii de rejudecare, petentul condamnat a aratat că ar fost condamnat definitiv la Constanța și că judecata s-a realizat în lipsa sa, deoarece acesta este stabilit de mai mulți ani în Olanda, iar citarea sa a fost realizată la o locuință, unde nu mai stătea.
 

În apărarea sa, bărbatul a arătat că nu a părăsit România pentru a se sustrage de la soluţionarea dosarului, deoarece printr-o altă sentinţa penală a Tribunalului Constanţa a fost condamnat şi i  s-a aplicat, ca pedeapsă complementară, interzicerea dreptului de a se afla în România pe o perioadă de 2 ani, pedeapsă ce a fost pusă în executare la liberarea sa condiţionată din penitenciar.
 
Între momentul audierii sale în cursul urmăririi penale, din anul 2016, şi data trimiterii în judecată în ultimul dosar a trecut o perioadă lungă de timp în care nu ar fi cunoscut nimic legat de procedura judiciară în acest dosar, nu a avut cunoştinţă despre judecata sa în acest dosar, astfel că s-a aflat în imposibilitate de a participa la proces.

 
Fapta, din 2015
 
Pe scurt, în actul de sesizare s-a reținut, în fapt, că inculpatul, în iulie 2015, a introdus fără drept în România, pe la Punctul de Trecere Vama Veche, cu autoturismul marca Ford, model Galaxy, două folii din material plastic în care se aflau 0,5 grame de cannabis.
 
Detaliat, întrucât, pe baza documentelor prezentate și a altor indicatori specifici structurilor poliției de frontieră, s-a apreciat că inculpatul corespunde profilului de risc pentru segmentul traficului de migranți, echipajul Grupului de Nave Mangalia a trecut la percheziționarea corporală a sus-numitului, precum și la efectuarea unei percheziții asupra mijlocului de transport folosit.
 
În spațiul de depozitare amenajat în consola de bord, sub radio CD play-er, polițiștii au găsit un un telefon mobil Nokia, model N97, de culoare neagră, nefuncțional, având acumulatorul extras, pe a cărui tastatură se regăseau urme de materie. În lăcașul aferent acumulatorului lipsă, se aflau două folii din material plastic de culoare neagră, fiecare conținând substanță vegetală de culoare verde, cu aspect și miros de cannabis.
 
La fața locului, inculpatul a declarat că substanța găsită în interiorul telefonului mobil Nokia, model N97, îi aparține, este marijuana și o deținea în scop de consum propriu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Pericol în trafic!
Șoferi băuți și fără permis pe străzile din Constanța. Printre ei, și o șoferiță de 21 de ani, drogată! (VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Bărbat arestat pentru trafic internațional de droguri. Iată ce au constatat politștii

29 Mar 2024 328

Trafic de droguri în parcarea subterană unui centru comercial, din municipiul Constanța

27 Mar 2024 756

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 549

Județul Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri, cercetat de polițiști și procurori! Ce au găsit oamenii legii asupra suspectului

26 Mar 2024 549

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1071

Razie de amploare a polițiștilor în județul Constanța! Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 453

În ultimele 48 de ore Intervenții ale poliției în județul Constanța. Au fost aplicate amenzi

23 Mar 2024 615

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1357

Procurorul general, Alex Florența, avertizează „Portul Constanța este vulnerabil în fața rețelelor de trafic de droguri”

20 Mar 2024 707

DIICOT acuzații oficiale Trafic de droguri de mare risc la Constanța

19 Mar 2024 544

Misiunile polițiștilor la finalul săptămânii, în județul Constanța. Constatări

17 Mar 2024 553

Constanța! 9 persoane reținute de DIICOT! Oficial (FOTO+VIDEO)

15 Mar 2024 4037

Contravenții surprinse de polițiști în județul Constanța. S-a lăsat cu avalanșă de amenzi în week-end (FOTO)

10 Mar 2024 405

Razie de amploare a polițiștilor și jandarmilor în județul Constanța! Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 602

Acțiuni de amploare ale polițiștilor în județul Constanța! (FOTO+VIDEO)

03 Mar 2024 640