Emoții mari pentru posturile-cheie din parchetele constănțene

  • Astăzi este ultima zi în care procurorii pot trimite la Consiliul Superior al Magistraturii proiectul privind exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere.
  • Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat încă de la finalul lunii iulie deschiderea procedurii de concurs.
  • Candidat unic pentru funcția de procuror general al Constanței este magistratul Gigi Valentin Ștefan, în prezent delegat pe funcție.
Emoții mari printre procurorii constănțeni. Astăzi este ultima zi în care pot trimite la Consiliul Superior al Magistraturii proiectul privind exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere, în concursul organizat pentru ocuparea posturilor-cheie din parchetele constănțene.
Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat încă de la finalul lunii iulie deschiderea procedurii de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile de parchet din întreaga țară.
La finele săptămânii trecute, CSM a făcut publice candidaturile depuse pentru posturile-cheie vizate în parchetele din toată țara.

Candidați pentru parchetele constănțene

La Constanța, lista celor care doresc să ocupe posturile de conducere disponibile este deschisă chiar de către procurorul general delegat pe funcție Gigi Valentin Ștefan, pentru Parchetul Curții de Apel Constanța. Facem precizarea că, potrivit CSM, pentru scaunul de procuror general nu există alți candidați.
Pentru funcțiile de procurori generali adjuncți ai Parchetului Curții s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.
Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistrații Camelia Andrei și Andra Georgiana Vasile.
Totodată, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.
Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.
Conform calendarului de examen, candidații mai au la dispoziție doar ziua de astăzi pentru a trimite proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere vizată.
De asemenea, săptămâna aceasta urmează să fie publicată lista finală a candidaturilor pentru acest concurs.

Citește și:

„O conduită morală ireproșabilă“:
Forțe proaspete pentru Anticorupția constănțeană

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum au instrumentat procurorii din Constanța dosarele legate de infracțiunile „sensibile“. Oficial, de la Inspecția Judiciară

27 May 2021 736

Tragedie la Eforie, în largul Mării Negre! O lună de la moartea scafandrilor Adrian Strungaru, din Iași, și Emil Matei, din Mangalia

10 May 2021 1436

UPDATE. Constanța Garda de Mediu a verificat zece containere cu deșeuri (galerie foto+video)

07 May 2021 954

Ce s-a întâmplat în procesul în care mai mulți inspectori antifraudă din Constanța l-au dat în judecată pe Procurorul General

07 May 2021 889

Poliția Locală a amendat Parchetul Curții de Apel Constanța. Cum s-a terminat procesul. Decizia și explicațiile judecătorilor

30 Mar 2021 1520

Un proces de interes național! Judecătorii din Constanța, chemați să decidă soarta procurorului general al României

12 Feb 2021 642

Plângere penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, după slujba de Bobotează. Ce spune Arhiepiscopia

07 Jan 2021 1986

Ce magistrat din Constanța iese la pensie, la începutul anului

28 Dec 2020 1184

Magistratul Elena Neculăică rămâne la Parchetul Curții de Apel Constanța

12 Nov 2020 526

Parchetul Curții de Apel Constanţa, amendă pentru parcare neregulamentară. Azi, primul termen

29 Oct 2020 959

Magistratul Gigi Valentin Ștefan, un nou mandat de procuror general al Dobrogei

14 Oct 2020 3049

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

18 Sep 2020 1168

Concursul pentru funcțiile-cheie din parchete. Un singur magistrat constănțean s-a retras din cursă, înainte de a începe

05 Sep 2020 860

Lupta pentru scaunul de procuror general al Constanței. Azi se publică lista finală a doritorilor

03 Sep 2020 914

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

28 Aug 2020 1825