Justitie

Este pentru prima dată când în justiţia din Constanţa se ia o astfel de decizie. Vizată - o tragedie rutieră (galerie foto+video)

Decizie de ultim moment într-un dosar penal privind judecata unui tânăr, de 26 de ani, din Cernavodă, suspectat că a accidentat mortal o femeie care traversa pe o trecere de pietoni din staţiunea Mamaia. Instanţa a decis schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de ucidere din culpă în infracţiunea de omor.
 
Tragedia a avut loc pe data de 20 august 2017, în jurul orei 07.00. Ulterior impactului cu femeia, maşina a intrat într-un copac, apoi în peretele unui service şi al unei spălătorii auto. La locul evenimentului au fost trimise două autospeciale cu modul de descarcerare şi două ambulanţe SMURD. Victima era cameristă la un hotel din Mamaia, avea în jur de 50 de ani şi era din Năvodari.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care l-au acuzat pe inculpat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fapta constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
 
Ieri, Bogdan Dumitru, judecător în cadrul Secţiei penale din Judecătoria Constanţa, a decis schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de ucidere din culpă (…), conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (…) în infracţiunea de omor şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pe cale de consecinţă, magistratul a admis excepţia necompetenţei materiale, invocată din oficiu, a Judecătoriei Constanţa şi a dispus competenţa de soluţionare a prezentului dosar în favoarea Tribunalului Constanţa.
 
În continuare, instanţa a decis menţinerea măsurii arestării preventive a inculpatului, aceasta urmând să fie verificată cel mai târziu până la data de 12 noiembrie.
 
 

 

Citeste si:

Accident groaznic în Mamaia. Pe trecerea de pietoni. Două victime dintre care una încarcerată și una decedată. Intervine SMURD (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânărul care a accidentat mortal o femeie pe o trecere de pietoni din Mamaia a fost externat din spital

14 Sep 2017 6125

Şoferul care a provocat, duminică dimineaţă, un accident mortal în Mamaia, în continuare la Terapie Intensivă. Ce spun medicii despre starea lui

23 Aug 2017 6055

Viaţa şoferului care a provocat accidentul mortal de azi dimineaţă, din Mamaia, atârnă de un fir de aţă (galerie foto)

20 Aug 2017 14028

Accident groaznic în Mamaia. Pe trecerea de pietoni. Două victime dintre care una încarcerată și una decedată. Intervine SMURD (galerie foto+video)

20 Aug 2017 15554

Accident rutier, în Staţiunea Mamaia, la Hotel Picadilly Trei turişti au ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa

16 Jul 2014 2415

Două victime Accident rutier în staţiunea Mamaia (galerie foto)

21 Dec 2013 2516