Examenul de grad al anchetatorilor. Cum s-a descurcat procurorul general al Constanţei


Examen greu pentru promovarea în grad a procurorilor. Din cei 12 magistraţi constănţeni înscrişi în concursul pentru a obţine gradul profesional următor, doar trei au luat examenul.
Printre cei ce nu şi-au regăsit numele pe listele candidaţilor admişi se află procurorul general al Constanţei, magistratul Gigi Valentin Ștefan, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Tulcea, Dan Stepanencu, dar şi Gabriela Rugea, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Mangalia.


Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au publicat listele finale cu procurorii declaraţi admişi la examenul pentru promovarea în grad pe loc a magistraţilor. Astfel, pentru gradul de procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost scoase la concurs 50 de locuri, pentru cel de procuror al Parchetului de pe lângă Curte de Apel au fost scoase 103 locuri, iar pentru gradul de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal au fost puse la bătaie 70 de posturi.
Pe lista celor 50 de magistraţi ce au fost declaraţi admişi se regăseşte numele procurorului constănţean Venera Graţiela Lăzureanu, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa, ce a obţinut media 9,40.


Printre procurorii dobrogeni înscrişi în concurs şi care nu şi-au regăsit numele pe lista admişilor pentru acest grad profesional se află procurorul general al Constanţei, magistratul Gigi Valentin Ștefan, magistratul Daniela Bocăneală, din cadrul Parchetului Tribunalului Tulcea, dar şi procurorii Constantin Micu şi Violeta Julieta Păun, de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.


În ce priveşte gradul de procuror al Parchetului Curţii de Apel, acesta a fost obţinut de procurorul constănţean Cristian Corneliu Bordeianu, din cadrul Parchetului Tribunalului Constanţa, ce a obţinut media 9,30 la concurs. Pe lista admişilor nu se regăsesc ceilalţi colegi ai magistratului ce se înscriseseră iniţial în concurs, respectiv procurorii Dana Belciug şi Camelia Maria Conortos, de la Parchetul Tribunalului Constanţa, şi nici prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Tulcea, Dan Stepanencu.


Nu în ultimul rând, gradul de procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal a fost obţinut de prim-procurorul adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa, magistratul Camelia Andrei, cu media 8,65. Pe lista admişilor pentru acest grad profesional nu se regăsesc însă ceilalţi procurori dobrogeni înscrişi în concurs, anume, procurorul Laura Angela Cornea, de la Parchetul Judecătoriei Mangalia, şi nici Gabiela Rugea, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Mangalia.

Examenul a fost organizat la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii şi s-a desfăşurat în perioada septembrie – noiembrie 2019.


Citeşte şi:

Procurorii dobrogeni, aşteptaţi duminică la examenul de grad
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 808

Procurorii Mihaela Predescu, Cosmin Gheorghe Andraș și Costel Dănuț Puntaru, eliberați din funcţie, prin pensionare!

27 Mar 2024 324

Județul Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri, cercetat de polițiști și procurori! Ce au găsit oamenii legii asupra suspectului

26 Mar 2024 535

DIICOT acuză – trafic de droguri la Constanța! Iată cine sunt cei 10 cercetați de procurori

26 Mar 2024 1048

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 788

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1059

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 611

Daniela Bîlha, Gabriela Anca Budacă și Costea Gheorghe Trei procurori vor fi eliberați din funcţie, prin pensionare

20 Mar 2024 412

CSM a decis! Iată cine va conduce Serviciul pentru militari din DNA

20 Mar 2024 711

Avocatul Adrian Cuculis, după termenul de la Judecătoria Mangalia „Dacă făceam ședință de bloc să schimbăm administratorul ieșea mai bine!“ (FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 2007

Marius Voineag, șeful DNA - apărarea reputației profesionale Secția pentru Procurori din CSM solicită intervenția Inspecției Judiciare

14 Mar 2024 464

Decizii CSM Mai mulți procurori numiți în funcții de conducere! Iată cine sunt

13 Mar 2024 549

DNA își deschide larg porțile! Sunt vacante peste 20 de posturi. Iată unde

12 Mar 2024 3506

Crimă într-un hotel din Mangalia! Procesul începe la finele lunii

10 Mar 2024 611

Post disponibil la Parchetul Judecătoriei Constanța pentru judecătorii care vor să devină procurori

09 Mar 2024 580