Justitie

Exclusiv! Doliu în Forţele Navale! Iată ce interdicţii are şoferul suspectat că l-ar fi accidentat mortal pe militarul de pe Fregata Regele Ferdinand (video)

Judecătoria Constanţa a respins aseară cererea procurorilor privind arestarea la domiciliu a şoferului bănuit că ar fi produs teribiulul accident de duminică dimineaţa de pe şoseaua Mangaliei din Constanţa, eveniment în urma căruia un militar de pe Fregata Regele Ferdinand  a fost accidentat mortal.
 
În acest context, ZIUA de Constanţa prezintă decizia Judecătoriei Constanţa, minută în care sunt consemnate şi intedicţiile şoferului acuzat de ucidere din culpă:
 
„Respinge ca neînetemeiată propunerea Ministerului Public-Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa de luare a măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul M. D-M. În baza art.227 alin.2 raportat la art.202 alin.4 lit.b, art.211 şi 215 ind.1 alin.(1)/Cod proc.pen. dispune luarea faţă de inculpatul M. D-M () a măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 29.10.2018 până la 27.12.2018 inclusiv. În baza art.215 alin.(1)/Cod proc.pen. impune inculpatului:

a) Să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat  b) Să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei c) Să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art.215 alin.(2) lit.a) şi b)/Cod proc.penală impune inculpatului M D-M obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Constanţa şi să nu se apropie de părţile civile şi de martorul P. A şi de membrii de familie ai acestora, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. În baza art.215 alin.(3)/Cod proc.penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În baza art.227 alin.(1)/Cod proc.penală dispune punerea în libertate a inculpatului reţinut, măsură executorie. În baza art.275 alin.(3)/Cod proc.penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu“.

Cosmin Duca va fi condus azi pe ultimul drum. Funeraliile vor avea loc în localitatea natală, Luncavița, din județul Tulcea de la ora 13.00.

Reamintim că, la data de 28 octombrie a.c., ora 04.50, pe șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, in apropierea intersecției cu strada Pandurului, un autoturism înmatriculat în Constanța, condus de o persoană neidentificată, a accidentat mortal un pieton, in vârstă de 22 de ani, domiciliat pe raza județului Tulcea.
 
Potrivit IPJ Constanța, după producerea accidentului, autorul a părăsit locul faptei fara încuviințarea organelor de poliție.  

Politistii constănțeni efectueaza cercetari sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpa și părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
 
Conform unor surse acesta a susținut în fața anchetatorilor că se întorcea împreună cu soția sa care este însărcinată de la o petrecere și a crezut că a lovit un câine nu o persoană.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Militar de pe Fregata „Regele Ferdinand“, mort într-un accident rutier. Final de anchetă (video)

29 Dec 2018 5134

Detalii exclusive din anchetă Şoferul care l-a accidentat mortal pe militarul de pe Fregata „Regele Ferdinand“ s-a întors la locul faptei, după care a plecat (video)

06 Nov 2018 4461

Anunţ de ultim moment din sala de judecată Este vizat şoferul acuzat că l-ar fi accidentat mortal pe militarul de pe Fregata Regele Ferdinand

31 Oct 2018 3498

Azi se decide libertatea şoferului suspectat că l-ar fi accidentat mortal pe militarul de pe Fregata Regele Ferdinand

31 Oct 2018 1148

Jale la Luncaviţa. Fruntaşul de pe Fregata Regele Ferdinand accidentat mortal în Constanţa condus pe ultimul drum cu onoruri militare (galerie foto+video)

31 Oct 2018 8806

Militar mort într-un accident rutier în Constanţa. Procurorii cer arest la domiciliu pentru un tânăr din Tulcea (video)

31 Oct 2018 1773

Militarul decedat în accidentul de pe Șoseaua Mangaliei din Constanța va fi condus mâine pe ultimul drum. Zeci de mesaje de condoleanțe transmise (video)

29 Oct 2018 2741

Comandantul Fregatei "Regele Ferdinand" "Transmit condoleanțe tuturor membrilor familiei, și celor care l-au cunoscut, au pierdut un om drag, un camarad" (video)

28 Oct 2018 1684

UPDATE. Tânărul decedat în accidentul de pe Șoseaua Mangaliei din Constanța era militar pe Fregata Regele Ferdinand

28 Oct 2018 9404

Bulevardul Ferdinand Bărbat accidentat de şoferul unui microbuz de călători, pe trecerea de pietoni

15 May 2015 1258

UPDATE 2. Din nou, microbuz plin cu pasageri implicat! Accident rutier în zona Casei de Cultură din Constanţa

11 Mar 2015 1732

UPDATE 2. Accident stupid în Constanţa Şofer băut la volan, lovit de maşina unui taximetrist care nu a acordat prioritate

25 Feb 2015 1400

Accidente în serie, petrecute, ieri, pe şoselele din Constanţa

12 Feb 2015 875

Accident rutier în centrul Constanţei Femeie rănită de o şoferiţă neatentă

25 Jul 2014 1210

Tânără lovită pe trecerea de pietoni la Constanţa

27 Jun 2014 1364