Executorul judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, trimis în judecată! Explicațiile procurorilor (RECHIZITORIU)

 
 
  • Conform procurorilor, „prin fapta comisă, executorul judecătoresc SA a cauzat persoanelor vătămate atât o pagubă materială, reprezentată de diferența de preț a imobilului executat silit, între valoareaestimată și cea adjudecată, cât și o vătămare morală generată de întreaga procedură execuțională care s-a finalizat cu pierderea locuinței de domiciliu a debitorilor“.
 
Procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus trimiterea în judecată a executorului judecătoresc Adrian Șelaru, din Tulcea, pentru abuz în serviciu
 
Curtea de Apel Constanța (instanță investită cu soluționarea cauzei) a constatat neregularitatea rechizitoriului întocmit și a dispus ca, în termen de 5 zile de la comunicarea încheierii motivate, procurorul să remedieze neregularităţile actului de sesizare a instanței şi să comunice judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată a inculpatului ori solicită restituirea cauzei.
 
Recent, procurorii au remediat neregularităţile actului de sesizare a instanței şi au comunicat judecătorului de cameră preliminară că menţin dispoziţia de trimitere în judecată a executorului judecătoresc.
 
Ca atare, Curtea de Apel Constanța a stabilit un nou termen în dosar pentru data de 01 martie 2022.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, părțile dosarului sunt: Şelaru Adrian – inculpat și Mariana Zaharencu și Aurel Zaharencu - părți civile. 
 
În actul de sesizare a instanței (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente) se arată, pe scurt, „în perioada noiembrie 2015- iunie 2018, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a efectuat defectuos, cu încălcarea dispozițiilor Codului Civil privind discuțiunea bunurilor ipotecate - art. 2478 C.civ., precum și ale Codului de procedură civilă privind urmărirea bunurilor ipotecate – art. 817 C.pr.civ. și vânzarea la licitație publică – art. 829 C.pr.civ. și urm., multiple acte de executare în cadrul dosarului de executare silită nr. 55/2015 deschis la BEJ SAîn baza cererii creditorilor CMD și CI formulate împotriva debitorilor ZA și ZM, întemeiată pe titlul executoriu reprezentat de contractul de împrumut cu ipotecă imobiliară autentificat sub nr. 104/21.01.2014 la BNP EF“.
 
„Astfel, deși titlul executoriu prevedea împrumutarea soților ZA și ZM cu suma de 3500 euro de către numiții CMD și CI, sumă ce trebuia a fi restituită integral la data de 01.10.2014 și pentru rambursarea căreia s-a garantat prin constituirea unei ipoteci imobiliare de rang I asupra suprafeței de 1382 mp teren arabil, situat în intravilanul localității Tudor Vladimirescu, județ Tulcea, cu nr. cadastral (...), înscris în Cartea Funciară nr.(...) Tulcea, executorul judecătoresc a procedat la urmărirea silită a unui alt imobil neipotecat, aparținând debitorilor, respectiv proprietatea imobiliară - C1 locuință cu regim de înălțime D+P+2E+Mansardă și teren aferent în suprafață de 349 mp, situat în mun. Tulcea, jud. Tulcea, evaluat la o valoare de piață la cuantumul de 104.761 euro, imobil care, în cele din urmă, a fost vândut prin licitație publică în data de 07.07.2017, fiind adjudecat la prețul de 142.000 lei de către numitul DIE“, se mai arată în actul de sesizare a instanței.
 

„Prin fapta comisă, executorul judecătoresc SA a cauzat persoanelor vătămate ZA și ZM atât o pagubă materială, reprezentată de diferența de preț a imobilului executat silit, între valoareaestimată și cea adjudecată, cât și o vătămare morală generată de întreaga procedură execuțională care s-a finalizat cu pierderea locuinței de domiciliu a debitorilor“, conform rechizitoriului.
 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.

 
Dosarul se află în atenția completului prezidat de magistratul Ciprian Coadă, judecător în cadrul Curții de Apel Constanța. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Executorul judecătoresc Adrian Şelaru, din Tulcea, trimis în judecată la Constanța. Ieri s-a constatat neregularitatea rechizitoriului
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Executorul judecătoresc Catrinoiu Matei Cosmin, trimis în judecată de DNA!

02 Apr 2024 669

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3010

Nordis Management SRL, la un pas să rămână fără un apartament din complexul situat în Mamaia Sat, județul Constanța (DOCUMENT)

06 Feb 2024 1142

Publicație de vânzare BEJ Bogdan Ionică – imobil situat in loc. Lumina

18 Jan 2024 696

Când are loc Congresul Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești! Anunțul președintelui UNEJ

31 Dec 2023 720

BEJ Oană Silviu scoate la vânzare prin licitație imobil - teren intravilan și casa, situat în Sarichioi, județul Tulcea

09 Nov 2023 656

BEJ Oană Silviu scoate la vanzare prin licitație publică imobil - teren extravilan, situat în Castelu, județul Constanța

09 Nov 2023 763

Știri justiția Constanța Executorii judecătorești s-au reunit la Constanța (FOTO)

09 Oct 2023 976

Executor Judecatoresc VASILE NICOLETA

16 Jun 2023 1536

Executor Judecatoresc VASILE DUMITRU GABRIEL

16 Jun 2023 1247

Birou Executor Judecătoresc LAZĂR TEODORA

16 Jun 2023 1335

Executor JudecătorescDUMBRAVĂ IULIANA

16 Jun 2023 914

Examen de definitivat pentru executorii judecătorești stagiari. Niciun post vacant la Constanța!

05 Jun 2023 1312

Publicație de vânzare Executor judecătoresc Spineanu Marius – Eleodor - imobil situat în Constanța, strada Crasna

02 Aug 2022 1239

Oficial Executor judecătoresc, trimis în judecată de DNA

30 Jun 2022 1805