Explozie puternică într-un bloc din Constanța! Judecătorii au încetat procesul penal (GALERIE FOTO+VIDEO)

 
 
 
  • În fapt, la data de 11 februarie 2019, în jurul orei 12:25, lucrătorii Secției 4 Poliție Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că la un imobil situat în mun. Constanța, s-a produs o deflagrație.
  • Echipajul de poliție deplasat la fața locului a identificat persoana vătămată, care a declarat verbal că la apartamentul său, a venit un angajat al unei societăți comerciale, pentru a monta o butelie tip aragaz. În timpul montajului s-a produs o deflagrație în urmă căreia persoana vătămată, mama acestuia, dar și angajatul firmei au suferit vătămări corporale.
  • Totodată s-a stabilit că în urma deflagrației au fost produse pagube materiale la apartamentul sus-menționat, dar și la unele apartamente învecinate.
 
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța s-au pronunțat în dosarul penal deschis după explozia unei butelii, aproape de jumătatea lunii februarie 2019, într-un bloc situat pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiul Constanța! Procurorii spun că vinovat de producerea exploziei se face un tânăr, angajat al unei societăți comerciale specizalizate în livrarea buteliilor pentru aragaz.
 
Acesta ar fi minimizat riscul de accidentare, efectuând operațiuni de aerisire a buteliei în spații închise și a verificat etanșeitatea cu chibrit aprins.
 
Vineri, 3 februarie 2023, Judecătoria Constanța a încetat procesul penal!

Decizia nu este una definitivă!
 
Oficial:
 

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (6) C.proc.pen. rap. la art. 16 alin. (1) lit. f) C.proc.pen., dispune încetarea procesului penal faţă de inculpatul (....), sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de distrugerea din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Ia act că persoanele vătămate și Asociaţia de proprietari au renunțat la pretențiile civile formulate în cauză. Admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă (...) şi obligă inculpatul la plata către partea civilă a sumei de 2.000 lei cu titlu de daune materiale. Ia act că persoanele vătămate (...) nu s-au constituit părţi civile în procesul penal.

 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria.
 

În fapt, la data de 11 februarie 2019, în jurul orei 12:25, lucrătorii Secției 4 Poliție Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că la un imobil situat în mun. Constanța, s-a produs o deflagrație.
 
 Echipajul de poliție deplasat la fața locului a identificat persoana vătămată, care a declarat verbal că la apartamentul său, a venit un angajat al unei societăți comerciale, pentru a monta o butelie tip aragaz.

 
În timpul montajului s-a produs o deflagrație în urmă căreia persoana vătămată, mama acestuia, dar și angajatul firmei au suferit vătămări corporale.
 
Totodată s-a stabilit că în urma deflagrației au fost produse pagube materiale la apartamentul sus-menționat, dar și la unele apartamente învecinate.
 
Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului s-a constatat că la apartament ușa de acces era dislocată, fiind găsită pe casa scării.
 
Pe hol se aflau mai multe bunuri ce prezentau urme de distrugere, geamurile de la bucătăria și balconul apartamentului erau distruse în totalitate, ușa și geamul de la grupul sanitar erau de asemenea complet distruse, ușile de la sufragerie și balcon dislocate, ușile de acces către dormitor distruse în totalitate.
 
Cu ocazia examinării aragazului s-a constatat că butonul din partea stângă se afla în poziția deschis, iar pe pardoseală au fost găsite două brichete speciale pentru aprins aragazul.
 
S-a constat de asemenea că la parterul blocului, ap. 1, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 2 ușa de acces prezenta urme de distrugere, iar geamul ferestrei de la bucătărie era distrus, la ap. 3 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 4 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la etajul 1, ap. 5, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap.6 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap.7, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la etajul 2, ap. 10, ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 11 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la ap. 12 ușa de acces prezenta urme de distrugere, la etajul 3, ap. 13, ușa de acces prezenta urme de distrugere, iar la etajul 4, ap. 17, ușa de acces prezenta urme de distrugere, și la ap. 19 ușa de acces prezenta urme de distrugere.
 
De asemenea, au fost identificate distrugeri și la geamurile ferestrelor de pe casa scării, constatându-se că acestea sunt distruse în proporție de 80%, iar la autoturismul ce se afla parcat în spatele blocului s-a constat că luneta este spartă.
 
Din procesul verbal de cercetare, a rezultat că, răspunzător de producerea accidentului se face inculpatul, angajat al societății, deoarece a minimizat riscul de accidentare, efectuând operațiuni de aerisire a buteliei în spații închise și a verificat etanșeitatea cu chibrit aprins.
 
În cadrul cercetărilor a reieșit că inculpatul nu a respectat măsurile legale de securitate și sănătate în muncă, deși fusesese instruit în mod corespunzător de către angajator în acest sens
 
Cu ocazia audierii persoanei vătămate, aceasta a declarat că la data de 11.02.2019 a sunat la o societate comercială, pentru a comanda o butelie.
 
În urma apelului, la locuința sa a venit un tânăr angajat al societății, care i-a adus o butelie.
 
I-a solicitat acestuia să efectueze și montajul, iar tânărul a făcut acest lucru, după care a început să verifice dacă butelia are scăpări de gaze, folosind un chibrit aprins. Persoana vătămată a declarat că i-a spus tânărului că nu este normal să facă verificarea cu flacără deschisă, solicitându-i să folosească săpunul lichid pe care i l-a dat.
 
Angajatul i-a spus că flacăra aragazului nu se aprinde și că trebuie să facă o aerisire la butelie, ce are o peliculă de gaz.
 
Persoana vătămată a deschis geamul de la bucătărie și a plecat în sufragerie. La scurt timp a vrut să revină în bucătărie, însă a văzut deodată o perdea albă ca de fum, iar părul și hainele i-au loc foc.
 
S-au stins însă repede, iar ușa de la intrare a sărit din balamale. Persoana vătămată declarat că nu își mai amintește ce s-a întâmplat ulterior, trezindu-se mai târziu, la spital.
 
Cu ocazia audierii, în calitate de suspect din data de 02.07.2021, în prezența apărătorului ales, inculpatul s-a prevalat de dreptul la tăcere.
 
De asemenea, în cadrul audierii în calitate de inculpat din data de 21 decembrie 2021, inculpatul a declarat că nu se consideră vinovat pentru faptele comise, întrucât el nu fusese instruit de către angajator cu privire la respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă, arestul la domiciliu, controlul judiciar sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Doliu la pompieri!


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mașină în flăcări, pe A4, spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 1388

UPDATE Intervenție de urgență pe strada IG Duca din municipiul Constanța! Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 2030

UPDATE. Surse Ambarcațiunea găsită pe mare în zona Tuzla, detonată în Poligonul Capu Midia! Bubuitură puternică auzită în municipiul Constanța! (VIDEO)

05 Apr 2024 4319

Oficial de la ISU Dobrogea despre explozia de la Rafinăria Petromidia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 1064

LIVE VIDEO+TEXT Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari! Planul Roșu de Intervenție, activat (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 19921

Fotoreportaj Constanța Primăvara - anotimpul în care natura prinde culoare (GALERIE FOTO)

08 Mar 2024 521

UPDATE Explozie în zona Academiei ”Gheorghe Hagi” din Ovidiu, județul Constanța

29 Feb 2024 6589

UPDATE Explozie într-un apartament de pe strada BP Hașdeu din Constanța. O femeie, rănită (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Feb 2024 3387

Explozie în Cobadin, județul Constanța. Victima, o femeie de 44 ani

07 Feb 2024 1685

Explozie suprinsă la hala din Constanța. Imagini de impact! (VIDEO)

09 Jan 2024 5258

Știri Constanța Explozie de butelie în Runcu! O victimă de 74 de ani a suferit arsuri

06 Dec 2023 1182

UPDATE Explozie într-un bloc din Medgidia! Intervin mai multe echipaje de pompieri

20 Nov 2023 1207

ISU Constanța O centrală electrică a explodat, în Corbu

18 Nov 2023 2129

ISU Constanța Balcon în pericol să cadă!

18 Nov 2023 1789

Știri Constanța azi Explozie într-un apartament din Constanța! (FOTO+VIDEO)

15 Nov 2023 2815