Justitie

„Fapta nu există“ Cinci persoane trimise în judecată de procurorii DNA Constanţa, achitate definitiv

Verdict final în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane şi care, în primă instanţă, au fost achitate. Este vorba despre cauza în care Laura Spaiu, consilier cu grad profesional superior la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii, a fost acuzată de luare de mită, iar Ştefania Claudia Tănase, farmacist-diriginte şi reprezentant al unei societăţi comerciale, a fost suspectată de dare de mită.
 
Asta în timp ce Nicoleta Silvia Cota Pascu - administrator al unei societăţi comerciale, Cosmin Tănase - ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, şi Zâna Dobrin - consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale - Compartimentul autorizare şi monitorizare unităţi farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătăţii au fost acuzaţi de dare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 27 august 2015, inculpata Tănase Ştefania Claudia a remis, cu titlu de mită, inculpatei Spaiu Laura, consilier cu grad profesional superior cu atribuţii de control la Direcţia Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, bijuterii în valoare de 1.500 de lei, cu prilejul exercitării de către aceasta din urmă a atribuţiunilor de serviciu, ce constau în efectuarea inspecţiei unui punct de lucru al firmei, cu destinaţia «farmacie», procedură prealabilă necesară avizării deschiderii unor noi puncte de lucru farmaceutice. Inculpata Tănase Ştefania Claudia a beneficiat de sprijinul inculpatei Dobrin Zâna şi al inculpatului Tănase Cosmin, care, împreună, au convenit asupra necesităţii remiterii mitei şi a valorii aproximative a acesteia, precum şi de sprijinul inculpatei Cota Pascu Nicoleta Silvia, care i-a procurat bijuteriile respective, cunoscând scopul remiterii lor“.
 
Cei cinci au fost trimişi în judecată în decembrie 2015. Pe data de 4 aprilie, Tribunalul Constanţa a dispus achitarea inculpaţilor. Magistraţii au ajuns la concluzia că nu există probe din care să reiasă că inculpaţii ar fi săvârşit infracţiunile necesare.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a dispus achitarea inculpaţilor pe motiv că „fapta nu există“. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi consilieri superiori din Direcţia Politica Medicamentului trimişi în judecată de către DNA Constanţa, achitaţi. Apelul dosarului a fost amânat

28 Sep 2017 1404

Toţi inculpaţii dintr-o cauză a DNA, achitaţi de Tribunalul Constanţa. Curtea de Apel redeschide dosarul

26 May 2017 1658

Cinci persoane trimise în judecată de DNA Constanţa, achitate. Procurorii Anticorupţie, nemulţumiţi

18 Apr 2017 2138

Decizie importantă a Tribunalului Constanţa Toţi inculpaţii dintr-un dosar al DNA au fost achitaţi

05 Apr 2017 2113

Începe judecata faţă de Cosmin Tănase, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Constanţa, şi faţă de alte persoane (rechizitoriu)

10 Mar 2016 1713

Veste proastă pentru DNA Constanţa într-un dosar cu „greutate“. Vizaţi, angajaţi ai Ministerului Sănătăţii (rechizitoriu)

11 Feb 2016 1727

Cosmin Tănase, trimis în judecată de DNA alături de soţia sa Variante de mită - „O brăţărică bengoasă“ sau un „pandant cu perle“

14 Dec 2015 2692

Cosmin Tănase, ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Constanţa, trimis în judecată de DNA alături de alte persoane (documente)

10 Dec 2015 2851

UPDATE 4 O farmacistă și un ofițer din cadrul IPJ Constanța trimiși în judecată de procurorii DNA pentru dare de mită (documente)

09 Dec 2015 1835