Farul Constanța Ianis Zicu, la prima victorie ca antrenor contra unei echipe de Liga 1

  • FC Farul a învins Academica Clinceni în 16-imile de finală ale Cupei României.
  • Aflată pe locul 5 în prima ligă, Academica venea după patru victorii consecutive în campionat, iar în ultimele nouă partide primise gol doar de la FCSB.
  • Oaspeții au avut în teren mai mulți jucători cu numeroase prezențe în echipa națională aa României și în cupele europene.
 
 
Divizionara secundă FC Farul Constanța a eliminat din Cupa României o echipă în formă a Ligii 1, Academica Clinceni, iar formația de pe litoral a atins din nou optimile competiției după o pauză de 14 ani.
 
FC Farul nu a mai disputat optime de finală în Cupa României din 8 noiembrie 2006. „Marinarii” s-au duelat atunci, la Galați, în primele 16 echipe, cu Poli Iași, ambele echipe jucând în prima ligă. Farul era pregătită de Basarab Panduru, iar echipa din Copou îl avea pe banca tehnică pe Ionuț Popa. Poli s-a impus cu 1-0 (Onofraș 67) și a acces în sferturi. Pentru calificarea în optimi, Farul (antrenor, Ion Marin) învinsese în 16-imi, la Săcele, cu 4-1 (D. Gheară 36, Guriță 69, 80, Farmache 3  R. Bunică 86 - din penalty), divizionara secundă Gloria Buzău.          
 

„Au dat peste cap toate calculele hârtiei”

 
Ianis Zicu este următorul antrenor, din 2006, care duce Farul în optimile Cupei.  „După 14 ani, echipa noastră s-a calificat din nou în optimile Cupei României, performanță reușită după ce a trecut de una dintre cele mai bune echipe din Liga 1 în acest moment. Alb-albaștrii au învins în șaisprezecimile competiției, pe teren propriu, scor 2-1, pe Academica Clinceni, formație aflată pe locul 5 în prima ligă. Oaspeții, care veneau după 4 victorii consecutive în campionat, iar în ultimele 9 partide primiseră gol doar de la FCSB, au avut în teren jucători cu numeroase prezențe în naționala României și cupele europene, printre care Florin Gardoș, Raul Rusescu, Cristian Tănase și Paul Pîrvulescu. Băieții noștri au făcut însă un joc excelent, au luptat senzațional pentru fiecare minge și au dat peste cap toate calculele hârtiei”, se arată pe site-ul oficial al FC Farul.
 

„De acolo, meciul a devenit puțin mai ușor pentru noi”

 
La finalul confruntării, principal FC Farul a remarcat determinarea cu care a evoluat elevii si și a subliniat că este mulțumit de jocul echipei.
 
„Sunt bucuros, pentru că băieții au jucat cu foarte mare determinare, au avut curaj. Și-au asumat riscuri în momentul în care au construit, iar lucrul acesta mă bucură foarte mult. Cred că nu s-a simțit nicio diferență din punct de vedere fizic între jucătorii noștri și cei de la Academica. Este normal ca ei să aibă mai multă siguranță și mai mare încredere pentru că sunt la un nivel superior, dar, per total, sunt mulțumit. Am avut și șansă, dar așa cum am spus de fiecare dată, când muncești, lucrurile bune se întâmplă. Am avut câteva situații în care am scăpat fără să primim gol. Am reușit să marcăm după un corner de-al lor, am dus foarte bine acel contraatac și de acolo meciul a devenit puțin mai ușor pentru noi”, a punctat Zicu, conform sursei citate.
 

Nu a putut face decât trei schimbări

 
Tânărul tehnican a subliniat că acederea Farului în optimile Cupei Românie este un lucru important pentru oraș și  pentru echipă.
„Eu cred că toți jucătorii care sunt în lotul Farului dau dovadă de caracter, muncesc, sunt respectați și putem să facem lucruri mult mai bune. Să ne ocupăm de campionat acum. Până la următorul meci din Cupă avem timp să ne pregătim, dar urmează o perioadă foarte încărcată pentru noi, cu trei meciuri în campionat. Suntem foarte puțini. Astăzi (n.r. sâmbătă) nu am putut să fac decât trei schimbări, erau toți jucătorii mei, mai aveam doi portari pe bancă. Dacă eram nevoit să fac a patra schimbare, aș fi băgat un portar”, a spus Ianis Zicu.
 

Toate momentele sunt speciale

 
Principalul trupei de la malul mării s-a aflat cu această ocazie la prima victorie din cariera de antrenor în fața unei formații din Liga 1. „Fiind un antrenor tânăr, toate momentele sunt speciale, sunt noi. Mă bucur că am reușit să câștigăm și sunt fericit pentru jucători și pentru suporteri”, a pnctat Ianis Zicu.

 

„Și după un eșec trebuie să ai același moral”

 
Echipa de pe litoral va avea un final de an aglomerat, urmând ca, în prima jumătate a lunii decembrie, să susțină trei meciuri de campionat. „Sunt două competiții diferite, dar moralul nostru trebuie să fie la fel. Le-am spus asta încă de când am venit la echipă. Și după un eșec trebuie să ai același moral. Dacă ești fotbalist profesionist și vrei să ai un nivel bun din punct de vedere moral, trebuie să nu-ți pierzi acest moral, de a te bucura de fotbal”, a mai spus Ianis Zicu.
 

Sursa foto: Facebook (FC Farul)

Citește și:

FC Farul Constanța a eliminat din Cupa României Academica Clinceni, echipă de Liga 1
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.