Felicitat de Laura Codruţa Kovesi S-a stabilit noul şef al anchetatorilor Antimafie din Constanţa

Consiliul Superior al Magistraturii a decis cine va fi noul şef delegat al procurorilor Antimafie, respectiv DIICOT Constanţa, până la ocuparea funcţiei prin numire. Acesta este procurorul Paul Ardeleanu, cel care deţine funcţia din 2016 şi al căruia mandat va expira în data de 14 decembrie. Până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, prin numire, conducerea Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT va fi asigurată tot de magistratul Paul Ardeleanu. În anul 2011, acesta a fost felicitat de procurorul general al României de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, pentru merite deosebite în activitatea desfăşurată în cadrul DIICOT Constanţa.
 
După expirarea mandatului actual al procurorului-şef, pe data de 14 decembrie, va intra în vigoare decizia privind delegarea sa pe aceeaşi funcţie. Delegarea este valabilă până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni.
 
Aşa cum precizam în ediţiile anterioare, magistratul Paul Ardeleanu a deţinut mandatul de procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din anul 2016, fiind numit pentru o perioadă de trei ani.
 
De asemenea, acesta a mai fost numit procuror şef al procurorilor Antimafie din Constanţa şi în anul 2006, tot pentru o perioadă de trei ani.
 

Mesajul Laurei Codruţa Kovesi

 
În ce priveşte evidenţierea sa de către fostul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi, aceasta a avut loc în anul 2011, cu ocazia Zilei Justiţiei. La momentul respectiv, şeful procurorilor din România declara: „În urma consultării cu procurorii din funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public, pentru merite deosebite în activitatea profesională desfăşurată în perioada 2010-iunie 2011, au fost evidenţiaţi procurori din cadrul tuturor unităţilor de parchet, cu ocazia ceremoniei dedicată Zilei Justiţiei“. Printre magistraţii menţionaţi în mesajul procurorului general se număra şi procurorul constănţean Paul Ardeleanu. Ca o paranteză, alături de procurorul Ardeleanu, la momentul respectiv au mai fost felicitaţi următorii magistraţi constănţeni: Andrei Bodean, atunci procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa, delegat la Parchetul Tribunalului Constanţa, Camelia Mădălina Hira, ce fusese delegată prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa, Mihaela Elena Mergeane, atunci prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa, Teodora Petrescu, atunci din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, dar şi Zarafina Puiu, ce era atunci tot la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.
 
De altfel, trebuie menţionat faptul că actualul şef al DIICOT Constanţa este cel care a instrumentat cazul asasinărilor la comandă din Constanţa, în care Valentin Șlepac a fost deferit instanţei, alături de regizorul Sergiu Băhăian. La relativ scurtă vreme după ce a fost arestat, Valentin Șlepac a murit. Acesta suferea de o boală incurabilă. La rândul său acuzat în acelaşi caz de omoruri în serie, Adrian Grigoraş, mâna dreaptă a lui Șlepac, a decedat şi el în arest, la circa un an de la moartea lui Valentin Șlepac.
 
Citeşte şi:
 
Exclusiv
Procurorii Antimafie din Constanţa au un nou şef! S-a ocupat de dosarul constănţenilor ucişi la comandă

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tulcea. Actele sexuale înregistrate și distribuite pe o rețea de socializare. Anunțul procurorilor

19 Apr 2021 632

Ofițerii BCCO Constanța efectuează mai multe percheziții în Măcin, județul Tulcea

19 Apr 2021 3443

Final de anchetă într-un dosar al DIICOT Constanța. Trei tineri, trimiși în judecată

17 Apr 2021 858

Mandate de arestare anulate la Constanța într-unul dintre cele mai mari dosare de trafic de droguri din România

14 Apr 2021 1573

Lista completă! Peste 50 de constănțeni au fost trimiși în judecată, în operațiunea „Omaha“

12 Apr 2021 1424

Percheziții la Năvodari, într-un dosar de trafic de droguri! Prima condamnare

05 Apr 2021 609

Percheziții în Constanța! Video Un tânăr arestat preventiv. Alți doi arestați la domiciliu. Date din ancheta DIICOT

27 Mar 2021 923

Flagrant delict, urmat de percheziții, într-un dosar de trafic de droguri de risc

26 Mar 2021 869

Percheziții în Constanța. Ce au găsit procurorii DIICOT. Trei tineri au fost reținuți

25 Mar 2021 731

13 persoane reținute Cei doi polițiști din Constanța, cercetați de DIICOT, plasați sub control judiciar. Date din anchetă

12 Mar 2021 3186

Mega-dosar la DIICOT Procurorii vorbesc de zeci de milioane de euro. Din grupul infracțional ar face parte vameși și un comisar-șef din BCCO Constanța

11 Mar 2021 2790

Cale extraordinară de atac în cazul falsului procuror din Constanța, condamnat definitiv

08 Mar 2021 709

Flagrant! Trei constănțeni arestați la cererea procurorilor DIICOT (video)

25 Feb 2021 1176

40 de constănțeni menținuți în arest preventiv! Decizia nu este definitivă

25 Feb 2021 940

Lista inculpaţiilor și când se vor pronunța judecătorii Radiografia unui dosar cu prejudiciu de 180 de milioane de euro, la Tribunalul Constanţa

22 Feb 2021 1585