Justitie

Felicitat de Laura Codruţa Kovesi S-a stabilit noul şef al anchetatorilor Antimafie din Constanţa

Consiliul Superior al Magistraturii a decis cine va fi noul şef delegat al procurorilor Antimafie, respectiv DIICOT Constanţa, până la ocuparea funcţiei prin numire. Acesta este procurorul Paul Ardeleanu, cel care deţine funcţia din 2016 şi al căruia mandat va expira în data de 14 decembrie. Până la ocuparea funcţiei în condiţiile legii, prin numire, conducerea Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT va fi asigurată tot de magistratul Paul Ardeleanu. În anul 2011, acesta a fost felicitat de procurorul general al României de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, pentru merite deosebite în activitatea desfăşurată în cadrul DIICOT Constanţa.
 
După expirarea mandatului actual al procurorului-şef, pe data de 14 decembrie, va intra în vigoare decizia privind delegarea sa pe aceeaşi funcţie. Delegarea este valabilă până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii, dar nu mai mult de şase luni.
 
Aşa cum precizam în ediţiile anterioare, magistratul Paul Ardeleanu a deţinut mandatul de procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din anul 2016, fiind numit pentru o perioadă de trei ani.
 
De asemenea, acesta a mai fost numit procuror şef al procurorilor Antimafie din Constanţa şi în anul 2006, tot pentru o perioadă de trei ani.
 

Mesajul Laurei Codruţa Kovesi

 
În ce priveşte evidenţierea sa de către fostul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi, aceasta a avut loc în anul 2011, cu ocazia Zilei Justiţiei. La momentul respectiv, şeful procurorilor din România declara: „În urma consultării cu procurorii din funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public, pentru merite deosebite în activitatea profesională desfăşurată în perioada 2010-iunie 2011, au fost evidenţiaţi procurori din cadrul tuturor unităţilor de parchet, cu ocazia ceremoniei dedicată Zilei Justiţiei“. Printre magistraţii menţionaţi în mesajul procurorului general se număra şi procurorul constănţean Paul Ardeleanu. Ca o paranteză, alături de procurorul Ardeleanu, la momentul respectiv au mai fost felicitaţi următorii magistraţi constănţeni: Andrei Bodean, atunci procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa, delegat la Parchetul Tribunalului Constanţa, Camelia Mădălina Hira, ce fusese delegată prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa, Mihaela Elena Mergeane, atunci prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa, Teodora Petrescu, atunci din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, dar şi Zarafina Puiu, ce era atunci tot la Parchetul Curţii de Apel Constanţa.
 
De altfel, trebuie menţionat faptul că actualul şef al DIICOT Constanţa este cel care a instrumentat cazul asasinărilor la comandă din Constanţa, în care Valentin Șlepac a fost deferit instanţei, alături de regizorul Sergiu Băhăian. La relativ scurtă vreme după ce a fost arestat, Valentin Șlepac a murit. Acesta suferea de o boală incurabilă. La rândul său acuzat în acelaşi caz de omoruri în serie, Adrian Grigoraş, mâna dreaptă a lui Șlepac, a decedat şi el în arest, la circa un an de la moartea lui Valentin Șlepac.
 
Citeşte şi:
 
Exclusiv
Procurorii Antimafie din Constanţa au un nou şef! S-a ocupat de dosarul constănţenilor ucişi la comandă

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surpriză la percheziție! Ce au găsit procurorii DIICOT Constanța în telefonul unui tânăr acuzat de trafic de droguri

23 Sep 2020 614

Trafic de droguri de risc și mare risc la Constanța. Final de anchetă și acuzații oficiale

07 Sep 2020 553

Curtea de Apel Constanța, decizie definitivă în cazul drogurilor din Piața Chiliei

05 Sep 2020 395

UPDATE - S-a emis mandat de arestare Încătușat de polițiștii constănțeni, pentru pronografie infantilă. Ancheta, coordonată de DIICOT Constanța

03 Sep 2020 627

Piața neagră a țigărilor, serios afectată după o acțiune în Portul Constanța Sud Agigea. Ce au obținut ieri în instanță procurorii Antimafia

02 Sep 2020 472

Cea mai mare captură de pastile de captagon și hașiș din istoria DIICOT și a Poliției Române. Descoperirea, în Portul Constanța (galerie foto + video)

01 Sep 2020 1614

Droguri aduse din China 15 persoane din Piața Chiliei cercetate de procurorii DIICOT. Câte sunt în arest

25 Aug 2020 1127

Acuzații oficiale Procurorii DIICOT au obținut în instanță ca mai multe persoane din Piața Chiliei să rămână în arest

08 Aug 2020 1157

Un tânăr din Constanța, arestat preventiv pentru trafic de droguri. Iată decizia Tribunalului

01 Aug 2020 929

Polițiștii și procurorii constănțeni au intervenit astăzi pentru reținerea unor persoane într-un dosar de proxenetism

31 Jul 2020 742

Constănțean încătușat pentru comerț cu produse psihoactive (galerie foto)

31 Jul 2020 467

„Procuror șef birou“, încătușat de DNA Constanța. Ce acuzații i se aduc

31 Jul 2020 873

13 percheziții în Medgidia, Mircea Vodă, Cuza Vodă și Deleni. Opt persoane în arest. Iată acuzațiile

31 Jul 2020 711

Polițiștii din dosarul „Cocaina de la Marea Neagră“ rămân sub control judiciar

29 Jul 2020 737

Percheziții și la Constanța Oficial! Opt arestări în cazul obținerii ilegale de permise de conducere româneşti

11 Jul 2020 1321