Femeia graţiată în 2014 de Traian Băsescu, din nou în atenția magistraților din Constanța

  • În decembrie 2017, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea, în primă instanţă, a mai multor persoane suspectate că acţionau prin „metoda pomana“.
  • Femeia graţiată în 2014 a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare.
Femeia graţiată din motive umanitare, în 2014, de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, contestă pedeapsa de cinci ani primită într-un dosar penal aflat pe rolul instanțelor din Constanța.

Acțiunea femeii (G.M.) a fost trimisă spre soluționare Curții de Apel Constanța, instanță care ieri, 23 februarie 2021, a respins ca nefondată contestaţia formulată de contestatoarea – condamnată Mocanu Garofiţa împotriva sentinţei pronunţată de Tribunalul Constanţa.

Decizia de ieri a Curții de Apel Constanța este definitivă.

Amintim că, în decembrie 2017, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea, în primă instanţă, a mai multor persoane suspectate că acţionau prin „metoda pomana“. Femeia graţiată în 2014 a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare.

Conform magistraţilor, unii dintre ei aveau rolul de a aborda victimele infracţiunilor, de cele mai multe ori persoane vârstnice, trecute de 80 de ani, şi, sub diferite pretexte, respectiv oferirea de alimente cu titlu de pomană în memoria unei persoane decedate sau achiziţionarea de electrocasnice vechi ori de sticle şi borcane, le-au câştigat acestora încrederea şi au pătruns în locuinţele mai multor persoane vătămate domiciliate în zece judeţe ale ţării, respectiv judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vâlcea, Olt, Călăraşi, Argeş şi Prahova, precum şi în municipiul Bucureşti, de unde au încercat să sustragă sau au sustras bijuterii din aur, bunuri de valoare şi sume importante.

Printre condamnaţi se află şi femeia graţiată în 2014 de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, din motive umanitare.


Citește și

Exclusiv!
Femeia grațiată în 2014 de Traian Băsescu, condamnată la Constanţa 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.