Femeie înjunghiată la Movilița. Începe judecata

 
Tribunalul Constanța a decis azi începerea cercetărilor specifice în dosarul în care  un bărbat, de aproximativ 50 de ani, din localitatea Movilița, judeţul Constanța, este bănuit de săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în forma unei tentative la omor.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Oficial
 
„Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.102/P/2021 din data de 23.02.2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa privind pe inculpatul Harsacai Erdal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor sub forma violenței în familie, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Harsacai Erdal sub aspectul săvârşirii infracţiunii faţă de care s-a dispus trimiterea acestuia în judecată, aşa cum a fost expusă anterior. Înaintează prezentul dosar instanţei de judecată-Complet F5, în vederea începerii judecăţii. Cu contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunaţtă în camera de consiliu, azi 29 martie 2021“.
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 03 februarie 2021, în jurul orei 11:30, în timp ce se aflau în locuinţa comuă din localitatea Movilița, judeţul Constanța, în urma unui conflict spontan, generat de discuţiile conjugale referitoare la cardul de pensii, inculpatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a înjunghiat-o cu un cuțit pe soția sa, H.A., în zona toracelui lateral stâng și i-a provocat leziuni grave, vindecabile în circa 30 de zile de îngriji medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie, prin hemotorax și hemoperitoneu.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.