Filaj pentru un tânăr din Germania Ofiţerii Serviciului Antidrog din Constanţa, acţiune secretă în Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti


Un tânăr de 35 de ani, din Germania, a fost condamnat ieri de Curtea de Apel Constanţa la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.  
 
Cel în cauză a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, prin rechizitoriul nr. 251/D/P/2019.
 
Urmărirea penală a debutat cu sesizarea din oficiu, ofiţerii Serviciului Antidrog din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa ştiind că tânărul din Germania ar urmări să aducă în România droguri de risc şi de mare risc, destinate a fi puse în vânzare pe durata unui festival de muzică, organizat în staţiunea Mamaia.
 
Ulterior cercetărilor specifice, ofiţerii BCCO Constanţa au reuşit identificarea traficantului, acesta urmând să ajungă în România pe aproape de finele lunii aprilie, la bordul unei curse aeriene (Frankfurt - Otopeni/Bucureşti), aterizare pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti.
 
Ofiţerii Serviciului Antidrog din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa aveau indicii cum că inculpatul va aduce cu sine din Germania droguri, în perspectiva prinderii sale în flagrant pe aeroport a fost constituită o echipă formată din trei lucrători ai Serviciului Antidrog.
 
Acestora li s-a alăturat un agent din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti.
 
Apoi, poliţiştii au efectuat o supraveghere operativă în incinta Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti, cu scopul de a-l prinde pe inculpat. De pe bandă, inculpatul a ridicat un troller, după care s-a îndreptat în zona publică „Sosiri Internaţionale”, unde echipa operativă l-a şi abordat.
 
Inculpatul a fost întrebat dacă deţine în bagajul de cală droguri sau alte substanţe interzise, răspunsul acestuia fiind afirmativ, extrăgând singur marfa din interiorul trollerului. Inculpatul a recunoscut fără rezerve acuzaţiile.

 
Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de cinci ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc.
 

Decizia Tribunalului Constanţa a fost menţinută şi de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.
 
Citeşte şi: 
 
UPDATE Fostul şef al DIPI, Gelu Oltean, arestat preventiv pentru trafic de droguri

UPDATE Premieră pentru Constanţa. Cantitate uriaşă de droguri, distruse de Poliţia Română în Lumina (galerie foto + video)

O ceartă dintre doi îndrăgostiţi din Constanţa s-a sfârşit cu un dosar la DIICOT şi cu o condamnare

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni preventive ale polițiștilor, în unități școlare din județul Constanța

10 Feb 2024 512

Poliția Română, postare acidă pe Facebook, după experimentul din Portul Constanța ”Vă prezentăm o fotografie cu un cozonac ce ar fi putut fi făcut de liderul Sindicatului Europol”

23 Dec 2023 958

Activități antidrog derulate de CPECA Constanța, în cadrul proiectului local de prevenire „Dependeți de Libertate 2023-2024”, ediția a IV-a (FOTO)

10 Nov 2023 755

Aproape 200 de kilograme de heroină introdusă în România, prin Portul Constanța! Oficial de la DIICOT (FOTO+VIDEO)

09 Oct 2023 1065

Percheziții DIICOT Arestare la Tribunalul Constanța!

21 Sep 2023 1366

Vizată și mama lui Vlad Pascu Operaţiunea Hidra. Percheziţii vizând adolescenţi din familii cu posibilităţi materiale, care au în vândut droguri în Capitală şi pe litoral(VIDEO)

14 Sep 2023 790

Acțiune a polițiștilor pe DJ 226 și DN 2A în județul Constanța (GALERIE FOTO)

13 Sep 2023 817

Percheziții în Constanța și Năvodari Descoperită o cultură de cannabis! A fost ridicată o cantitate însemnată de droguri (FOTO)

02 Sep 2023 1413

Prins în flagrant în Constanța Bărbat bănuit de trafic de droguri și conducere sub influența substanțelor, capturat de polițiști

02 Sep 2023 1144

Activități preventive defășurate de polițiștii din Constanța

17 Aug 2023 785

Știri Constanța Autoritățile desfășoară activități de prevenire a infracțiunilor în stațiunile de pe litoral

13 Aug 2023 914

Ce activități preventive au defășurat polițiștii din Constanța

10 Aug 2023 947

IPJ Constanța Activități de informare publică privind Legea Anastasia

09 Aug 2023 883

Știri Constanța azi Activități de prevenire a consumului de droguri și a faptelor comise cu violență desfășurate de polițiștii (FOTO)

03 Aug 2023 945

Agenția Națională Antidrog, activitate de prevenrie a substanțelor interzise la Caravana de Taekwondo de la Eforie Sud!

31 Jul 2023 723