Final de anchetă în cazul perchezițiilor din Constanța, în fosta cafenea a Simonei Halep. Dosarul, trimis în instanță!C

  • Decizia a luată de instanța penală în dosarul 10030/302/2022/a1.3, hotărârea putând fi contestată la instanța superioară.
  • Amintim, printre perchezițiile efectuate în dosar, în faza de urmărire penală, s-au număratși cele din fosta cafenea a Simonei Halep, din Constanța, transformată în magaxin de haine de lux.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au trimis în instanță dosarul în care au fost efectuate zeci de percheziții în țară, inclusiv în Constanța.
 
În cele din urmă, anchetatorii au sesizat instanța cu privire la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, fiind trimis în judecată Bogdan Anghel, suspectul față de care se luase inițial măsura arestării preventive, la cererea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.
 
În prezent, față de acesta instanța a luat măsura preventivă a arestului la domiciliu, măsura fiind menținută în cursul săptămânii trecute de Secția Penală a Judecătoriei Sectorului 5.
 
Decizia a luată de instanța penală în dosarul 10030/302/2022/a1.3, hotărârea putând fi contestată la instanța superioară.
 
Amintim, în acest dosar, au fost efectuate mai multe percheziții în toată țara, inclusiv în Constanța, în operațiuni fiind implicați zeci de oameni ai legii.
 
Ce au spus procurorii
 
În comunicatul remis ZIUA de Constanța la momentul mediatizării perchezițiilor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au arătat următoarele:
 
„Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat următoarea situație de fapt:
 

În perioada 10.08.2020 orele 17:20 - 11.08.2020, în jurul orelor 11:00, un inculpat a lipsit-o de libertate în mod ilegal pe persoana vătămată O. R.-I. iar, fără consimțământul acesteia și prin exercitarea de amenințări și acte de violență a întreținut cu aceasta raporturi sexuale normale și orale și a agresat-o fizic, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare mai multe zile de îngrijiri medicale“.
 
De asemenea, anchetatorii vorbeau despre faptul că mai multe persoane ar fi comercializat obiecte de vestimentație purtând mărci identice cu mărci înregistate pentru produse identice aparținând unor brand-uri celebre.

 
Potrivit informațiilor puse la dispoziție de autorități, în data de 6 aprilie 2022, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, peste 300 de polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratelor Județene de Poliție Constanța și Hunedoara, cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Combatere a Crimei organizate, au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară în București și județele Hunedoara, Dolj, Timiș și Constanța, precum și mai multe mandate de aducere.
 
Amintim, printre perchezițiile efectuate în dosar, în faza de urmărire penală, s-au număratși cele din fosta cafenea a Simonei Halep, din Constanța, transformată în magaxin de haine de lux.
 
În dosarul înregistrat la Judecătoria Sectorului 5 București sub indicativul 10030/302/2022 nu se face însă referire, în obiectul dosarului, afișat pe Portalul Instanțelor de Judecată, la aceste aspecte ale anchetei, acesta vizând lipsirea de libertate în mod ilegal.
 
În proces, încă nu a fost fixată data primei înfățișări.
 
 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Percheziții în Constanța, în fosta cafenea a Simonei Halep. Acum e magazin de haine de lux (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 554

Zeci de percheziții, efectuate în ultimele două săptămâni! Peste 20 de suspecți, reținuți

20 Apr 2024 440

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 622

Femeie reținută la Constanța pentru fals și uz de fals! Cum acționa suspecta

17 Apr 2024 591

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 834

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de înșelăciune

17 Apr 2024 264

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 537

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 516

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 497

Percheziții în București și alte două județe din țară! Vizate, persoane suspectate de șantaj

11 Apr 2024 377

Poliția RomânăPercheziţiile se desfășoară în baza mandatelor emise de Judecătoria Râmnicu Sărat

11 Apr 2024 255

Percheziții la persoane bănuite de camătă și trafic de persoane

10 Apr 2024 540

Poliția Municipiului București - Perchezitii intr-un dosar de camata si santaj

08 Apr 2024 277

Percheziții în județul Constanța! Vizați, suspecții de furt de carburant din rezervoarele TIR-urilor parcate (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1291

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 644